Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
Captain America: Civil War
Choć nie jestem fanem Marvela i nie lubię raczej produkcji o superbohaterach... mało tego - pierwsza część filmu z 2011 roku: Captain America: Pierwsze starcie kompletnie mi się nie podobała, to jednak sięgnąłem po drugą część z 2014 roku: Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz.
Nie zawiodłem się - dużo fajnych efektów i lekka fabuła dostarczyła mi prostej rozrywki. Dobrze więc, że w 2016 roku będzie premiera trzeciej części:
[b]Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów[/b] Captain America: Civil War
Choć nie jestem fanem Marvela i nie lubię raczej produkcji o superbohaterach... mało tego - pierwsza część filmu z 2011 roku: Captain America: Pierwsze starcie kompletnie mi się nie podobała, to jednak sięgnąłem po drugą część z 2014 roku: Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz. Nie zawiodłem się - dużo fajnych efektów i lekka fabuła dostarczyła mi prostej rozrywki. Dobrze więc, że w 2016 roku będzie premiera trzeciej części:
Pierwsza część Kapitana to jeden z najgorszych filmów w MCU, jednak druga część była o niebo lepsza i takmi się spodobał, że dwa razy w kinie byłem (w 3D i na normalnym seansie). Czekam niecierpliwie na trzecią część i żeby sobie nie zepsuć przyjemności z seansu nie oglądałem, żadnych trailerów, teaserów i nie czytam newsów spoilerowych. Już się doczekać nie mogę.
A skoro już mowa o komiksowych produkcjach to niesamowicie jestem ciekaw Deadpoola, który to jest pierwszym - od czasu V jak Vendetta - komiksowym filmem z kategorią R. Mam nadzieję, że odniesie sukces i twórcy zaczną sięgać po antybohaterów i tworzyć ekranizację z tą kategorią, bo chętnie zobaczyłbym nowego Spawna czy Lobo na dużym ekranie.
Pierwsza część Kapitana to jeden z najgorszych filmów w MCU, jednak druga część była o niebo lepsza i takmi się spodobał, że dwa razy w kinie byłem (w 3D i na normalnym seansie). Czekam niecierpliwie na trzecią część i żeby sobie nie zepsuć przyjemności z seansu nie oglądałem, żadnych trailerów, teaserów i nie czytam newsów spoilerowych. Już się doczekać nie mogę.
A skoro już mowa o komiksowych produkcjach to niesamowicie jestem ciekaw [i]Deadpoola[/i], który to jest pierwszym - od czasu V jak Vendetta - komiksowym filmem z kategorią R. Mam nadzieję, że odniesie sukces i twórcy zaczną sięgać po antybohaterów i tworzyć ekranizację z tą kategorią, bo chętnie zobaczyłbym nowego Spawna czy Lobo na dużym ekranie.
I tu się muszę zgodzić z Panem z góry - choć cholernie tego robić nie lubię. Tak jak generalnie nie przepadam za facetami w rajtuzach, tak pierwsza część kapitana A. sprawiła mi frajdę. Głownie chodziło o ten klimacik rodem z lat 40. Później to już tylko typowe fajerwerki były.
I tu się muszę zgodzić z Panem z góry - choć cholernie tego robić nie lubię. Tak jak generalnie nie przepadam za facetami w rajtuzach, tak pierwsza część kapitana A. sprawiła mi frajdę. Głownie chodziło o ten klimacik rodem z lat 40. Później to już tylko typowe fajerwerki były.
Jeszcze w tym roku będzie miał premiere Warcraft:
W roli głównej Travis Fimmel czyli Viking nr1
Oglądałem trailer i materiał specjalny w Imaxie, w 3D i wgniata fotel.
Jeszcze w tym roku będzie miał premiere Warcraft: https://www.youtube.com/watch?v=2Rxoz13Bthc W roli głównej Travis Fimmel czyli Viking nr1 Oglądałem trailer i materiał specjalny w Imaxie, w 3D i wgniata fotel.
Co prawda zagrywałem się tylko w Warcrafta 3 i dodatek do niego, więc nie mogę powiedzieć, żebym był wielkim fanem serii, ale na film czekam z niecierpliwością.
Co prawda zagrywałem się tylko w Warcrafta 3 i dodatek do niego, więc nie mogę powiedzieć, żebym był wielkim fanem serii, ale na film czekam z niecierpliwością.
A ja nie. Blizzard w swoich grach zawsze miał animacje pierwsza klasa a po trailerze odniosłem wrażenie, że wszystko jest jakoś dziwnie plastikowe do tego połączenie animacji i aktorów, które niby jest już oczywistością w każdym filmie fantasy tutaj jakoś razi. Jeden z nielicznych przypadków kiedy trailer mnie raczej zniechęca do filmu zamiast nakręcać.
A ja nie. Blizzard w swoich grach zawsze miał animacje pierwsza klasa a po trailerze odniosłem wrażenie, że wszystko jest jakoś dziwnie plastikowe do tego połączenie animacji i aktorów, które niby jest już oczywistością w każdym filmie fantasy tutaj jakoś razi. Jeden z nielicznych przypadków kiedy trailer mnie raczej zniechęca do filmu zamiast nakręcać.
Och fuck, ten trailer nowego zoolandera mnie kompletnie rozwalił, albo wyjdzie z tego arcydzieło albo arcygówno, a w momencie gdy pokazał się Cumberbatch dosłownie zrobiłem facepalma.
Och fuck, ten trailer nowego zoolandera mnie kompletnie rozwalił, albo wyjdzie z tego arcydzieło albo arcygówno, a w momencie gdy pokazał się Cumberbatch dosłownie zrobiłem facepalma. [spoiler]https://www.youtube.com/watch?v=BNsrK6P9QvI[/spoiler]
Tematy superbohaterskie są eksploatowane na różne możliwe sposoby. Poniżej trailer filmu, który zapewne ma być komediową odpowiedzią na "Kick-Assa" Może wyjść z tego kaszana albo całkiem niezła satyra na superbohaterów.
Niektórzy pewnie mają już dość tej tematyki, a ja bym chętnie obejrzał.
Tematy superbohaterskie są eksploatowane na różne możliwe sposoby. Poniżej trailer filmu, który zapewne ma być komediową odpowiedzią na "Kick-Assa" :) Może wyjść z tego kaszana albo całkiem niezła satyra na superbohaterów. Niektórzy pewnie mają już dość tej tematyki, a ja bym chętnie obejrzał.
"Duma i uprzedzenie i zombie" wariacja na temat słynnej powieści Jane Austen. Co prawda film miał premierę w lutym, ale jakoś mnie ona ominęła. Wygląda nie niezłą jatkę w wiktoriańskich klimatach podaną w bardzo rozrywkowy sposób. Aż jestem ciekaw
"Duma i uprzedzenie i zombie" wariacja na temat słynnej powieści Jane Austen. Co prawda film miał premierę w lutym, ale jakoś mnie ona ominęła. Wygląda nie niezłą jatkę w wiktoriańskich klimatach podaną w bardzo rozrywkowy sposób. Aż jestem ciekaw :)
Doctor Strange
Marvel ale jakby inny - nie widać latających facetów w pelerynach itp. W roli głównej Benedict Cumberbatch. Premiera jeszcze w tym roku (2016).
[url=http://www.imdb.com/title/tt1211837/?ref_=fn_al_tt_1][b]Doctor Strange[/b][/url] Marvel ale jakby inny - nie widać latających facetów w pelerynach itp. W roli głównej Benedict Cumberbatch. Premiera jeszcze w tym roku (2016).
asd pisze:
Marvel ale jakby inny - nie widać latających facetów w pelerynach itp. W roli głównej Benedict Cumberbatch. Premiera jeszcze w tym roku (2016).
Główny bohater będzie miał pelerynę i nie zdziwiłbym się gdyby latał
Do kina obowiązkowo idę.
[quote="asd"] Marvel ale jakby inny - nie widać latających facetów w pelerynach itp. W roli głównej Benedict Cumberbatch. Premiera jeszcze w tym roku (2016).[/quote] Główny bohater będzie miał pelerynę i nie zdziwiłbym się gdyby latał :) Do kina obowiązkowo idę.