Rozumiem.
No to wszystko jasne, wygląda na to, że Serialomaniak próbuje przede wszystkim pomóc sobie i nie chodzi tutaj konkretnie o forum, nie to jest ich celem, tylko zwiększenie zainteresowania stroną.
Na ich stronie komentarzy jak na lekarstwo, ale takie mamy czasy, podobnych miejsc wiele, a większości nie chce się pisać.
To my powinniśmy złożyć propozycję PH, tylko pamiętam, że jednym z powodów odejścia z Nast.ws było m.in. chęć zerwania z taką formułą, dlatego nie wiem czy w ogóle byliby tą propozycją zainteresowani.
Mnie najbardziej martwi to, że tak niewiele osób wypowiedziało się w tym temacie, co nie wróży dobrze na przyszłość.
Nazgul pisze:Co do pomocy technicznej to mogłabym zapytać mojego JPMenrza, może znalazłby chwilę, by rzucić okiem - ale musiałby dostać dostęp do bazy. Jest programistą, administrował [ja również] niejedno forum, więc może mógłby pomóc.
Fajnie, zapytaj.
To jest bardzo zabawne, nie chcą mieć nic wspólnego z napisami, a jak wstukasz nazwę portalu w google, to pod tytułem strony przeczytasz:
"Jeśli kochasz seriale, to miejsce dla ciebie. Portal twórcy Grupy Hatak, Napisy24.pl i naEkranie.pl."
Na głównej czytam REDAKCJA - Tomasz Gorlikowski Twórca Release24.pl
Rozumiem. No to wszystko jasne, wygląda na to, że Serialomaniak próbuje przede wszystkim pomóc sobie i nie chodzi tutaj konkretnie o forum, nie to jest ich celem, tylko zwiększenie zainteresowania stroną.
Na ich stronie komentarzy jak na lekarstwo, ale takie mamy czasy, podobnych miejsc wiele, a większości nie chce się pisać.
To my powinniśmy złożyć propozycję PH, tylko pamiętam, że jednym z powodów odejścia z Nast.ws było m.in. chęć zerwania z taką formułą, dlatego nie wiem czy w ogóle byliby tą propozycją zainteresowani.
Mnie najbardziej martwi to, że tak niewiele osób wypowiedziało się w tym temacie, co nie wróży dobrze na przyszłość. :(
[quote="Nazgul"]Co do pomocy technicznej to mogłabym zapytać mojego JPMenrza, może znalazłby chwilę, by rzucić okiem - ale musiałby dostać dostęp do bazy. Jest programistą, administrował [ja również] niejedno forum, więc może mógłby pomóc. [/quote]
Fajnie, zapytaj. :)
To jest bardzo zabawne, nie chcą mieć nic wspólnego z napisami, a jak wstukasz nazwę portalu w google, to pod tytułem strony przeczytasz: "Jeśli kochasz seriale, to miejsce dla ciebie. [b]Portal twórcy Grupy Hatak, Napisy24.pl[/b] i naEkranie.pl." Na głównej czytam REDAKCJA - Tomasz Gorlikowski [b]Twórca Release24.pl[/b]
Propozycja została wystosowana przeze mnie, osobę prywatną, nie serwis. Nie miała też takiej postaci jak to widać w cytatach na forum. Napisałam do sindara, że znam forum od dawna, znam jego historię i los ASD. Napisałam też, że zaniepokoił mnie ostatni temat na forum (wiadomo który), w związku z tym zapytałam, czy mogę w jakikolwiek sposób pomóc. Sindar odpowiedział, że technicznie może być kiepsko, zresztą potwierdziło się to tego samego wieczoru, forum padło na kilka godzin. Zaoferowałam więc miejsce na serwerze (nie na hostingu, tylko serwerze) oraz stałą pomoc zarówno webdevelopera, jak i webdesignera. Zauważyłam, że doszło do nieporozumienia z podpięciem jako „Forum”. Nie chodzi o zmianę nazwy. To powinno być wciąż seriale-asd.pl — ze względu na szacunek do ASD i jego „dziecka”. I też nie wyobrażam sobie, że ktokolwiek mógłby ingerować w sprawy forum. Unowocześnienie etc. to możliwość, nie konieczność. Z mojej perspektywy nawet lepiej byłoby, gdyby nikt zbyt wiele nie chciał (a zupełnie super, gdyby nic nie chciano). Bo to praca, z kolei praca to koszty, a ja nie mogę zapłacić wspomnianym osobom (webdeveloper, webdesigner). To byłaby przyjacielska przysługa. Nie jestem nawet pewna, czy ktoś z tych osób słyszał o seriale-asd.pl (na 99% nie). Jako wydawca serwisu, czyli osoba, która ma jakieś możliwości, zaoferowałam:
— serwer
— opłacanie domeny (bez przenoszenia własności, chodzi o przelew pieniędzy na konto)
— stałą obsługę techniczną
— promocję
Z sindarem już sporo rozmawiałam. Pomysł, tak mi się wydaje, mu się spodobał, ale forum to nie jest jedna osoba. Po mojej stronie wygląda to zresztą podobnie — po otrzymaniu odpowiedzi będę musiała jeszcze porozmawiać z określonymi osobami (które póki co o niczym nie wiedzą).
[quote]Propozycja została wystosowana przeze mnie, osobę prywatną, nie serwis. Nie miała też takiej postaci jak to widać w cytatach na forum. Napisałam do sindara, że znam forum od dawna, znam jego historię i los ASD. Napisałam też, że zaniepokoił mnie ostatni temat na forum (wiadomo który), w związku z tym zapytałam, czy mogę w jakikolwiek sposób pomóc. Sindar odpowiedział, że technicznie może być kiepsko, zresztą potwierdziło się to tego samego wieczoru, forum padło na kilka godzin. Zaoferowałam więc miejsce na serwerze (nie na hostingu, tylko serwerze) oraz stałą pomoc zarówno webdevelopera, jak i webdesignera. Zauważyłam, że doszło do nieporozumienia z podpięciem jako „Forum”. Nie chodzi o zmianę nazwy. To powinno być wciąż seriale-asd.pl — ze względu na szacunek do ASD i jego „dziecka”. I też nie wyobrażam sobie, że ktokolwiek mógłby ingerować w sprawy forum. Unowocześnienie etc. to możliwość, nie konieczność. Z mojej perspektywy nawet lepiej byłoby, gdyby nikt zbyt wiele nie chciał (a zupełnie super, gdyby nic nie chciano). Bo to praca, z kolei praca to koszty, a ja nie mogę zapłacić wspomnianym osobom (webdeveloper, webdesigner). To byłaby przyjacielska przysługa. Nie jestem nawet pewna, czy ktoś z tych osób słyszał o seriale-asd.pl (na 99% nie). Jako wydawca serwisu, czyli osoba, która ma jakieś możliwości, zaoferowałam:
— serwer — opłacanie domeny (bez przenoszenia własności, chodzi o przelew pieniędzy na konto) — stałą obsługę techniczną — promocję
Z sindarem już sporo rozmawiałam. Pomysł, tak mi się wydaje, mu się spodobał, ale forum to nie jest jedna osoba. Po mojej stronie wygląda to zresztą podobnie — po otrzymaniu odpowiedzi będę musiała jeszcze porozmawiać z określonymi osobami (które póki co o niczym nie wiedzą).[/quote]
Jak to ma wyglądać bez tych "uwierających" napisów?
Oczywistym wydaje się, że nie będziemy mogli zamieszczać do nich linków, ale co z dyskusją. W tematach z serialami bardzo często dyskutujemy na temat napisów, "ktoś zrobi literki?", albo dana osoba informuje, że będzie dany serial tłumaczyła, czy takie coś będzie nadal dozwolone, czy może temat napisów od tej chwili będzie całkowitym tematem tabu.
JESZCZE RAZ APELUJĘ DO WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW SERIALE-ASD, ZWŁASZCZA TYCH, KTÓRZY JESZCZE NIE ZABIERALI GŁOSU,WYPOWIADAJCIE SIĘ, JEŚLI PRZYSZŁOŚĆ TEGO MIEJSCA NIE JEST DLA WAS OBOJĘTNA.
Jak to ma wyglądać bez tych "uwierających" napisów? Oczywistym wydaje się, że nie będziemy mogli zamieszczać do nich linków, ale co z dyskusją. W tematach z serialami bardzo często dyskutujemy na temat napisów, "ktoś zrobi literki?", albo dana osoba informuje, że będzie dany serial tłumaczyła, czy takie coś będzie nadal dozwolone, czy może temat napisów od tej chwili będzie całkowitym tematem tabu.
[color=#FF0000][b]JESZCZE RAZ APELUJĘ DO WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW SERIALE-ASD, ZWŁASZCZA TYCH, KTÓRZY JESZCZE NIE ZABIERALI GŁOSU,WYPOWIADAJCIE SIĘ, JEŚLI PRZYSZŁOŚĆ TEGO MIEJSCA NIE JEST DLA WAS OBOJĘTNA.[/b][/color]
Na przykład w grupie Oglądamy seriale z jakbyniepaczeć nie można wspominać o literkach, że tak powiem, nieoficjalnych, bo JNP są związani właśnie z platformami, otrzymują od nich gadżety i inne takie.
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
Na przykład w grupie Oglądamy seriale z jakbyniepaczeć nie można wspominać o literkach, że tak powiem, nieoficjalnych, bo JNP są związani właśnie z platformami, otrzymują od nich gadżety i inne takie.
Nazgul pisze:Forum serialomaniaka jest: http://www.serialomaniak.fora.pl/ - najstarsze posty są z 2006 roku, najświeższy z początku listopada 2017.
A to przepraszam, po prostu nie znalazłem na stronie linka do forum.
Co do pytań to ode mnie:
- Dlaczego musimy pozbyć się działu napisowego, jeżeli mamy zachować swoją niezależność (jeżeli powiązanie z Serilomaniakiem będą bardziej techniczne, bo na stronie będzie tylko link na belce)?
- Jeżeli będziemy musieli pozbyć się działu napisów to czy sama dyskusja o napisach nie będzie zabroniona?
Nie oszukujmy się na forum dość często o tym rozmawiamy. Ze swojej strony dodaję seriale do bazy, bo liczę, że może jakiś tłumacz się zainteresuje. Wiele dyskusji zaczyna się od tematu napisów czy tłumaczenia. I to jakby nie było tworzy specyfikę naszego forum.
Sama propozycja wydaje się szczera, choć nie wiadomo jak na to zareagują wspólnicy i czy rzeczywiście po przedyskutowaniu będzie to aktualne.
Jeżeli o mnie chodzi to na razie poczekam, aż dostaniemy konkretne odpowiedzi.
[quote="Nazgul"]Forum serialomaniaka jest: http://www.serialomaniak.fora.pl/ - najstarsze posty są z 2006 roku, najświeższy z początku listopada 2017.[/quote] A to przepraszam, po prostu nie znalazłem na stronie linka do forum.
Co do pytań to ode mnie: - Dlaczego musimy pozbyć się działu napisowego, jeżeli mamy zachować swoją niezależność (jeżeli powiązanie z Serilomaniakiem będą bardziej techniczne, bo na stronie będzie tylko link na belce)?
- Jeżeli będziemy musieli pozbyć się działu napisów to czy sama dyskusja o napisach nie będzie zabroniona? Nie oszukujmy się na forum dość często o tym rozmawiamy. Ze swojej strony dodaję seriale do bazy, bo liczę, że może jakiś tłumacz się zainteresuje. Wiele dyskusji zaczyna się od tematu napisów czy tłumaczenia. I to jakby nie było tworzy specyfikę naszego forum.
Sama propozycja wydaje się szczera, choć nie wiadomo jak na to zareagują wspólnicy i czy rzeczywiście po przedyskutowaniu będzie to aktualne. Jeżeli o mnie chodzi to na razie poczekam, aż dostaniemy konkretne odpowiedzi.
Nazgul pisze:Forum serialomaniaka jest: http://www.serialomaniak.fora.pl/ - najstarsze posty są z 2006 roku, najświeższy z początku listopada 2017.
Wszedłem sobie w temat "Veronica Mars", a tam takie kwiatki.
Lubec pisze:
- Jeżeli będziemy musieli pozbyć się działu napisów to czy sama dyskusja o napisach nie będzie zabroniona?
Nie oszukujmy się na forum dość często o tym rozmawiamy. Ze swojej strony dodaję seriale do bazy, bo liczę, że może jakiś tłumacz się zainteresuje. Wiele dyskusji zaczyna się od tematu napisów czy tłumaczenia. I to jakby nie było tworzy specyfikę naszego forum.
Pozbycie się działu nie będzie jakimś wielkim problemem, bo i tak wszyscy wiedzą gdzie tych napisów szukać, natomiast z zakazem dyskusji, to ja sobie tego nie wyobrażam.
[quote="Nazgul"]Forum serialomaniaka jest: http://www.serialomaniak.fora.pl/ - najstarsze posty są z 2006 roku, najświeższy z początku listopada 2017.[/quote]
Wszedłem sobie w temat "Veronica Mars", a tam takie kwiatki. ;) [img]https://s14.postimg.org/wdorwrlnl/4444.jpg[/img]
[quote="Lubec"] - Jeżeli będziemy musieli pozbyć się działu napisów to czy sama dyskusja o napisach nie będzie zabroniona? Nie oszukujmy się na forum dość często o tym rozmawiamy. Ze swojej strony dodaję seriale do bazy, bo liczę, że może jakiś tłumacz się zainteresuje. Wiele dyskusji zaczyna się od tematu napisów czy tłumaczenia. I to jakby nie było tworzy specyfikę naszego forum. [/quote]
Pozbycie się działu nie będzie jakimś wielkim problemem, bo i tak wszyscy wiedzą gdzie tych napisów szukać, natomiast z zakazem dyskusji, to ja sobie tego nie wyobrażam.
Mam ostatnio taki zapiernicz w domu i pracy, że o mało nie przegapiłem jednego z ważniejszych tematów. Poczytałem wasze posty, pomyślałem trochę. Osobiście od zawsze dział download był dla mnie jedną z ważniejszych części serwisu, nie chciał bym aby zniknął. Uploaderzy odwalają kawał dobrej roboty i jakoś osobiście zawsze lubiłem format xvidasd. Dopiero gdy tu nie mogłem czegoś znaleźć szukałem gdzieś indziej. Działu z napisami nie używałem, co najwyżej aby czasami dodać coś od siebie. Gdy potrzebuję napisów mam napiprojekt (wygoda po prostu), i tam także lądują moje dzieła. Ale zawsze w każdych napisach do seriali dodawałem informację o naszym serwisie, z dumy, że mogę być jego częścią. Nie wiem czy gdyby napisy stąd wyleciały miałbym to robić dalej? Co roku zawsze postanawiam bardziej angażować się w życie forum, czasami nawet przez jakiś czas mi się to udaje ale zawsze potem inne obowiązki biorą górę i przestaję. Chciałbym być kimś więcej niż zwykłym userem, ale wiem, że zwyczajnie nie wyrobię się z obowiązkami moderatora czy administratora na bieżąco. Ale nie mówię, że nigdy. Na razie jedynie mogę jak zwykle wspomóc finansowo utrzymanie serwerów. Nie lubię zmian, nie chciałbym aby serwis stracił swój charakter i mimo, że już kiedyś rzucałem różne pomysły na przyciągnięcie nowych ludzi nie bardzo mnie jara perspektywa połączenia się z czymś innym, nawet gdyby miało by to pomóc. Już prędzej niech to będzie współpraca, ew. wzajemne polecanie czy wymiana linków. Świeże spojrzenie i świeża krew oczywiście by się przydała, ale może dało by się wymyślić coś innego, na zasadzie ewolucji a nie rewolucji. Może na tym się skupić na początku?
Mam ostatnio taki zapiernicz w domu i pracy, że o mało nie przegapiłem jednego z ważniejszych tematów. Poczytałem wasze posty, pomyślałem trochę. Osobiście od zawsze dział download był dla mnie jedną z ważniejszych części serwisu, nie chciał bym aby zniknął. Uploaderzy odwalają kawał dobrej roboty i jakoś osobiście zawsze lubiłem format xvidasd. Dopiero gdy tu nie mogłem czegoś znaleźć szukałem gdzieś indziej. Działu z napisami nie używałem, co najwyżej aby czasami dodać coś od siebie. Gdy potrzebuję napisów mam napiprojekt (wygoda po prostu), i tam także lądują moje dzieła. Ale zawsze w każdych napisach do seriali dodawałem informację o naszym serwisie, z dumy, że mogę być jego częścią. Nie wiem czy gdyby napisy stąd wyleciały miałbym to robić dalej? Co roku zawsze postanawiam bardziej angażować się w życie forum, czasami nawet przez jakiś czas mi się to udaje ale zawsze potem inne obowiązki biorą górę i przestaję. Chciałbym być kimś więcej niż zwykłym userem, ale wiem, że zwyczajnie nie wyrobię się z obowiązkami moderatora czy administratora na bieżąco. Ale nie mówię, że nigdy. Na razie jedynie mogę jak zwykle wspomóc finansowo utrzymanie serwerów. Nie lubię zmian, nie chciałbym aby serwis stracił swój charakter i mimo, że już kiedyś rzucałem różne pomysły na przyciągnięcie nowych ludzi nie bardzo mnie jara perspektywa połączenia się z czymś innym, nawet gdyby miało by to pomóc. Już prędzej niech to będzie współpraca, ew. wzajemne polecanie czy wymiana linków. Świeże spojrzenie i świeża krew oczywiście by się przydała, ale może dało by się wymyślić coś innego, na zasadzie ewolucji a nie rewolucji. Może na tym się skupić na początku?
Witam. Powiem szczerze, że nie wiem co doradzić w tej sprawie. Ostateczna decyzja i tak pozostanie w "ręcach" osób administrujących, bo na waszej pracy to forum działa. Niestety mój wkład w działanie forum to, kasa i wrzucanie seriali, niestety braki czasu nawet nie pozwalają mi oglądać bieżących, a zaległych to nie pomne. Także jedyne do czego się mogę ustosunkować to brak działu download,jakby co to będzie go strasznie brak (chyba że wewnętrznie go obejdziemy:))(przepraszam za brak poprawności politycznej).
Na razie życzę miłej nocy.
I czekam też na wypowiedzi kogoś innego, poza osobami już udzielającymi się.
"Nie drażnij Tygryska w lesie, bo drzewko przyniesie..
Na drzewku cię położy i Cię wychędoży."
Witam. Powiem szczerze, że nie wiem co doradzić w tej sprawie. Ostateczna decyzja i tak pozostanie w "ręcach" osób administrujących, bo na waszej pracy to forum działa. Niestety mój wkład w działanie forum to, kasa i wrzucanie seriali, niestety braki czasu nawet nie pozwalają mi oglądać bieżących, a zaległych to nie pomne. Także jedyne do czego się mogę ustosunkować to brak działu download,jakby co to będzie go strasznie brak (chyba że wewnętrznie go obejdziemy:))[u](przepraszam za brak poprawności politycznej)[/u]. Na razie życzę miłej nocy. I czekam też na wypowiedzi kogoś innego, poza osobami już udzielającymi się.
Słuchajcie, chcecie Serialomaniakowi zadać jeszcze pytania? Widziałem propozycję kapryka i Lubeca.
Do wieczora na nie jeszcze poczekam.
Myślę, że od jutra zrobimy głosowanie w tej sprawie.
Słuchajcie, chcecie Serialomaniakowi zadać jeszcze pytania? Widziałem propozycję kapryka i Lubeca. Do wieczora na nie jeszcze poczekam. Myślę, że od jutra zrobimy głosowanie w tej sprawie.
Witam, czyli wspominanie o napisach w kontekście ogladania seriali z napkami nie będzie mile widziane ? Przykra sprawa. Co prawda nie wypowiadałam się na forum za często, ale miło było poczytać, dowiedzieć się więcej, poznać zdanie innych. Szczególne zaś dowiedzieć sie o planach napisowych. Oby tak pozostało, ale jak widać zmiany sa raczej pewne. Oczywiście rozumiem względy techniczne. Czekam zatem na finalne rozstrzygniecie. W kwesti finansowej oczywiście się dorzucę Pozdrawiam
Witam, czyli wspominanie o napisach w kontekście ogladania seriali z napkami nie będzie mile widziane ? Przykra sprawa. Co prawda nie wypowiadałam się na forum za często, ale miło było poczytać, dowiedzieć się więcej, poznać zdanie innych. Szczególne zaś dowiedzieć sie o planach napisowych. Oby tak pozostało, ale jak widać zmiany sa raczej pewne. Oczywiście rozumiem względy techniczne. Czekam zatem na finalne rozstrzygniecie. W kwesti finansowej oczywiście się dorzucę :tak Pozdrawiam
grego1980 pisze:Jak to ma wyglądać od strony technicznej?
Podpięta była by cała nasz strona (bez napisów i download) łącznie z listą seriali? Czy tylko forum?
Lista i podstrony z serialami są chyba integralną częścią forum, więc traktuję to jako jedno.
Jednak gdyby się okazało, że technicznie to są osobne byty, to nie wyobrażam sobie żebyśmy mięli stracić bazę seriali, która była tworzona prawie dekadę.
[quote="grego1980"]Jak to ma wyglądać od strony technicznej? Podpięta była by cała nasz strona (bez napisów i download) łącznie z listą seriali? Czy tylko forum?[/quote]Lista i podstrony z serialami są chyba integralną częścią forum, więc traktuję to jako jedno. Jednak gdyby się okazało, że technicznie to są osobne byty, to nie wyobrażam sobie żebyśmy mięli stracić bazę seriali, która była tworzona prawie dekadę.
Osobiście jestem na nie, ale jak zdecydujecie inaczej to przyjmę do wiadomości.
Dlaczego mamy się podpinać do nich a nie oni do nas?
Czy da się (jakby co) odczepić z powrotem?
Jak to prawnie ma być zrobione, prawa autorskie, prawa do strony, adresu czy co tam w takim wypadku musi być przekazane?
Na razie napisy i download, ale czy za chwilę nie wypłyną kolejne ograniczenia?
Dlaczego nie może to być zwykła współpraca tylko zależność?
Czy naprawdę z seriale-asd.pl jest już tak źle, że potrzebujemy pomocy z zewnątrz?
Pytanie bonusowe: czy przegapiłem zbiórkę na utrzymanie strony w tym roku?
Osobiście jestem na nie, ale jak zdecydujecie inaczej to przyjmę do wiadomości. Dlaczego mamy się podpinać do nich a nie oni do nas? Czy da się (jakby co) odczepić z powrotem? Jak to prawnie ma być zrobione, prawa autorskie, prawa do strony, adresu czy co tam w takim wypadku musi być przekazane? Na razie napisy i download, ale czy za chwilę nie wypłyną kolejne ograniczenia? Dlaczego nie może to być zwykła współpraca tylko zależność? Czy naprawdę z seriale-asd.pl jest już tak źle, że potrzebujemy pomocy z zewnątrz? Pytanie bonusowe: czy przegapiłem zbiórkę na utrzymanie strony w tym roku?
Sirm pisze:
Czy naprawdę z seriale-asd.pl jest już tak źle, że potrzebujemy pomocy z zewnątrz?
To nie jest kwestia być czy niebyć. Bo seriws pewnie i bez współpracy przetrwa, ale chodzi o proponowana pomoc techniczną, która w tym momencie bardzo by się przydała. Nikt z modów czy administratorów się na tym nie zna, więc w razie większej awarii leżymy i liczymy na cud.
Ale liczę, Nazgul wspomniała, że może JPmenrza zapytać o ewentualne wsparcie
Sirm pisze:Pytanie bonusowe: czy przegapiłem zbiórkę na utrzymanie strony w tym roku?
[quote="Sirm"] Czy naprawdę z seriale-asd.pl jest już tak źle, że potrzebujemy pomocy z zewnątrz?[/quote]To nie jest kwestia być czy niebyć. Bo seriws pewnie i bez współpracy przetrwa, ale chodzi o proponowana pomoc techniczną, która w tym momencie bardzo by się przydała. Nikt z modów czy administratorów się na tym nie zna, więc w razie większej awarii leżymy i liczymy na cud. Ale liczę, Nazgul wspomniała, że może JPmenrza zapytać o ewentualne wsparcie :)
[quote="Sirm"]Pytanie bonusowe: czy przegapiłem zbiórkę na utrzymanie strony w tym roku?[/quote]Nie zbiórki jeszcze nie było.
Jesli faktycznie jest tak kiepsko w razie problemow technicznych i mogloby nas to kosztowac utrate forum, to bede na tak. I przelkne niedoswiadczenie nowych uzytkownikow Moze faktycznie nie powinnismy sie bac nowej krwi, bo przyciagniemy tylko bardziej zainteresowanych userow? Na pewno wolalabym wejsc we wspolprace z takim PH
Jesli faktycznie jest tak kiepsko w razie problemow technicznych i mogloby nas to kosztowac utrate forum, to bede na tak. I przelkne niedoswiadczenie nowych uzytkownikow ;) Moze faktycznie nie powinnismy sie bac nowej krwi, bo przyciagniemy tylko bardziej zainteresowanych userow? Na pewno wolalabym wejsc we wspolprace z takim PH :-p
Jako anonimowa dobra duszyczka postanowiłem Wam pomóc w podjęciu decyzji odnośnie współpracy z autorką propozycji jaką otrzymaliście kilka dni temu. Z przykrością muszę odradzić Wam współpracę z serwisem Serialomaniak, a przynajmniej do czasu. Do czasu gdy jeden z wydawców (nomen omen autor propozycji) będzie maczał palce przy serwisie. Osoba ta - K.L. - jest osobą, która wytwarza wokół siebie skrajnie złą atmosferę, czuje się nieomylna i z łatwością potrafi owinąć sobie wokół palca potrzebne jej osoby. W ten sposób z portalem pożegnało się kilka, bardzo dobrze piszących, osób (wystarczyło nie zgodzić się z K.L. w jakiejkolwiek kwestii i dodać do tego LOGICZNE argumenty, których niestety majestat nie zaakceptował).
K.L. wielokrotnie powtarzała ludziom iż jedynie usiłuje pomóc w ogarnięciu serwisu razem z Krzyśkiem Ż (który swoją drogą kilka tygodni temu został skreślony z listy wydawców, by ponownie zostać do niej dopisanym - szczegóły zdarzenia mogę napisać na PW) i kilkoma innymi osobami. Niefortunnie się składa, iż jej słowo jest ostateczne i niepodważalne, więc w przypadku jakichkolwiek 'roszczeń' z Wasze strony - zostanie podpięte forum, ale bez administracji w obecnie Wam znanej.
Jeżeli macie jakieś pytania odnośnie struktury Serialomaniaka, bądź samych "wydawców" - jestem osobą dobrze poinformowaną - piszcie śmiało na PW.
Jako anonimowa dobra duszyczka postanowiłem Wam pomóc w podjęciu decyzji odnośnie współpracy z autorką propozycji jaką otrzymaliście kilka dni temu. Z przykrością muszę odradzić Wam współpracę z serwisem Serialomaniak, a przynajmniej do czasu. Do czasu gdy jeden z wydawców (nomen omen autor propozycji) będzie maczał palce przy serwisie. Osoba ta - K.L. - jest osobą, która wytwarza wokół siebie skrajnie złą atmosferę, czuje się nieomylna i z łatwością potrafi owinąć sobie wokół palca potrzebne jej osoby. W ten sposób z portalem pożegnało się kilka, bardzo dobrze piszących, osób (wystarczyło nie zgodzić się z K.L. w jakiejkolwiek kwestii i dodać do tego LOGICZNE argumenty, których niestety majestat nie zaakceptował). K.L. wielokrotnie powtarzała ludziom iż jedynie usiłuje pomóc w ogarnięciu serwisu razem z Krzyśkiem Ż (który swoją drogą kilka tygodni temu został skreślony z listy wydawców, by ponownie zostać do niej dopisanym - szczegóły zdarzenia mogę napisać na PW) i kilkoma innymi osobami. Niefortunnie się składa, iż jej słowo jest ostateczne i niepodważalne, więc w przypadku jakichkolwiek 'roszczeń' z Wasze strony - zostanie podpięte forum, ale bez administracji w obecnie Wam znanej.
Jeżeli macie jakieś pytania odnośnie struktury Serialomaniaka, bądź samych "wydawców" - jestem osobą dobrze poinformowaną - piszcie śmiało na PW.
Przepraszam za ciszę, ale mam małe urwanie głowy w realu.
Dziękuję wszystkim za głosy.
Pozbieram pytania i tymczasem pomyślę o technicznej stronie głosowania w sprawie.
Przepraszam za ciszę, ale mam małe urwanie głowy w realu. Dziękuję wszystkim za głosy. Pozbieram pytania i tymczasem pomyślę o technicznej stronie głosowania w sprawie.
edit. Tu jest link do wątku z głosowaniem: https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=124&t=8929 Głosujemy do końca stycznia.