Opis:
Satyryczna komedia, w której zdziwaczały szlachcic, pragnący zostać najsławniejszą osobą w Polsce,
musi stawić czoło kłótniom w rodzinie i konfliktom z chłopami.
Produkcja: Polska, Gatunek: Komedia,Historyczny Obsada:
Bartłomiej Topa ... Jan Paweł Adamczewski
Katarzyna Herman ... Zofia Adamczewska
Martyna Byczkowska ... Aniela Adamczewska
Michał Sikorski ... Jakub Adamczewski
Andrzej Kłak ... Andrzej Pobreża
Dobromir Dymecki ... Bogdan
Kirył Pietruczuk ... Pomocnik Kowala Maciej
Paulina Matusewicz ... Marianna
Kazik Mazur ... Chłop Wojciech
Artur Janusiak ... Chłop Lesław
[b]Opis:[/b] Satyryczna komedia, w której zdziwaczały szlachcic, pragnący zostać najsławniejszą osobą w Polsce, musi stawić czoło kłótniom w rodzinie i konfliktom z chłopami.
[b]Produkcja:[/b] Polska, [b]Gatunek:[/b] Komedia,Historyczny [b]Obsada:[/b] Bartłomiej Topa ... Jan Paweł Adamczewski Katarzyna Herman ... Zofia Adamczewska Martyna Byczkowska ... Aniela Adamczewska Michał Sikorski ... Jakub Adamczewski Andrzej Kłak ... Andrzej Pobreża Dobromir Dymecki ... Bogdan Kirył Pietruczuk ... Pomocnik Kowala Maciej Paulina Matusewicz ... Marianna Kazik Mazur ... Chłop Wojciech Artur Janusiak ... Chłop Lesław https://www.youtube.com/watch?v=gmn86IeFVic
Świetny serial.
Topa jest genialny.
Wspaniale zagrały tutaj te odniesienia do współczesności.
Świetny casting.
Mam nadzieje na 2 sezon.
Ale obawiam się czy serial będzie zrozumiany za granicą.
Bardzo duża rola tłumaczy.
Świetny serial. Topa jest genialny. Wspaniale zagrały tutaj te odniesienia do współczesności. Świetny casting. Mam nadzieje na 2 sezon. Ale obawiam się czy serial będzie zrozumiany za granicą. Bardzo duża rola tłumaczy.
Też nie za bardzo przepadam za polską kinematografią, bo zazwyczaj jest niskiej jakości, a jak już coś jakościowego to zupełnie nie w moim guście.
Ale ten serial mi siadł od razu. Humor specyficzny i nie każdemu podejdzie, ale dla mnie bomba - czasami parskałem ze śmiechu, co nie zdarza się za często (nawet na komediach).
Aktorsko nie ma się do czego przyczepić, realizacyjnie to jest chyba najwyższa klasa jak na nasze, polskie standardy, no i najlepsze błoto w naszej rodzimej kinematografii, które mlaszcze tak, że masz ochotę wytrzeć stopy
Nie jest to serial idealny. Niektóre wątki zbyt szybko rozwiązano, czasami zbyt oczywiste odniesienia do The Office i finał sezonu taki mało satysfakcjonujący, ale mimo tych wad produkcja godna polecenia.
Też nie za bardzo przepadam za polską kinematografią, bo zazwyczaj jest niskiej jakości, a jak już coś jakościowego to zupełnie nie w moim guście. Ale ten serial mi siadł od razu. Humor specyficzny i nie każdemu podejdzie, ale dla mnie bomba - czasami parskałem ze śmiechu, co nie zdarza się za często (nawet na komediach). Aktorsko nie ma się do czego przyczepić, realizacyjnie to jest chyba najwyższa klasa jak na nasze, polskie standardy, no i najlepsze błoto w naszej rodzimej kinematografii, które mlaszcze tak, że masz ochotę wytrzeć stopy :) Nie jest to serial idealny. Niektóre wątki zbyt szybko rozwiązano, czasami zbyt oczywiste odniesienia do The Office i finał sezonu taki mało satysfakcjonujący, ale mimo tych wad produkcja godna polecenia.
Co prawda dopiero 2 odcinki za mną, ale uważam że jest znakomicie. Oglądam sam i się śmieję, a to coraz większa rzadkość na jakicholwiek komediach. Topa urodzony do roli szlachcica, który kreuje się na największego Jana Pawła w historii Polski;)
Co prawda dopiero 2 odcinki za mną, ale uważam że jest znakomicie. Oglądam sam i się śmieję, a to coraz większa rzadkość na jakicholwiek komediach. Topa urodzony do roli szlachcica, który kreuje się na największego Jana Pawła w historii Polski;)