🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

House of Cards

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

USA Re: House of Cards

Post autor: asd »

Koszt tłumaczenie żaden. Amerykanie po raz kolejny pokazują gdzie mają nasz kraj...
Za cholerę nie kupię tego dziadostwa właśnie przez ich olewackie podejście.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Trochę minęło już od premiery ale nie lubię tego serialu oglądać w pośpiechu. Czwarty sezon oczywiście nie należy do najlepszych, ze wszystkich dotąd wyemitowanych, co jednak wcale nie znaczy, że nie warto go oglądać. Wręcz przeciwnie - historia nadal się kręci.
Francis wyraźnie przytył i niestety złagodniał, oraz zdecydowanie też mniej odzywa się do widza. Te dwie, ostatnie zmiany jakie wymieniłem, najbardziej mi przeszkadzały w tym sezonie. Szkoda też, że scenarzyści nie wprowadzają jakiegoś głównego wątku personalnego na sezon, tak jak to było na początku np. z Zoe czy Peterem.
Tyle minusów a plusy? To cała reszta - lubię oglądać ten serial bo uprawia się w nim politykę choć nieczystą to jednak pełną kultury i kurtuazji w obawie przed opinią publiczną (jeden wyciek i jesteś skończony) - to diametralnie inaczej niż u nas... Nie bez znaczenia jest też tutaj używany język względem przeciwników politycznych - kompletny brak warcholstwa, lekceważenia czy też przekrzykiwania. Czy doczekamy takiego poziomu polityki i u nas? Oby...

Serial nie ma też konkurenta w swojej dziedzinie więc trudno go do czegoś porównywać, moim zdaniem jednak Domek z Kart to nadal bardzo dobry serial, który warto oglądnąć :ok
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

(Nie)ciekawie się porobiło z HoC po ostatnich rewelacjach, które się pojawiły na temat Kevina Spacey.
Frank Underwood na pewno wypadł z 6 sezonu, pytanie, jaki jest sens kontynuować ten serial w ogóle bez niego?

No i pytanie dodatkowe. Jesteście z HoC na bieżąco? Ja utknąłem gdzieś na 3 sezonie z zamiarem dalszego oglądania... kiedyś. ;)
Czy 5 sezon kończy się jakoś sensownie, gdyby 6 miał nie powstać?
I czy warto w ogóle oglądać 4 i 5 jego sezon?
Awatar użytkownika
mr.hydro
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko

Post autor: mr.hydro »

hm..czy warto .. :P
Według mnie Serial od 3 Sezonu się ..popsuł zrobił się mało realny a już ostatni sezon to ..."science fiction" . Zboka Kevina Spacey, który molestował i wkładał łapy tam gdzie nie powinien ...wywalono..niech kończą serial na 6 Sezonie i tyle. Obejrzę by dokończyć.

Osobiście bardziej odpowiadał mi Domek z 1990(http://www.imdb.com/title/tt0098825/)..miniserial ..Gabinetowa gra Francis Urquhart w brytyjskiej polityce ..Polecam.
A jeszcze, możesz obejrzeć Borgen (http://www.imdb.com/title/tt1526318/) duński serial ma 3 Sezony ...sukces polityczny z brudami w plecaku :P
Awatar użytkownika
mr.hydro
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko

Post autor: mr.hydro »

pojawiła się petycja .. by zastąpić Spacey... Kevinem Jamsem ( Diabli nadali ) http://www.newsweek.com/forget-kevin-ja ... cey-704324
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

obrazek

Netflix ogłosił, że do obsady szóstego i zarazem finałowego sezonu dołączą Diane Lane oraz Greg Kinnear. Uzupełnią oni obsadę, w której znajdują się już Robin Wright oraz Michael Kelly, Jayne Atkinson, Patricia Clarkson, Constance Zimmer, Derek Cecil, Campbell Scott i Boris McGiver.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Zapowiedź szóstego sezonu, którego premiera ma nastąpić jesienią.

serialovefan
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam
Ulubiony Serial: Ranczko

Post autor: serialovefan »

Jeden z najlepszych seriali jakie ogladalem postaci mega dobrze odegrane, brawo!

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ