House of Cards
-
Stingwood
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Six Feet Under
- Grupa: RebelSubTeam
Re: House of Cards
Oglądam. Dwa sezony nawet oglądałem. Ale o ile pierwszy bardzo mi się podobał, tak w drugim brak fincherowskiej magii odebrał mi jakiekolwiek radości z oglądania serialu. To wciąż serial świetny, po prostu bez tego czegoś. No może kilka scen nawiązywało klimatem do tych z pierwszej serii. Po prostu brak takich scen jak Francis/Clarie palący przy oknie trochę czaru ukradł. Jako że opinie nt. 3. serii nie są zbyt pochlebne i spodziewam się, że teraz to serial typowo polityczny - jakoś mnie nie ciągnie.
Let Life Live.
IMCDb.org: Internet Movie Cars Database
-
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Ulubiony Serial: Band of Brothers
Najpierw czekalam na napisy do calego sezonu, a teraz chce skonczyc kilka pozycji, ktore aktualnie ogladam, m.in. The Code od sindara
licze na troche wolnego czasu po swietach, wiec moze wtedy
A zobacze na pewno, bo zgadzam sie, serial bardzo dobry, lubie ten chlod i wyrachowanie Underwoodow 

no sex, no rock'n'roll, just drugs.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Każdy serial traci noty wraz ze wzrostem ilości publikowanych odcinków - to normalne.
Zgadzam się więc z nielogicznym twierdzeniem matematycznym:
1>2>3
który i tutaj ma zastosowanie.
Dodam, że jest nawet gorzej! Trzeci sezon jest wyraźnie gorszy od dwóch poprzednich.
To jednak nie znaczy, że serial "spadł na pysk" - pomimo tego wyraźnego spadku formy uważam, że nadal jest niezły, ale rozumiem decyzję o zaprzestaniu oglądania - sam tak robię w przypadku wielu innych seriali i wychodzi mi to na dobre (jak oglądanie mnie zaczyna męczyć to ciach i koniec).

Zgadzam się więc z nielogicznym twierdzeniem matematycznym:
1>2>3
który i tutaj ma zastosowanie.
Dodam, że jest nawet gorzej! Trzeci sezon jest wyraźnie gorszy od dwóch poprzednich.
To jednak nie znaczy, że serial "spadł na pysk" - pomimo tego wyraźnego spadku formy uważam, że nadal jest niezły, ale rozumiem decyzję o zaprzestaniu oglądania - sam tak robię w przypadku wielu innych seriali i wychodzi mi to na dobre (jak oglądanie mnie zaczyna męczyć to ciach i koniec).

-
Stingwood
"Każdy serial traci noty wraz ze wzrostem ilości publikowanych odcinków - to normalne" - nie każdy, choć w wielu ma to zastosowanie. 
Przed trzecim powtórzę dwa poprzednie i myślę, że czwarty musi być ostatnim, ale cienko to widzę bez Finchera.

Przed trzecim powtórzę dwa poprzednie i myślę, że czwarty musi być ostatnim, ale cienko to widzę bez Finchera.
Let Life Live.
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Od jakiegoś czasu powtarzam, że z seriali politycznych ostatnio najbardziej podobał mi się niedoceniony Boss.
House of Card oglądam, ale aż tak mnie nie wciągnął. Pewnie z 3 sezonem, który za jakiś czas obejrzę, będzie podobnie.
House of Card oglądam, ale aż tak mnie nie wciągnął. Pewnie z 3 sezonem, który za jakiś czas obejrzę, będzie podobnie.
-
frych47
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
- Ulubiony Serial: Tjockare an Vatten
Typowy przykład im dalej tym gorzej to Broadchurch, całkowicie spaskudzili mi serial.
Od Siedem i Podejrzani
nie lubię Kevina Spaceya, pierwszy sezon HoC ok. i na tym zostańmy.
Moze teraz tak z czapy, polecam fracuski miniserial Swiadkowie (Les temoins) z ładną i sympatyczną aktorką.
Od Siedem i Podejrzani
nie lubię Kevina Spaceya, pierwszy sezon HoC ok. i na tym zostańmy.
Moze teraz tak z czapy, polecam fracuski miniserial Swiadkowie (Les temoins) z ładną i sympatyczną aktorką.
Ostatnio zmieniony 28 marca 2015, 10:22 przez frych47, łącznie zmieniany 3 razy.
-
asd
-
Expert
Siedem było 1995 roku...
Czyżbyś więc nie oglądał American Beauty albo K-Pax'a?? Może właśnie dlatego go nie lubisz..
Czyżbyś więc nie oglądał American Beauty albo K-Pax'a?? Może właśnie dlatego go nie lubisz..

-
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Ulubiony Serial: Good Wife
Netflix zamówił 4 sezon serialu. Dwójka i trójka czekają na swoją kolej - pora nadrobić.
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
A ja jakoś nie mogę się przełamać. Utknąłem gdzies na 8 odcinku 1 sezonu. Mam dość afer i obrzydzenia do polityków w realnym świecie żeby jeszcze na to patrzeć w serialu.
-
sindar
-
Expert
Widząc opinie na temat 3 sezonu, może uda mi się go nadrobić, zanim na antenie pojawi się czwarty. 

-
grejpfrutella
-
asd
-
Expert
Skończyłem trzeci sezon.
Absolutnie nie zgadzam się z tezami o gorszej formie czy spadku jakościowym.
House of Cards to serial specyficzny i chyba jedyny w swoim rodzaju. Porównywanie go więc do innych produkcji kryminalnych, sci-fi czy innych dramatów jest bezsensowne. Nie mamy więc punktu odniesienia czyli skali porównawczej. Trzeci sezon jest też inny niż dwa pozostałe - większy nacisk kładzie na politykę niż wątki kryminalno-obyczajowe.
Jeśli więc ktoś niespecjalnie interesuje się polityką odczuje znużenie i będzie to zrozumiała reakcja - tutaj (w tym serialu) nie da się wyjmować co rusz królika z kapelusza by czarować widza.
Osobiście śledzę na bieżąco świat wielkiej polityki i żywo interesuję się wszelkimi doniesieniami z tej dziedziny życia. Oglądając więc HoC uświadamiam sobie to co wszyscy wiedzą od dawna - ten świat tylko z fasady jest piękny i poprawny natomiast od środka trawi go smród i zgnilizna.
Porównując serial do Polskiej polityki widać jeszcze jedną zasadniczą różnicę mianowicie kulturę i styl wypowiedzi - zauważcie jak dosadne i mocne jest przekleństwo wychodzące z ust Francisa a dlaczego? Bo na co dzień i publicznie jest elokwentny i potrafi uwieść tłumy. Debata w serialu jakże dramatyczna ale z zachowaniem kurtuazji i bez wchodzenia w cudze zdania - porównajcie nasze polskie debaty, które przeradzają się w zwykłe pyskówki i przekrzykiwanie się przez prowadzącego... Polscy politycy muszą się więc jeszcze wiele nauczyć.
Zakończenie trzeciego sezonu potrafi wstrząsnąć widzem... - jak mogli przerwać w TAKIM momencie?? Po ochłonięciu jednak dochodzę do wniosku, że było to zakończenie idealne - może wskazywać na to, o czym będzie czwarty sezon:
Czyżby dotychczasowy "cień" miał stać się największym wrogiem?
Z niecierpliwością więc odliczam dni do premiery czwartego sezonu.
Absolutnie nie zgadzam się z tezami o gorszej formie czy spadku jakościowym.
House of Cards to serial specyficzny i chyba jedyny w swoim rodzaju. Porównywanie go więc do innych produkcji kryminalnych, sci-fi czy innych dramatów jest bezsensowne. Nie mamy więc punktu odniesienia czyli skali porównawczej. Trzeci sezon jest też inny niż dwa pozostałe - większy nacisk kładzie na politykę niż wątki kryminalno-obyczajowe.
Jeśli więc ktoś niespecjalnie interesuje się polityką odczuje znużenie i będzie to zrozumiała reakcja - tutaj (w tym serialu) nie da się wyjmować co rusz królika z kapelusza by czarować widza.
Osobiście śledzę na bieżąco świat wielkiej polityki i żywo interesuję się wszelkimi doniesieniami z tej dziedziny życia. Oglądając więc HoC uświadamiam sobie to co wszyscy wiedzą od dawna - ten świat tylko z fasady jest piękny i poprawny natomiast od środka trawi go smród i zgnilizna.
Porównując serial do Polskiej polityki widać jeszcze jedną zasadniczą różnicę mianowicie kulturę i styl wypowiedzi - zauważcie jak dosadne i mocne jest przekleństwo wychodzące z ust Francisa a dlaczego? Bo na co dzień i publicznie jest elokwentny i potrafi uwieść tłumy. Debata w serialu jakże dramatyczna ale z zachowaniem kurtuazji i bez wchodzenia w cudze zdania - porównajcie nasze polskie debaty, które przeradzają się w zwykłe pyskówki i przekrzykiwanie się przez prowadzącego... Polscy politycy muszą się więc jeszcze wiele nauczyć.
Zakończenie trzeciego sezonu potrafi wstrząsnąć widzem... - jak mogli przerwać w TAKIM momencie?? Po ochłonięciu jednak dochodzę do wniosku, że było to zakończenie idealne - może wskazywać na to, o czym będzie czwarty sezon:
Czyżby dotychczasowy "cień" miał stać się największym wrogiem?
Z niecierpliwością więc odliczam dni do premiery czwartego sezonu.

-
asd
-
Expert
Trochę jeszcze czasu zostało do premiery kolejnego sezonu ale w międzyczasie możemy podobne cyrki oglądać na naszym podwórku.
Widzieliście, że żona Dudy wzoruje się chyba na Claire?

Widzieliście, że żona Dudy wzoruje się chyba na Claire?

-
sindar
-
Expert
O tym podobieństwie było już kiedyś na naszym FB 

-
asd
-
Expert
Czwartego Marca 2016 roku, czyli już za dwa miesiące, startuje czwarty sezon House of Cards.

-
Stingwood
Człowiek 3. nie zdążył nadrobić. 

Let Life Live.
-
grejpfrutella
-
sindar
-
Expert
Yhm... nie wiem, czy to dobra wiadomość...
Powstanie 5 sezon House of Cards...
Jeszcze trochę, a ten serial dogoni Supernatural w ilości odcinków.
Upadate: Złe przeczucia potwierdza to, że z serialem żegna się jego twórca Beau Willimon...
Powstanie 5 sezon House of Cards...
Jeszcze trochę, a ten serial dogoni Supernatural w ilości odcinków.

Upadate: Złe przeczucia potwierdza to, że z serialem żegna się jego twórca Beau Willimon...
-
jaana23
Wskaż do odpowiedzi - znam się
- Ulubiony Serial: Wire in the Blood
A oto odsłona kolejnego sezonu House of Cards. Zapraszam do obejrzenia !
-
sindar
-
Expert
Polskie Netflix udostępnił dziś cały 4 sezon HoC.
Jest jeden drobny mankament... nie ma na razie polskiej wersji językowej.
Jest jeden drobny mankament... nie ma na razie polskiej wersji językowej.
Oceń ten serial