🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Suits

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Shen
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Re: Suits

Post autor: Shen »

Bardzo dobry start drugiego sezonu. Główny wątek zapowiada się ciekawie.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

Długo nie mogłam się zabrać za ten serial, ale za to jak już się wzięłam to obejrzałam cały sezon w jeden weekend :) Lekki, śmieszny i przyjemny serial i od kilki tygodni możemy się cieszyć 2 sezonem.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Sezon drugi jeszcze lepszy od pierwszego, mój ulubiony serial letniej ramówki.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Moim zdaniem też drugi sezon lepszy niż pierwszy i strasznie mnie denerwuje czekanie na kolejny odcinek :) Zdecydowanie jeden z lepszych seriali i nie tylko w letniej ramowce
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Drugi sezon jest lepszy, bo zdecydowanie większy udział ma w nim ruda sekretarka ;)
ObrazekObrazek
vaibhav416
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: vaibhav416 »

love suits massivly
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Re:

Post autor: brexerb »

Lulka pisze:Bardzo lubię ten serial. Amerykańscy prawnicy pokazani jeszcze inaczej niż w Good Wife czy Damages. Zauważyłam, że każdy amerykański serial o prawnikach ma swój niepowtarzalny klimat.
Podobno każdy Polak to lekarz a każdy jankes to prawnik :)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

najphil pisze:Drugi sezon jest lepszy, bo zdecydowanie większy udział ma w nim ruda sekretarka ;)
No nie wiem...
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Serial powrócił i... nowy odcinek to dno i sto kilo mułu. Nie będę spoilerował, powiem tylko, że nie cierpię, gdy scenarzyści odstawiają takie szopki. Ni z gruchy, ni z pietruchy traktując nas jak infantylnych idiotów.

Moralne rozterki, motyla noga, co ja mam 12 lat?
ObrazekObrazek
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Wygląda na to , że za tydzień finał :) i powiem szczerze, nie mogę się doczekać. Najphil nie wiem o co Ci chodzi rozwiń swój watek bo może się z tego ciekawa dyskusja wywiązać :)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Pierwszy odcinek po przerwie mnie załamał. Ten cały bunt Mike, niczym naburmuszonego nastolatka. Te jego wywody na temat tego, co jest złe, a co dobre i jak należy postępować, by żyć w zgodzie ze sobą. No na miłość boską, gdyby to był pilot serialu mógłbym zrozumieć, że szok wywołany cynizmem świata prawniczego może być zaskakujący, ale koleś siedzi w tym już drugi sezon i nagle odwala jakieś szopki, tupie nogą i strzela focha :D

Albo robimy serial dla dorosłych, w którym nikomu nie trzeba tłumaczyć, co to jest kompromis i że świat nie jest czarno-biały, albo o tym zapominamy, traktując widza jak śliniącego się idiotę.
ObrazekObrazek
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Mike i Rachel irytują mnie od dawna, a juz ten ich pożal się boże romans doprowadza mnie do nerwicy;) Ja jestem fanką Harveya, Jessicy i Luisa :D Oni się tam nie cackają i bardzo mnie ciekawi co też się wydarzy w finale
Awatar użytkownika
peciaq
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Ulubiony Serial: Friends; Chuck

Post autor: peciaq »

Jeden z moich ulubionych seriali. Nie mogę się doczekać jesiennego wznowienia.
Ulubiona postać, może nie tyle co ulubiona postać, co sceny z jego udziałem - Louis Litt.
MOJE TŁUMACZENIA:
ObrazekObrazek
Obrazek

ZAPRASZAM NA:
Obrazek
http://www.napisy24.pl
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

NajPhil zachwalał 2 sezon Suits rudą sekretarką - a teraz ja dostałam powód, który mam nadzieję, do serialu przyciągnie mnie jeszcze bardziej.
Otóż w 3 sezonie, który w lipcu ma wystartować, pojawi się aktor brytyjski Max Beesley - znany z serialu "Hotel Babylon", "Survivors", a ostatnio z "Mad Dogs".
Beesley będzie grał rolę Stephena Huntley,a , delegowanego przez Edwarda Darby - szefa z Londynu (wynik fuzji).
Ma on być brytyjskim odpowiednikiem Harvey'a i powodować problemy w kancelarii Pearson / Darby.
A tam, gdzie problemy - tam robi się ciekawiej. Liczę bardzo na emocjonujące starcie między dwoma "Harveya'mi".

Obrazek
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

USA Network w dniu dzisiejszym ogłosiło zamówienie piątego sezonu.
Mi pozostaje się cieszyć, bo jest to jeden z moich ulubionych seriali.
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

No, nadrobiłam odcinki i jestem na bieżąco.
Nadal lubię ten serial, ale brak mu już tej świeżości pierwszego sezonu.
W 4 sezonie do pasji doprowadzała mnie Rachel, jej niby zdrada i późniejsze jej efekty. Jakoś mało przekonujący ten chwilowy powrót do dawnego "układu" z Loganem.
Nie znam się na prawie amerykańskim, ale czuję, że niektóre sprawy są bardzo naciągane.
Spoiler:
Co by nie pisać, gdyby nie Donna - to kancelaria nie byłaby tak fajna. Złości mnie, że z Litta zrobili błazna.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Po powrocie Litt już nie jest takim błaznem, niestety. O ile wcześniej żywiłem do niego jakąś sympatię - nie ze względu na jego "błazeńskość", ale był postacią sympatyczną, która pokazywała pazur i spryt - tak w najnowszym odcinku cała ta sympatia wyparowała. Jego bezwzględne zachowanie może i uzasadnione tak wydaje mi się że bardzo przesadzone i Luis popadł w paranoję. Koniec końców dostał to co chciał, ale jednak swoją cenę to miało... czyli jednak nie okazał się tak sprytny za jakiego się uważał, a jego broń okazała się obosieczna.

Jak zwykle Donna jest największym plusem odcinka, tak w tym epizodzie Mike i Rachel to minus, choć podejrzewam, że w przypadku Mike'a to chwilowe potknięcie.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

No i finał czwartego sezonu za nami. Jak zawsze Donna stanowiła jeden z filarów serialu, może nie zawsze w centrum wydarzeń, ale zawsze w pobliżu, tym razem w końcówce postanowiono skupić się na jej postaci i ogólnie wyszło dobrze, choć można było by lepiej.
Mi się zawsze ta postać podobała, była takim głosem rozsądku dla Harveya, ale również kim mu bliskim i właśnie tę relację postanowiono wykorzystać i znowu serwując nam retrospekcje. Tym razem ukazano to jak Donna i Harvey się poznali i muszę przyznać, że dialogi ułożono pierwszorzędnie.

Na drugim planie mamy powracający wątek Forstmana, który też sięga do początków znajomości Harweya i bezkompromisowego biznesmena. O ile wcześniej dano nam do zrozumienia, że obaj panowie się nie lubią to teraz dokładnie wyjaśniono dlaczego. Czy było to aż tak potrzebne? Nie do końca, ale przez to pokazano, że Fortsman jest tym złym, a prawnik tym dobrym żebyśmy nie mięli czasem wątpliwości.

Luis odkąd pojednał się z Mikiem wrócił do bycia sobą. Starym, dobrym Littem ze wszystkimi wadami i zaletami. Jego osoba skupia się na postaci Normy, której nigdy nie widzieliśmy, ale zawsze duchem była obecna. Po powrocie serialu po przerwie myślałem, że przed finałem czwartego sezonu będzie dane nam ja bliżej poznać i zobaczyć... niestety scenarzyści poszli w innym kierunku.

Nie był to najlepszy sezon, ale też i nie najgorszy. Produkcja trzyma dość równy poziom, czasami złapie zadyszkę, ale to jak w każdym serialu.
Na pewno się trochę pozmienia w piątym sezonie, pytanie czy stan ten się utrzyma więcej niż kilka odcinków i wszystko wróci do stanu wyjściowego czy też nie?
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

"Suits" wraca na antenę z 6 sezonem 13 lipca.

Poniżej krótkie promo

Spoiler:
monia123
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam
Ulubiony Serial: House of Cards
Kontakt:

Post autor: monia123 »

Dopiero co zaczęłam oglądać. Fajny serial, jestem przy trzecim odcinku dopiero, zobaczyny co dalej :)
Na początku myslałam, że to będzie nudny prawniczy serial z samymi poważnymi dialogami itp.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ