Black Bird [Apple TV+]

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

USA Black Bird [Apple TV+]

Post autor: sindar »

obrazek

Black Bird (Czarny ptak) to kolejny serial ze stajni ogryzka, który mnie bardzo kupił.
Syn byłego policjanta, który odsiaduje długoletni wyrok, dostał szansę jego złagodzenia za pomoc w dopadnięciu innego osadzonego, którego podejrzewa się o serię zabójstw na kobietach.
Warto zauważyć, że w roli ojca głównego bohatera pojawił się niedawno zmarły Roy Liotta (chyba jego ostatnie rola).
Po 3 odcinkach 8/10.

Apple naprawdę robi wielką robotę. Nie wypuszcza wielu seriali, ale jak już coś wypuszcza, często jest to godne uwagi.

Jedyny minus to krecha za napisy. Tłumaczenie jest ok, ale technikalia to dramat. Często wyświetlają się na ułamek sekundy albo i w ogóle ich nie ma...

Edit:
Serial dodany do naszej bazy: Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2023, 18:06 przez Traf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dodanie linka do bazy
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko
Ulubiony Serial: The Sopranos
Kontakt:

Black Bird [Apple TV+]

Post autor: Skalpel »

Kolejna perełka od Apple TV+ oglądam na bieżąco i nie mogę doczekać się kolejnych odcinków. Aktor grający Larry Hall'a powinien dostać nagrodę za tą role :] psychopata idealny!
streamus
Wskaż do odpowiedzi

Black Bird [Apple TV+]

Post autor: streamus »

Serial wyjebany w kosmos, absolutna topka jeżeli chodzi o 2022, bardzo fajnie ogląda się "charming" Egertona (wróżę mu dużą karierę), super Kinnear, mega seksowna pani ze służb, która na spotkaniach z głównym bohateren wygląda jak miliard dolarów. Dobre wypełnienie pustki po Mindhunter, bardzo ciekawy misz masz wątków więziennictwa, policyjnego dochodzenia i wgębianiu się w psychikę zwyrola.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Black Bird [Apple TV+]

Aktor grający Halla to Paul Walter Hauser - grał też Richarda Jewella u Eastwooda.
Tak mi się skojarzyło, że rywalizuje o miano najlepszego aktora odgrywającego psychola w ostatnich latach z Cameronem Brittonem, który rewelacyjnie zagrał Kempera w Mindhunter i też... Richarda Jewella, tylko w Manhunt: Deadly Games. :haha
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko
Ulubiony Serial: The Sopranos
Kontakt:

Black Bird [Apple TV+]

Post autor: Skalpel »

Tak masz rację dwóch idealnych psychopatów :D
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Black Bird [Apple TV+]

I po finale...
Qrde, czy tylko ja mam wrażenie, że materiału nie starczyło na 6 odcinków?
Wiem, że to serial oparty o fakty, ale można było lepiej zarządzić dramaturgią i zakończyć wszystko w 5 odcinkach, zdynamizowałoby to akcję i byłoby wybitnie.
A tak nieco napięcie oklapło na koniec i skończyło się nadal dobrze, ale mimo to czuję pewien niedosyt.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ