The Nevers (Nierealne) to nowy serial Jossa Whedona (tego od Firefly) zrealizowany dla HBO.
Czego tu nie ma? Wiktoriańska Anglia, gang kobiet o niezwykłych (magicznych?) zdolnościach, tajemniczy wróg je porywający...
Zobaczymy, dokąd nas to doprowadzi i co o tym serialu powie Nazgulka .
The Nevers (Nierealne) to nowy serial Jossa Whedona (tego od Firefly) zrealizowany dla HBO. Czego tu nie ma? Wiktoriańska Anglia, gang kobiet o niezwykłych (magicznych?) zdolnościach, tajemniczy wróg je porywający... Zobaczymy, dokąd nas to doprowadzi i co o tym serialu powie [ref=#199e15]Nazgul[/ref]ka . :)
6 odcinek i półmetek sezonu. Czekam z niecierpliwością, co dalej, bo będzie chyba teraz przerwa w emisji.
Przyznam, że odcinek ten nieźle zamącił w całej historii, którą do tej pory bardzo mocno odbierałem w kategoriach fantasy, a wychodzi na to, że tego serialu tak łatwo się zaszufladkować jednak nie da, co mnie w sumie cieszy.
Cóż, po Whedonie należało się spodziewać czegoś więcej i wygląda na to, że wraz z rozwojem historii zaczynamy to dostawać.
6 odcinek i półmetek sezonu. Czekam z niecierpliwością, co dalej, bo będzie chyba teraz przerwa w emisji. Przyznam, że odcinek ten nieźle zamącił w całej historii, którą do tej pory bardzo mocno odbierałem w kategoriach fantasy, a wychodzi na to, że tego serialu tak łatwo się zaszufladkować jednak nie da, co mnie w sumie cieszy. :-)) Cóż, po Whedonie należało się spodziewać czegoś więcej i wygląda na to, że wraz z rozwojem historii zaczynamy to dostawać. :)
sindar pisze: 20 maja 2021, 13:12
Cóż, po Whedonie należało się spodziewać czegoś więcej i wygląda na to, że wraz z rozwojem historii zaczynamy to dostawać.
Tylko trzeba mieć na uwadze, że w połowie serialu Whedon został od niego odsunięty. Bardziej ciekawi mnie czy poziom serialu od połowy nie spadnie
Pewnie wezmę się za tę produkcję, ale poczekam aż wyjdzie całość.
[quote=sindar post_id=119814 time=1621509169 user_id=5739] Cóż, po Whedonie należało się spodziewać czegoś więcej i wygląda na to, że wraz z rozwojem historii zaczynamy to dostawać. :) [/quote]Tylko trzeba mieć na uwadze, że w połowie serialu Whedon został od niego odsunięty. Bardziej ciekawi mnie czy poziom serialu od połowy nie spadnie :) Pewnie wezmę się za tę produkcję, ale poczekam aż wyjdzie całość.
delta1908 pisze: 20 maja 2021, 14:25
Nie rozumiem fenomenu Firefly. Jak dla mnie przeciętniak jakich wiele.
Zgadzam się z deltą, średni serial, w dodatku krótki, akcja niemrawa, mocno przegadany, klimat nieco ratuje całość, ale to 5/10 góra. Co do Nevers póki co ma mocno mieszane opinie, ale raczej większość przeciętnych.
[quote=delta1908 post_id=119817 time=1621513509 user_id=14085] Nie rozumiem fenomenu Firefly. Jak dla mnie przeciętniak jakich wiele. [/quote]
Zgadzam się z deltą, średni serial, w dodatku krótki, akcja niemrawa, mocno przegadany, klimat nieco ratuje całość, ale to 5/10 góra. Co do Nevers póki co ma mocno mieszane opinie, ale raczej większość przeciętnych.
delta1908 pisze: 20 maja 2021, 14:25
Nie rozumiem fenomenu Firefly. Jak dla mnie przeciętniak jakich wiele.
Bluźnisz! Obrażasz arcydzieło! Równie dobrze możesz nazwać Wenus z Milo ociosanym kamykiem. Firelfy jest jak religia a Whedon jest jej prorokiem. Com rzekł, rzekłem.
[quote=delta1908 post_id=119817 time=1621513509 user_id=14085] Nie rozumiem fenomenu Firefly. Jak dla mnie przeciętniak jakich wiele. [/quote] Bluźnisz! Obrażasz arcydzieło! :smt093 Równie dobrze możesz nazwać Wenus z Milo ociosanym kamykiem. Firelfy jest jak religia a Whedon jest jej prorokiem. Com rzekł, rzekłem.