Shantaram to serialowa adaptacja bestsellerowej książki o przygodach ukrywającego się w Bombaju zbiegłego z więzienia Australijczyka.
Książki nie czytałem, nie mogę jej porównać z serialem, ale początkowo oglądało mi się go naprawdę dobrze, niemniej z czasem odniosłem wrażenie, że za mocno go przeciągnięto, pojawiło się zbyt wiele dłużyzn...
I chyba to też doprowadziło do cancela, mimo że serial miał być hitem Apple'a (rzadko się taki cancel zdarza w Apple'u), a co gorsza na koniec dostaliśmy cliffa...
Na uwagę zasługuje pewien easter egg, główną rolę w Shantaram grał Charlie Hunnam, czyli pamiętny Jax z Synów Anarchia, a w pewnym momencie padło pytanie, czy potrafi jeździć motocyklem.
Shantaram to serialowa adaptacja bestsellerowej książki o przygodach ukrywającego się w Bombaju zbiegłego z więzienia Australijczyka. Książki nie czytałem, nie mogę jej porównać z serialem, ale początkowo oglądało mi się go naprawdę dobrze, niemniej z czasem odniosłem wrażenie, że za mocno go przeciągnięto, pojawiło się zbyt wiele dłużyzn... I chyba to też doprowadziło do cancela, mimo że serial miał być hitem Apple'a (rzadko się taki cancel zdarza w Apple'u), a co gorsza na koniec dostaliśmy cliffa... Na uwagę zasługuje pewien easter egg, główną rolę w Shantaram grał Charlie Hunnam, czyli pamiętny Jax z Synów Anarchia, a w pewnym momencie padło pytanie, czy potrafi jeździć motocyklem. :haha