Dodawanie serialu

Co robimy i kim jesteśmy? Pomoc.
Przedstaw się i nie bój się pytać - odpowiemy na KAŻDE pytanie.
Awatar użytkownika
Traf
Wskaż do odpowiedzi
Techniczny
Techniczny
maniak serialowy
maniak serialowy
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Gra o tron

Dodawanie serialu

Post autor: Traf »

Skalpel, a dałbyś radę dodać ten serial do naszej bazy seriali? Dodajesz sporo tematów, a ja chwilowo nie mam czasu, żeby kolejne seriale tam dodawać, banerek zrobię, ale miło by było, gdyby ktoś chociaż zaczął robić taki wpis do bazy, bo wydatnie by to skróciło proces dodawania, jeśli jednak tak jak ja nie masz na to czasu, to trudno- kiedyś go dodam...
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Ulubiony Serial: The Sopranos
Kontakt:

Yellowjackets [SHOWTIME]

Post autor: Skalpel »

Traf pisze: 08 marca 2023, 12:37 Skalpel, a dałbyś radę dodać ten serial do naszej bazy seriali? Dodajesz sporo tematów, a ja chwilowo nie mam czasu, żeby kolejne seriale tam dodawać, banerek zrobię, ale miło by było, gdyby ktoś chociaż zaczął robić taki wpis do bazy, bo wydatnie by to skróciło proces dodawania, jeśli jednak tak jak ja nie masz na to czasu, to trudno- kiedyś go dodam...
Napisz do mnie na priv jak to zrobić to podziałam w wolnej chwili. Wczoraj narobiłem trochę tematów przyznaje się ale używałem (jak zawsze) tej opcji "dodaj temat" i później "dodaj serial".
Awatar użytkownika
Traf
Wskaż do odpowiedzi
Techniczny
Techniczny
maniak serialowy
maniak serialowy

Yellowjackets [SHOWTIME]

Skalpel pisze: 08 marca 2023, 12:45
Traf pisze: 08 marca 2023, 12:37 Skalpel, a dałbyś radę dodać ten serial do naszej bazy seriali? Dodajesz sporo tematów, a ja chwilowo nie mam czasu, żeby kolejne seriale tam dodawać, banerek zrobię, ale miło by było, gdyby ktoś chociaż zaczął robić taki wpis do bazy, bo wydatnie by to skróciło proces dodawania, jeśli jednak tak jak ja nie masz na to czasu, to trudno- kiedyś go dodam...
Napisz do mnie na priv jak to zrobić to podziałam w wolnej chwili. Wczoraj narobiłem trochę tematów przyznaje się ale używałem (jak zawsze) tej opcji "dodaj temat" i później "dodaj serial".
Za wiele tłumaczyć nie trzeba. Klikasz ten link:
https://baza.seriale-asd.eu/barpav6zajety.php
a tam sam formularz poprowadzi cię dalej...
Jeśli jednak będziesz miał z czymś problemy, to faktycznie- pisz o nich na PW. :przybija:
Jeszcze jedna sprawa: na końcu procedury jest prośba o logowanie, warto przed jej wykonaniem skopiować wygenerowany wpis do forum i w całości wrzucić jako nowy temat lub jako kolejny post tematu już istniejącego, bo nawet jeśli tam wyślesz taki post, to on wyląduje na starym skrypcie i na nowym skrypcie (tutaj) nie będzie widoczny.
Edit: W polu polski tytuł wpisuj angielski, jeśli polskiego nie ma- lepiej to wygląda w później wygenerowanym wpisie.
Awatar użytkownika
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy
Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
Grupa: Project Haven

Yellowjackets [SHOWTIME]

Post autor: Nazgul »

Traf pisze: 08 marca 2023, 12:37 Edit: W polu polski tytuł wpisuj angielski, jeśli polskiego nie ma- lepiej to wygląda w później wygenerowanym wpisie.
Zwłaszcza że polskie tłumaczenia tytułów są czasami tak z czapy, że gorzej być nie może ;)
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.

It might all be gone tomorrow.
Awatar użytkownika
Traf
Wskaż do odpowiedzi
Techniczny
Techniczny
maniak serialowy
maniak serialowy

Yellowjackets [SHOWTIME]

Skalpel, dzięki za dodanie serialu (bo ty go dodałeś?).
Jak wrócę do domu (teraz jestem w pracy), to zrobię banerek...
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Yellowjackets [SHOWTIME]

Nie wiem czy mi to dodało bo uzupełniłem wszystkie dane ale później nie chciało przyjąć mojego loginu i hasła :/
Awatar użytkownika
Traf
Wskaż do odpowiedzi
Techniczny
Techniczny
maniak serialowy
maniak serialowy

Dodawanie serialu

Skalpel, o rany- chyba zapomniałem czegoś ci napisać- tam jest stary skrypt ze starą listą użytkowników. Serial się dodał, ale na końcu kreator generuje post i on poszedł w kosmos. Mam więc dodatkową prośbę- zanim dodasz kolejny serial, zarejestruj się tam. Na starym skrypcie możliwość rejestracji była wyłączona, bo boty umiały ją obejść, ale włączyłem na jakiś czas (do momentu aż zdecydujesz, czy chcesz tam się zarejestrować).
Link tylko dla zalogowanych na tym forum:
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
Post jaki tamten skrypt generuje dodaje się do tamtego adresu, więc tak czy siak, trzeba skopiować wygenerowaną treść i dodać tutaj, ale plusem zalogowania jest to, że post nie zniknie w kosmosie, nawet jeśli nie będzie przekopiowany tutaj...
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Dodawanie serialu

Traf pisze: 09 marca 2023, 10:28 Skalpel, o rany- chyba zapomniałem czegoś ci napisać- tam jest stary skrypt ze starą listą użytkowników. Serial się dodał, ale na końcu kreator generuje post i on poszedł w kosmos. Mam więc dodatkową prośbę- zanim dodasz kolejny serial, zarejestruj się tam. Na starym skrypcie możliwość rejestracji była wyłączona, bo boty umiały ją obejść, ale włączyłem na jakiś czas (do momentu aż zdecydujesz, czy chcesz tam się zarejestrować).
Link tylko dla zalogowanych na tym forum:
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
Post jaki tamten skrypt generuje dodaje się do tamtego adresu, więc tak czy siak, trzeba skopiować wygenerowaną treść i dodać tutaj, ale plusem zalogowania jest to, że post nie zniknie w kosmosie, nawet jeśli nie będzie przekopiowany tutaj...
Przeklikałem rejestrację czekam na potwierdzenie przez admina
Awatar użytkownika
Traf
Wskaż do odpowiedzi
Techniczny
Techniczny
maniak serialowy
maniak serialowy

Dodawanie serialu

Skalpel, rejestracja zatwierdzona, dziękuję za współpracę :przybija: :piwo:

Jeśli jeszcze ktoś nie ma tam konta, a chciałby dodawać seriale do naszej bazy, to zapraszam do kontaktu ze mną w celu odblokowania rejestracji,
bo tą ponownie blokuję.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Dodawanie serialu

Post autor: Lubec »

Traf, czy mi się wydaje czy w formularzu pojawiły się nowe gatunki? Ale jeżeli dodałeś to wielkie dzięki, że Ci się chciało.
Awatar użytkownika
Traf
Wskaż do odpowiedzi
Techniczny
Techniczny
maniak serialowy
maniak serialowy

Dodawanie serialu

Lubec pisze: 12 maja 2023, 20:07 Traf, czy mi się wydaje czy w formularzu pojawiły się nowe gatunki? Ale jeżeli dodałeś to wielkie dzięki, że Ci się chciało.
Nowych gatunków nie dodawałem, ale jeśli coś zaproponujesz, to razem zastanowimy się, czy to zrobić, bo dodając jakiś gatunek trzeba by mieć na uwadze,
czy pasuje on do już wcześniej dodanych seriali, a co za tym idzie- czy potrzebna jest w takim razie edycja ich stronek :przybija:
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Dodawanie serialu

Post autor: Lubec »

Gatunki już zostawmy jak są, bo obecna lista wydaje mi się wystarczająca.

Natomiast teraz natrafiłem na problem, kiedy chciałem dodać do bazy serial Fuul Circle, o którym w końcu napisałem w dziale newsów: https://www.seriale-asd.eu/viewtopic.ph ... 73#p123273
Już na pierwszym kroku podając tytuł nie mogłem przejść dalej, ponieważ mamy w bazie już inny serial o tym samym tytule. W takich sytuacjach wcześniej wystarczyło coś do tytułu dodać np. "US" w przypadku amerykańskiej wersji brytyjskiego serialu, albo rok. Teraz nawet dodając coś do nazwy dostaję informację, że taki serial już w bazie jest i nie mogę przejść do formularza.
Awatar użytkownika
Traf
Wskaż do odpowiedzi
Techniczny
Techniczny
maniak serialowy
maniak serialowy

Dodawanie serialu

Wygląda na to, że brakuje czegoś- funkcji cancel i po niej powrotu do dodawania.
W takiej sytuacji proponuję przed ponownym wpisaniem nazwy serialu użyć przycisku "Usuń ciasteczka", co powinno wyzerować pamięć chwilową przeglądarki...

Szybka odpowiedź

To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.

ODPOWIEDZ