Produkcja: USA Gatunek: Dokumentalny Opis:
Zajrzyjmy za kulisy i przekonajmy się jak był tworzony niewątpliwie wspaniały serial Heroes. Opowiedzą nam o swojej pracy i odczuciach zarówno główni bohaterowie jak i ekipa tworząca serial.
Odcinków jest już 17
Napisy są... do 7 odcinków :?
Co powiecie by wrzucić w formacie xvid asd
Odcinki nie są długie (więc nawet ja mógłbym się tym zająć)
Jedyne "ale" to trzeba byłoby poczekać na brakujące napisy
[b]Produkcja:[/b] USA [b]Gatunek:[/b] Dokumentalny [b]Opis:[/b] Zajrzyjmy za kulisy i przekonajmy się jak był tworzony niewątpliwie wspaniały serial Heroes. Opowiedzą nam o swojej pracy i odczuciach zarówno główni bohaterowie jak i ekipa tworząca serial.
Więcej info: http://www.bbc.co.uk/drama/heroes/unmasked/[/quote]
Odcinków jest już 17 :) Napisy są... do 7 odcinków :?
Co powiecie by wrzucić w formacie xvid asd :tongue: Odcinki nie są długie (więc nawet ja mógłbym się tym zająć) Jedyne "ale" to trzeba byłoby poczekać na brakujące napisy :)
Oj, to chyba by trzeba długo czekać. Napisy ostatnio dopiero ruszyły, a program trwa już dość długo. A same pliki bardzo małe, po 170 mega, więc w sumie pytanie, czy to ma sens. No i jest to program, a nie serial, no ale z serialem bezpośrednio związany.
Oglądałem to, trochę się zawiodłem, bo w sumie nic tam ciekawego się nie dowiedziałem. Są to ciekawostki w stylu informacji, że wielkie obrazy Mendeza w oryginale były malutkie, a tylko je powiększali
Oj, to chyba by trzeba długo czekać. Napisy ostatnio dopiero ruszyły, a program trwa już dość długo. A same pliki bardzo małe, po 170 mega, więc w sumie pytanie, czy to ma sens. No i jest to program, a nie serial, no ale z serialem bezpośrednio związany.
Oglądałem to, trochę się zawiodłem, bo w sumie nic tam ciekawego się nie dowiedziałem. Są to ciekawostki w stylu informacji, że wielkie obrazy Mendeza w oryginale były malutkie, a tylko je powiększali :)
Bostonq pisze:Oglądałem to, trochę się zawiodłem, bo w sumie nic tam ciekawego się nie dowiedziałem. Są to ciekawostki w stylu informacji, że wielkie obrazy Mendeza w oryginale były malutkie, a tylko je powiększali Smile
Nie wiem jak inni ale ja lubię coś takiego oglądać
Do samego Stargate mam kilka takich filmów i fajnie się ogląda
Wracając do Heroes Unmasked
Zgadza się pliki są dość mała po kompresji zajmowałby około 50 MB, tak więc kompresja byłaby szybka, jak i wrzucenie do sieci
A czy to program czy może serial to lepiej się nie kłucić
Według mnie jeśli chcieliby zrobić program to trwałby powiedzmy 2-3 razy po 60 minut
tutaj mamy już 17 odcinków po 10 minut - czyli jest robiony w formie serialu (dokumentalnego)
:mrgreen:
[quote="Bostonq"]Oglądałem to, trochę się zawiodłem, bo w sumie nic tam ciekawego się nie dowiedziałem. Są to ciekawostki w stylu informacji, że wielkie obrazy Mendeza w oryginale były malutkie, a tylko je powiększali Smile[/quote] Nie wiem jak inni ale ja lubię coś takiego oglądać :)
Do samego Stargate mam kilka takich filmów i fajnie się ogląda :)
Wracając do Heroes Unmasked Zgadza się pliki są dość mała po kompresji zajmowałby około 50 MB, tak więc kompresja byłaby szybka, jak i wrzucenie do sieci :)
A czy to program czy może serial to lepiej się nie kłucić :P Według mnie jeśli chcieliby zrobić program to trwałby powiedzmy 2-3 razy po 60 minut tutaj mamy już 17 odcinków po 10 minut - czyli jest robiony w formie serialu (dokumentalnego) :mrgreen:
Ja nie narzekam, tak tylko mówię, że liczyłem, że to będzie ciekawsze. W sumie same gadające głowy. Ale jedno muszę przyznać - prawie w każdym odcinku pojawiało sie coś w rodzaju teledysku - zmontowane parę scen z serialu do - z reguły - kapitalnej muzyki
Ja nie narzekam, tak tylko mówię, że liczyłem, że to będzie ciekawsze. W sumie same gadające głowy. Ale jedno muszę przyznać - prawie w każdym odcinku pojawiało sie coś w rodzaju teledysku - zmontowane parę scen z serialu do - z reguły - kapitalnej muzyki :)
Moim zdaniem nie ma sensu, skoro i tak pliki są dosyć małe
A jak Heroes Unmasked, to by się też przydały dodatki np. do Stargate, które na pewno były by bardziej rozchwytywane
Moim zdaniem nie ma sensu, skoro i tak pliki są dosyć małe :P A jak Heroes Unmasked, to by się też przydały dodatki np. do Stargate, które na pewno były by bardziej rozchwytywane :P
Czy ktoś orientuje się co jest w 22 odcinku ?? (Heroes Unmasked S01E22 The Story So Far)
Bowiem dopiero przed chwilą zauważyłem że jest 22 odcinki, a nie tak jak do tej pory myślałem że jest 21.
Pytam się bowiem znalazłem kilka źródeł, a w każdym źródle odcinek waży 699 MB ( wcześniejsze odcinki ważyły +/- 150 MB ) więc zastanawiam sie czy ktoś przesadził z kompresją czy może ten odcinek jest taaaki długi :?:
Czy ktoś orientuje się co jest w 22 odcinku ?? (Heroes Unmasked S01E22 The Story So Far) Bowiem dopiero przed chwilą zauważyłem że jest 22 odcinki, a nie tak jak do tej pory myślałem że jest 21. Pytam się bowiem znalazłem kilka źródeł, a w każdym źródle odcinek waży 699 MB :shock: ( wcześniejsze odcinki ważyły +/- 150 MB ) więc zastanawiam sie czy ktoś przesadził z kompresją czy może ten odcinek jest taaaki długi :?:
Pomijając ocenę samego serialu dokonaną przez asd, to akurat w tym przypadku się zgadzam Ja odpadłem gdzieś w połowie, w sumie z dwóch powodów:
1. niewiele te odcinki wnosiły nowego, za dużo w tym było "gadających głów";
2. serial zaczął mi tracić "magię" - uznałem, że nie potrzebuję wiedzieć, jak jakąś scenę kręcili, bo sprawy techniczne - często bardzo banalne - skutecznie psuły efekt, który udało się twórcom uzyskać finalnie.
A chodzi o to chyba, żeby "zawiesić niewiarę" na chwilę oglądania i czerpać z tego przyjemność
Pomijając ocenę samego serialu dokonaną przez asd, to akurat w tym przypadku się zgadzam :) Ja odpadłem gdzieś w połowie, w sumie z dwóch powodów:
1. niewiele te odcinki wnosiły nowego, za dużo w tym było "gadających głów"; 2. serial zaczął mi tracić "magię" - uznałem, że nie potrzebuję wiedzieć, jak jakąś scenę kręcili, bo sprawy techniczne - często bardzo banalne - skutecznie psuły efekt, który udało się twórcom uzyskać finalnie.
A chodzi o to chyba, żeby "zawiesić niewiarę" na chwilę oglądania i czerpać z tego przyjemność :)