#
Na Podlasiu dochodzi do porwania nastoletniego chłopca. Adam Kruk, inspektor łódzkiego wydziału kryminalnego zostaje w tym samym czasie oddelegowany do Białegostoku. Po latach wraca do miasta, w którym dorastał, gdzie będzie musiał się zmierzyć nie tylko ze sprawą porwanego chłopca, ale także z mroczną stroną swojej przeszłości.
[Canal+]
[2018] Produkcja: Polska, Gatunek: Kryminał‚,Thriller Obsada:
Michał Żurawski ... Adam Kruk
Cezary Łukaszewicz ... Sławek
Mariusz Jakus ... Marek Kaponow
Katarzyna Wajda ...
Andrzej Zaborski ...
Anna Nehrebecka ...
Jerzy Schejbal ...
Marcin Bosak ...
[mimg_adm]https://baza.seriale-asd.eu/foty/krukszeptysychapozmroku.jpg[/mimg_adm]#[url=https://www.canalplus.com/pl/seriale/kruk/?cmp_channel=DISPLAY&cmp_entity=MKT-SAL-SUB&cmp_date=012023&cmp_crea=DISPLAY-NC2-MIX-KRUK3-PREZENT-012023-REM&cmp_support=SM&cmp_name=PL-KRUK3-PREZENT-012023-REM&cmp_thematic=KRUK3-PREZENT-012023-REM&cmp_placement=PROGRAMMATIC-HUB&cmp_target=NA&cmp_type=DISPLAY&gclid=CjwKCAiAqt-dBhBcEiwATw-ggHm2Mj6Xz9c_82_vEhXejDvJk1YOoi7xw4bDB8F8gvDai_rkTGJHEhoCzloQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/o1.gif[/img][/url][url=https://www.imdb.com/title/tt8174330/][img]https://seriale-asd.eu/images/o2a.gif[/img][/url][url=https://baza.seriale-asd.eu/portal0.php?zmienna=krukszeptysychapozmroku][img]https://baza.seriale-asd.eu/images/wieceja.gif[/img][/url] Na Podlasiu dochodzi do porwania nastoletniego chłopca. Adam Kruk, inspektor łódzkiego wydziału kryminalnego zostaje w tym samym czasie oddelegowany do Białegostoku. Po latach wraca do miasta, w którym dorastał, gdzie będzie musiał się zmierzyć nie tylko ze sprawą porwanego chłopca, ale także z mroczną stroną swojej przeszłości.
[b] [Canal+][/b] [2018] [b]Produkcja:[/b] Polska, [b]Gatunek:[/b] Kryminał‚,Thriller [b]Obsada:[/b] Michał Żurawski ... Adam Kruk Cezary Łukaszewicz ... Sławek Mariusz Jakus ... Marek Kaponow Katarzyna Wajda ... Andrzej Zaborski ... Anna Nehrebecka ... Jerzy Schejbal ... Marcin Bosak ...https://www.youtube.com/watch?v=sX2NnXs8o-I
Serial ogląda się nieźle. Choć, oczywiście bardziej ulgowo podchodzę do polskich produkcji. Na pewno wypada lepiej niż poprzednia produkcja C+, czyli Belfer (dotrwanie do końca 1 sezonu nie było łatwe). W Kruku klimat, jak na polskie produkcje jest ciężki, a to dla mnie plus. Oczywiście nie brakuje meczących banałów np. profile gangsterów. + za dobre zdjęcia.
Serial ogląda się nieźle. Choć, oczywiście bardziej ulgowo podchodzę do polskich produkcji. Na pewno wypada lepiej niż poprzednia produkcja C+, czyli Belfer (dotrwanie do końca 1 sezonu nie było łatwe). W Kruku klimat, jak na polskie produkcje jest ciężki, a to dla mnie plus. Oczywiście nie brakuje meczących banałów np. profile gangsterów. + za dobre zdjęcia.
Po pierwszym odcinku mam mieszane odczucia. Niby mrocznie, niby ciężko, ale jakoś mnie nie kupił.
Główny bohater to jakiś Sherlock Holmes. Sprawę skradzionych pieniędzy rozwiązał w trzy minuty. Oby więcej takich stróżów porządku Co do tych problemów zdrowotnych, to z czasem może to się stać irytujące.
Co do blond Sławka, to obstawiam, że tylko Kruk go widzi, a gościu nie żyje. No i pewnie wiąże się z tym jakaś mroczna tajemnica z przeszłości.
Duży plus za Jakusa, ale zawsze go lubiłem.
No i co z tą początkową sceną, bo zrobiłem wielkie wow, a potem już do tego w ogóle nie nawiązali. Liczę na wyjaśnienia w kolejnych odcinkach.
No i gdzie to porwanie, bo póki co go nie było
Jak znam siebie, pewnie obejrzę do końca, bo do polskich produkcji mam jakiś sentyment, ale liczę na dużo więcej.
Po pierwszym odcinku mam mieszane odczucia. Niby mrocznie, niby ciężko, ale jakoś mnie nie kupił. Główny bohater to jakiś Sherlock Holmes. Sprawę skradzionych pieniędzy rozwiązał w trzy minuty. Oby więcej takich stróżów porządku ;) Co do tych problemów zdrowotnych, to z czasem może to się stać irytujące. Co do blond Sławka, to obstawiam, że tylko Kruk go widzi, a gościu nie żyje. No i pewnie wiąże się z tym jakaś mroczna tajemnica z przeszłości. Duży plus za Jakusa, ale zawsze go lubiłem. No i co z tą początkową sceną, bo zrobiłem wielkie wow, a potem już do tego w ogóle nie nawiązali. Liczę na wyjaśnienia w kolejnych odcinkach. No i gdzie to porwanie, bo póki co go nie było ;) Jak znam siebie, pewnie obejrzę do końca, bo do polskich produkcji mam jakiś sentyment, ale liczę na dużo więcej.
Nadal się nie zabrałem, ale jeśli delcie (sympatykowi polskich seriali) średnio przypadł do gustu to strach się bać. Mam tylko nadzieję że takiej żenady jak 2 sezon Belfra to nie będzie.
Nadal się nie zabrałem, ale jeśli delcie (sympatykowi polskich seriali) średnio przypadł do gustu to strach się bać. Mam tylko nadzieję że takiej żenady jak 2 sezon Belfra to nie będzie.
No to jestem po 2 odcinkach, pierwszy mocno zagmatwany, drugi rozjaśnia pewne sprawy, aczkolwiek cały czas uważam że jest mocno przejaskrawiony i w postaci głównego bohatera, jego "ducha" czy też w natężeniu mrocznych scen. Ale dla mnie lepsze coś takiego niż mdłość wielu polskich produkcji.
No to jestem po 2 odcinkach, pierwszy mocno zagmatwany, drugi rozjaśnia pewne sprawy, aczkolwiek cały czas uważam że jest mocno przejaskrawiony i w postaci głównego bohatera, jego "ducha" czy też w natężeniu mrocznych scen. Ale dla mnie lepsze coś takiego niż mdłość wielu polskich produkcji.
Obejrzałem, polecam. Dobry scenariusz aż do końca, nie ma nudy, fajne zdjęcia, muzyka i naprawdę mroczny klimat. Lekkie elementy nadprzyrodzone dodają smaczku. Tuż przed tym serialem zaliczyłem "Safe". "Kruk" jest ze 2x lepszy chyba w każdym możliwym aspekcie.
Obejrzałem, polecam. Dobry scenariusz aż do końca, nie ma nudy, fajne zdjęcia, muzyka i naprawdę mroczny klimat. Lekkie elementy nadprzyrodzone dodają smaczku. Tuż przed tym serialem zaliczyłem "Safe". "Kruk" jest ze 2x lepszy chyba w każdym możliwym aspekcie.
"Kruk.." to realizacyjnie i pod względem fabuły świetny serial, jeśli do tego dodać znakomite role Żurawskiego czy Bosaka otrzymujemy prawdziwy hit w polskich realiach. Ciekawych postaci jest zresztą cała masa - Kaponow, komendant, Sadko itd.
No i faktycznie jest mroczno, ponuro i momentami bardzo mocno.
"Kruk.." to realizacyjnie i pod względem fabuły świetny serial, jeśli do tego dodać znakomite role Żurawskiego czy Bosaka otrzymujemy prawdziwy hit w polskich realiach. Ciekawych postaci jest zresztą cała masa - Kaponow, komendant, Sadko itd. No i faktycznie jest mroczno, ponuro i momentami bardzo mocno.
Nadrobiłem Kruka i powiem że jestem pozytywnie zaskoczony.
Świetna pozycja. Super muzyka, klimat Podlasia, dobra gra aktoska (równa u większości aktorów, co u nas jest rzadkie).
Jeśli chodzi o minusy to trochę jednak scenariusz. Od początku wiadomo o co chodzi. Wiadomo też raczej kto . Więc nie był wielkiego zaskoczenia.
Nadrobiłem Kruka i powiem że jestem pozytywnie zaskoczony. Świetna pozycja. Super muzyka, klimat Podlasia, dobra gra aktoska (równa u większości aktorów, co u nas jest rzadkie). Jeśli chodzi o minusy to trochę jednak scenariusz. Od początku wiadomo o co chodzi. Wiadomo też raczej kto . Więc nie był wielkiego zaskoczenia.
Moje miasto.
Moje województwo.
Moje tereny, bo sporo śmigam na rowerze po Podlasiu i kojarzę większość lokacji.
Białostoczanie - Zaborski (swego czasu kolegowałem się z jego synem) i Magda Koleśnik <serduszka>.
Mój serial.
: )
Moje miasto. Moje województwo. Moje tereny, bo sporo śmigam na rowerze po Podlasiu i kojarzę większość lokacji. Białostoczanie - Zaborski (swego czasu kolegowałem się z jego synem) i Magda Koleśnik <serduszka>. Mój serial. : )
1,3,2
Taka jest moja kolejność sezonów.
Że przewidywalne? Tak
Że drętwe? Tak. Po części. Jak to w pl serialach. Trafi się jakieś drewno.
Ale za to świetna ścieżka dźwiękowa.
Świetny Żurawski.
3 sezon wciągnął mimo że nie było tutaj jakichś wielkich zaskoczeń.
Jak na pl warunki to jednak czołówka seriali.
1,3,2 Taka jest moja kolejność sezonów. Że przewidywalne? Tak Że drętwe? Tak. Po części. Jak to w pl serialach. Trafi się jakieś drewno. Ale za to świetna ścieżka dźwiękowa. Świetny Żurawski. 3 sezon wciągnął mimo że nie było tutaj jakichś wielkich zaskoczeń. Jak na pl warunki to jednak czołówka seriali.
Nie wiem, ja tam mam wieczną i śmiertelną alergię na polskie produkcje, zwłaszcza nowsze. Nie lubię ich, polscy aktorzy też średni wizualnie i aktorsko, no i to gadanie ze szczękościskiem, brrrr.
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
Nie wiem, ja tam mam wieczną i śmiertelną alergię na polskie produkcje, zwłaszcza nowsze. Nie lubię ich, polscy aktorzy też średni wizualnie i aktorsko, no i to gadanie ze szczękościskiem, brrrr.