Young Sheldon [CBS]

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

USA Young Sheldon [CBS]

Post autor: Lubec »

obrazek#ObrazekObrazekObrazek
Spin-off "The Big Bang Theory", który opowiada losy młodego Sheldona w czasach jego dzieciństwa. Serial rozpoczyna się w momencie kiedy dziewięcioletni Sheldon rozpoczyna edukację w szkole średniej.

[CBS]
[2017]
Produkcja: USA,
Gatunek: Komedia,
Obsada:
Iain Armitage ... Sheldon
Zoe Perry ... Mary
Lance Barber ... George Sr.
Montana Jordan ... Georgie
Raegan Revord ... Missy
Jim Parsons ... Sheldon
Annie Potts ... Meemaw
Ryan Phuong ... Tamhttps://www.youtube.com/watch?v=lKFtDtcopNE
Oglądał ktoś?
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

USA Re: Young Sheldon [CBS]

Serial dostał zamówienie na drugi sezon od CBS.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Young Sheldon [CBS]

Obecnie mamy końcówkę szóstego sezonu i pojawiają się spekulacje, że siódmy sezon może być ostatni. Jak na razie nie są one potwierdzone, ale moim zdaniem najwyższy czas zakończyć serial. O ile w początkowych sezonach postać Sheldona była centralną postacią i wszystko kręciło się wokół niego, potem stopniowo pozostali bohaterowie dostawali coraz więcej czasu antenowego, by jakoś od piątego sezonu zdominować serial i zepchnąć młodego geniusza do roli tła, gdzie jego watki są przytłoczone wątkami pozostałych członków rodziny. No i serial niestety już nie jest tak zabawny jak kiedyś, ale to już wina scenarzystów, że nie mają pomysłów, bo obsada jeszcze nawet daje radę.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Young Sheldon [CBS]

Jak na finałowy sezon to mało Sheldona w Young Sheldon. Niestety młody bohater znów jest gdzieś w tle przytłoczony wątkami innych bohaterów, szkoda. Nie jestem zawiedziony, bo poprzedni sezon przygotował mnie na to, że scenarzyści się wypalili i nie potrafią stworzyć ciekawego wątku dla nastoletniego geniusza i muszą czas antenowy zapychać innymi bohaterami. W przeciwieństwie do TBBT tutaj Sheldon nie jest w stanie samodzielnie pociągnąć serialu i czas antenowy muszą wypełnić inni bohaterowie. Plus jest taki, że te postaci czasami dostarczają większej dawki humoru niż Sheldon.

Jestem na bieżąco i to co zrobili w końcówce 12. odcinka jest mocne fabularnie - choć wiadomo było, że to nastąpi - ale niestety wykonanie jest karygodne, bo
► Pokaż Spoiler
.
Zostały jeszcze dwa odcinki (na HBO Max jeszcze nie są dostępne) i ciekawi mnie czy finał będzie taki miałki i rozwodniony fabularnie jak cały ten sezon.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Young Sheldon [CBS]

Już po finale serialu.
Całkiem fajnie udało się zbalansować dość poważny temat i kontynuację wątku z końcówki poprzedniego odcinka z humorem, który nawet nie był za bardzo wymuszony - bo ostatnio twórcy mieli problemy z wyczuciem i kilka żartów i gagów było kompletnie nietrafionych. W finale udało się to fajnie wymieszać i dodać jeszcze nutkę nostalgii.
Oczywiście największym plusem finału był
► Pokaż Spoiler
Trudno ocenić mi serial całościowo, ale zdecydowanie pierwsze sezony miały zdecydowanie lepszy poziom, im dalej tym bardziej Sheldon był spychany na dalszy plan. Mimo minusów nie czuję, że zmarnowałem czas i całkiem nieźle się przy nim bawiłem.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ