Heroes Unmasked

a long, long time ago..
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Heroes Unmasked

Post autor: Yogi_18 »

Heroes Unmasked

Obrazek

Produkcja: USA
Gatunek: Dokumentalny
Opis:
Zajrzyjmy za kulisy i przekonajmy się jak był tworzony niewątpliwie wspaniały serial Heroes. Opowiedzą nam o swojej pracy i odczuciach zarówno główni bohaterowie jak i ekipa tworząca serial.

Więcej info: http://www.bbc.co.uk/drama/heroes/unmasked/
Odcinków jest już 17 :)
Napisy są... do 7 odcinków :?

Co powiecie by wrzucić w formacie xvid asd :tongue:
Odcinki nie są długie (więc nawet ja mógłbym się tym zająć)
Jedyne "ale" to trzeba byłoby poczekać na brakujące napisy :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Oj, to chyba by trzeba długo czekać. Napisy ostatnio dopiero ruszyły, a program trwa już dość długo. A same pliki bardzo małe, po 170 mega, więc w sumie pytanie, czy to ma sens. No i jest to program, a nie serial, no ale z serialem bezpośrednio związany.

Oglądałem to, trochę się zawiodłem, bo w sumie nic tam ciekawego się nie dowiedziałem. Są to ciekawostki w stylu informacji, że wielkie obrazy Mendeza w oryginale były malutkie, a tylko je powiększali :)
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Bostonq pisze:Oglądałem to, trochę się zawiodłem, bo w sumie nic tam ciekawego się nie dowiedziałem. Są to ciekawostki w stylu informacji, że wielkie obrazy Mendeza w oryginale były malutkie, a tylko je powiększali Smile
Nie wiem jak inni ale ja lubię coś takiego oglądać :)

Do samego Stargate mam kilka takich filmów i fajnie się ogląda :)

Wracając do Heroes Unmasked
Zgadza się pliki są dość mała po kompresji zajmowałby około 50 MB, tak więc kompresja byłaby szybka, jak i wrzucenie do sieci :)

A czy to program czy może serial to lepiej się nie kłucić :P
Według mnie jeśli chcieliby zrobić program to trwałby powiedzmy 2-3 razy po 60 minut
tutaj mamy już 17 odcinków po 10 minut - czyli jest robiony w formie serialu (dokumentalnego)
:mrgreen:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ja nie narzekam, tak tylko mówię, że liczyłem, że to będzie ciekawsze. W sumie same gadające głowy. Ale jedno muszę przyznać - prawie w każdym odcinku pojawiało sie coś w rodzaju teledysku - zmontowane parę scen z serialu do - z reguły - kapitalnej muzyki :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Buchachahahaha :?
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Moim zdaniem nie ma sensu, skoro i tak pliki są dosyć małe :P
A jak Heroes Unmasked, to by się też przydały dodatki np. do Stargate, które na pewno były by bardziej rozchwytywane :P
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

elmo pisze:A jak Heroes Unmasked, to by się też przydały dodatki np. do Stargate, które na pewno były by bardziej rozchwytywane Razz
Jak będzie zielone światełko od Admina to dodatki to Stargate też mogę przerobić i wrzucić 8)
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wujekjoe »

yhh nie wiem czemu ale strasznie nie przypadl mi do gustu serial "Heroes" a tyle dobrego o nim slyszalem
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Czy ktoś orientuje się co jest w 22 odcinku ?? (Heroes Unmasked S01E22 The Story So Far)
Bowiem dopiero przed chwilą zauważyłem że jest 22 odcinki, a nie tak jak do tej pory myślałem że jest 21.
Pytam się bowiem znalazłem kilka źródeł, a w każdym źródle odcinek waży 699 MB :shock: ( wcześniejsze odcinki ważyły +/- 150 MB ) więc zastanawiam sie czy ktoś przesadził z kompresją czy może ten odcinek jest taaaki długi :?:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

dwadzieścia dwa odcinki o tym jak kręcili serial?? :shock:
A potem co?
Piędziesiąt o tym jak kręcili to "jak kręcili"??

Oto przykłąd jak żerując na naiwności fanów można zbijac kasę praktycznie na niczym...
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Pomijając ocenę samego serialu dokonaną przez asd, to akurat w tym przypadku się zgadzam :) Ja odpadłem gdzieś w połowie, w sumie z dwóch powodów:

1. niewiele te odcinki wnosiły nowego, za dużo w tym było "gadających głów";
2. serial zaczął mi tracić "magię" - uznałem, że nie potrzebuję wiedzieć, jak jakąś scenę kręcili, bo sprawy techniczne - często bardzo banalne - skutecznie psuły efekt, który udało się twórcom uzyskać finalnie.

A chodzi o to chyba, żeby "zawiesić niewiarę" na chwilę oglądania i czerpać z tego przyjemność :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ