Comanche Moon, the prequel to McMurtry's bestselling and Pulitzer Prize-winning book, "Lonesome Dove," which was the basis for the multiple Emmy Award-winning mini-series "Lonesome Dove," follows Texas Rangers Augustus "Gus" McCrae (Zahn) and Woodrow F. Call (Urban), now in their middle years, as they continue to deal with the ever-increasing tensions of adult life--Gus with his great love, Clara Forsythe (Cardellini), and Call with Maggie Tilton (Banks), the young prostitute who loves him and bears him his son, Newt (Joseph Castanon). Kilmer plays Captain Inish Scull, a Yankee aristocrat and hero of the recently concluded Mexican War. Griffiths plays Inez Scull, the Captain's sexy wife who doesn't hesitate to fill her time with other men when he's away from home. Wes Studi plays Comanche Chief Buffalo Hump. opis z episodeworld
Obsada:
Val Kilmer - Inish Scull
Elizabeth Banks - Maggie
Charles Baker - Monkey John
Indira Varma - Therese Wanz
Keith Robinson - Joshua Deets
Troy Baker - Pea Eye Parker
Josh Berry - Bob Allen
Brett Brock - Joe Stewart
Linda Cardellini - Clara Forsythe
Joseph Castanon - Newt
Grover Coulson - Bingham
Bill Flynn - Stary Ben Mickelson
Rachel Griffiths - Inez Scull
Dylan Kenin - Denton Fogg
Brad Leland -Dowódca milicji
Napisy: będą (są do 2/3odcinków)
Ściągalny: :thumleft:
[i]Comanche Moon, the prequel to McMurtry's bestselling and Pulitzer Prize-winning book, "Lonesome Dove," which was the basis for the multiple Emmy Award-winning mini-series "Lonesome Dove," follows Texas Rangers Augustus "Gus" McCrae (Zahn) and Woodrow F. Call (Urban), now in their middle years, as they continue to deal with the ever-increasing tensions of adult life--Gus with his great love, Clara Forsythe (Cardellini), and Call with Maggie Tilton (Banks), the young prostitute who loves him and bears him his son, Newt (Joseph Castanon). Kilmer plays Captain Inish Scull, a Yankee aristocrat and hero of the recently concluded Mexican War. Griffiths plays Inez Scull, the Captain's sexy wife who doesn't hesitate to fill her time with other men when he's away from home. Wes Studi plays Comanche Chief Buffalo Hump.[/i] [size=67][color=darkblue]opis z episodeworld[/color][/size]
Obsada: Val Kilmer - Inish Scull Elizabeth Banks - Maggie Charles Baker - Monkey John Indira Varma - Therese Wanz Keith Robinson - Joshua Deets Troy Baker - Pea Eye Parker Josh Berry - Bob Allen Brett Brock - Joe Stewart Linda Cardellini - Clara Forsythe Joseph Castanon - Newt Grover Coulson - Bingham Bill Flynn - Stary Ben Mickelson Rachel Griffiths - Inez Scull Dylan Kenin - Denton Fogg Brad Leland -Dowódca milicji
Mini serial opowiada o początkach znajomości rangerów Augustusa McCrae'a (Zahn) i Woodrowa F. Calla (Urban), którzy podejmują się schwytania trzech wyjętych spod prawa bandytów, a w międzyczasie muszą poradzić sobie z wieloma problemami osobistymi.
No tak, ciężko znaleźć opis. Ale znalazłem to: [quote]Mini serial opowiada o początkach znajomości rangerów Augustusa McCrae'a (Zahn) i Woodrowa F. Calla (Urban), którzy podejmują się schwytania trzech wyjętych spod prawa bandytów, a w międzyczasie muszą poradzić sobie z wieloma problemami osobistymi.[/quote]
Merlin_ pisze:eeee... tak z ciekawości ktoś takie rzeczy ogląda?
Ano właśnie... - jako typowy przeciwnik tego gatunku zazwyczaj omijam wszelakie westerny szerokim łukiem.
Tym razem jednak zrobiłem wyjątek - ot tak coś mnie popchnęło i...?
Nie pomyliłem się - to fantastyczny mini serial!
Akcja toczy się w Republice Teksasu na poczatku XIX wieku, kiedy to powołana zostaje instytucja pod nazwą "Strażnicy Teksasu", którzy mają za zadanie bronić stanu i powstrzymywać Komanczów.
Najciekawsze jest to, że jest to wprawdzie western ale trochę jakby odbiegający od tego gatunku - niesamowicie barwnie opowiedziana historia z elementami romansu i komedii.
Wspaniałe zdjęcia dodatkowo cieszą oczy:
Robi też wrażenie brutalność, która wtedy była "jak kromka chleba" i na nikim specjalnie nie robiła wrażenia - człowiek zapomina już jak to było...
Bardzo gorąco zapraszam więc wszystkich a zwłaszcza przeciwników Westernów do sięgnięcia po ten mini serial! - naprawde POLECAM!
PS:Premiera juz w ten weekend.
Added after 18 hours 15 minutes:
Zapraszam serdecznie do oglądnięcia - zwłaszcza tych, którzy nie lubią westernów (jak ja) - zobaczycie, że naprawdę warto!
[quote="Merlin_"]eeee... tak z ciekawości ktoś takie rzeczy ogląda? [/quote]
Ano właśnie... - jako typowy przeciwnik tego gatunku zazwyczaj omijam wszelakie westerny szerokim łukiem. Tym razem jednak zrobiłem wyjątek - ot tak coś mnie popchnęło i...?
Nie pomyliłem się - to fantastyczny mini serial! Akcja toczy się w Republice Teksasu na poczatku XIX wieku, kiedy to powołana zostaje instytucja pod nazwą "Strażnicy Teksasu", którzy mają za zadanie bronić stanu i powstrzymywać Komanczów.
Najciekawsze jest to, że jest to wprawdzie western ale trochę jakby odbiegający od tego gatunku - niesamowicie barwnie opowiedziana historia z elementami romansu i komedii.
Pooglądałem prawie cały 1wszy odcinek (brak czasu/ochoty) i podoba mi się a generalnie westernów nie lubię. Humor w odcinkach też jest ciekawy:) Polecam:)
Pooglądałem prawie cały 1wszy odcinek (brak czasu/ochoty) i podoba mi się :) a generalnie westernów nie lubię. Humor w odcinkach też jest ciekawy:) Polecam:)
Jak tak zachwalacie, to i ja sie skusze, bo westerny nawet lubie, szczegolnie te pierwsze z Clintem.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Western, hmm jak byłam mała to zaliczyłam Bonanze i Siedmiu wspaniałych... Dawno z tego wyrosłam
Spróbuję tylko dlatego, że wystawiliście dobre opinie i brakuje mi słońca
Western, hmm jak byłam mała to zaliczyłam Bonanze i Siedmiu wspaniałych... Dawno z tego wyrosłam :-p Spróbuję tylko dlatego, że wystawiliście dobre opinie i brakuje mi słońca ;)