Line of Duty [uk]
-
kapryk
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Przystanek Alaska
Re: Line of Duty [uk]
Dla mnie też, zawsze czekam na te sceny z pokoju przesłuchań i bardzo mnie cieszy, że w finale praktycznie z stamtąd nie wychodzą, co pewnie mniej cieszyło @Sindara. 

-
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Ulubiony Serial: Good Wife
Jestem po piątym sezonie. Nie wiem jak oni to robią, ale każdy sezon to świetny scenariusz i ogromna przyjemność oglądania.
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
W poniedziałek ruszają zdjęcia do 6 sezonu. Możliwa premiera na jesień.
-
primavera
Wskaż do odpowiedzi - znam się
byłoby fajnie bo stęskniłam się za tym serialem bardzo i wiem, że dalszy ciąg stał poz znakiem zapytaniasindar pisze:W poniedziałek ruszają zdjęcia do 6 sezonu. Możliwa premiera na jesień.
“Jesus, Mary and Joseph and the wee donkey, can we just move this thing along before it drives us all round the bloody bend?”
-
Macmax40
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Ulubiony Serial: Rodzina Soprano
To tak żeby podsumować - jest to wspaniały serial, każdemu się spodoba bez dwóch zdań, w nawale nowych, dziwacznych odrealnionych seriali jest niczym oaza spokoju i cudowności. Polecam w ciemno jak ktoś nie widział!
-
sindar
-
Expert
Efekt koronawirusa - produkcja kolejnego sezonu wstrzymana.
-
sindar
-
Expert
Szósty sezon w pełni, nie wiem, jak Jed to robi, ale znów jest świetnie.
Oczywiście nawiązań do poprzednich sezonów nie brakuje są też powroty pewnych postaci, więc standardowo chyba sobie warto je odświeżyć wcześniej, przed obejrzeniem aktualnego sezonu, by nie pogubić smaczków.
Oczywiście nawiązań do poprzednich sezonów nie brakuje są też powroty pewnych postaci, więc standardowo chyba sobie warto je odświeżyć wcześniej, przed obejrzeniem aktualnego sezonu, by nie pogubić smaczków.

-
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
aż zal ze jeszcze tylko 3 epizody zostały.....
-
sindar
-
Expert
W tym sezonie jest 7 odcinków.
I ciekawostka z brytyjskiego parlamentu, gdzie też dotarła LOD-omania...
Przy dyskusji o korupcji w rządzie Boris Johnson mówił o umoczonych glinach (bent coppers), a inny parlamentarzysta mówił, że aby wyplenić korupcję, potrzeba Teda Hastingsa oraz AC-12.
I ciekawostka z brytyjskiego parlamentu, gdzie też dotarła LOD-omania...
Przy dyskusji o korupcji w rządzie Boris Johnson mówił o umoczonych glinach (bent coppers), a inny parlamentarzysta mówił, że aby wyplenić korupcję, potrzeba Teda Hastingsa oraz AC-12.
-
primavera
dokładnie

no i obawiam się, że to ostatni sezon

“Jesus, Mary and Joseph and the wee donkey, can we just move this thing along before it drives us all round the bloody bend?”
-
sindar
-
Expert
Hm... po przebiegu sądząc, obstawiam przynajmniej jeszcze jeden sezon, bo czuję, że raczej finałowego rozstrzygnięcia jeszcze nie dostaniemy.
No i jeszcze jeden argument - dla BBC stał się to jeden z najważniejszych seriali i póki trzyma poziom, nie wiem, czy go tak łatwo teraz zakończą...
Chyba że jakiś spin off np. o Carmichael by powstał.
No i jeszcze jeden argument - dla BBC stał się to jeden z najważniejszych seriali i póki trzyma poziom, nie wiem, czy go tak łatwo teraz zakończą...
-
sindar
-
Expert
Line of Duty [uk]
Jezusie, Maryjo, Józefie i osiołku... że zacytuję klasyka Teda Hastingsa.
A jednak wygląda na to, że byłem w błędzie i jednak tożsamość H może nam zostać wyjawiona w finale...
Przed nami już tylko finał świetnego sezonu Line of Duty, czy ostatniego? Niekoniecznie - serial bije rekordy popularności w UK. BBC chyba tak łatwo z niego nie zrezygnuje.
Zawsze też może jakiś spin off, jak już wcześniej wspominałem...

A jednak wygląda na to, że byłem w błędzie i jednak tożsamość H może nam zostać wyjawiona w finale...
Przed nami już tylko finał świetnego sezonu Line of Duty, czy ostatniego? Niekoniecznie - serial bije rekordy popularności w UK. BBC chyba tak łatwo z niego nie zrezygnuje.
Zawsze też może jakiś spin off, jak już wcześniej wspominałem...
-
primavera
Line of Duty [uk]
obyś miał rację ...sindar pisze: 26 kwietnia 2021, 14:12 Hm... po przebiegu sądząc, obstawiam przynajmniej jeszcze jeden sezon, bo czuję, że raczej finałowego rozstrzygnięcia jeszcze nie dostaniemy.

-
sindar
-
Expert
Line of Duty [uk]
Hm, nieco zmieniłem zdanie w następnym poście, ale nieważne, jutro już wielki finał sezonu (serialu?), ale jeszcze tymczasem wrzucam napki do 6 odcinka.
Miłego oglądania. 

-
sindar
-
Expert
Line of Duty [uk]
I po finale... hm... chyba nieco kontrowersyjnym.
Mam podobne uczucia, jak po sezonie 2... Niby finał, ale jednak czegoś brakuje, są mocne tropy na kontynuacje.
Coś czuję, że właściwe zamknięcie będzie jednak w kolejnym sezonie - czekamy na stosowną decyzję BBC.
Mam podobne uczucia, jak po sezonie 2... Niby finał, ale jednak czegoś brakuje, są mocne tropy na kontynuacje.
Coś czuję, że właściwe zamknięcie będzie jednak w kolejnym sezonie - czekamy na stosowną decyzję BBC.
-
primavera
Line of Duty [uk]
No i po finale istotnie .... mam pewien niedosyt ale nie będę spoilerować i niech każdy sam wyrobi sobie opinię. Myślę, że sezon 7 dałoby się pociągnąć ale jak napisał mój przedmówca decyzja należy do BBC ... trzymam kciuki za "dobrą" decyzję

-
dendrocopos
- Ulubiony Serial: The Office (USA)
- Grupa: The Queen
Line of Duty [uk]
w rodzinnych stronach AC-12 też pasjami oglądają LOD
-
sindar
-
Expert
Line of Duty [uk]
Tak i ptaszki ćwierkają o 7 sezonie. 
BBC przy takiej oglądalności tak łatwo z tego serialu nie zrezygnuje.
Jeszcze przemyślenia po 7 odcinku, tak na spokojnie.
Nie jest to to, czego wszyscy nakręceni widzowie się spodziewali, ale to bardzo mądra końcówka.
I bardzo życiowa, przypominające prawdziwe życie.
A z drugiej strony takie rozwiązanie daje to szanse na powstanie kolejnego sezonu.
Bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że... hm... a gdzie jest funkcja spoilera, skoro mam pisać dalej?
O, już wiem.
Dokończę:
Zapewne o tym się dowiemy w kolejnym sezonie.
Przy innym rozwiązaniu kolejny sezon byłby już nadmiarowy dla tej produkcji.

BBC przy takiej oglądalności tak łatwo z tego serialu nie zrezygnuje.
Jeszcze przemyślenia po 7 odcinku, tak na spokojnie.
Nie jest to to, czego wszyscy nakręceni widzowie się spodziewali, ale to bardzo mądra końcówka.
I bardzo życiowa, przypominające prawdziwe życie.
A z drugiej strony takie rozwiązanie daje to szanse na powstanie kolejnego sezonu.
Bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że... hm... a gdzie jest funkcja spoilera, skoro mam pisać dalej?

O, już wiem.

► Pokaż Spoiler
Przy innym rozwiązaniu kolejny sezon byłby już nadmiarowy dla tej produkcji.
-
dendrocopos
- Ulubiony Serial: The Office (USA)
- Grupa: The Queen
Line of Duty [uk]
wg mnie to może być ostatni sezon, gdyż: z drugiej strony:
► Pokaż Spoiler
► Pokaż Spoiler
-
sindar
-
Expert
Line of Duty [uk]
Pewnie przy tłumaczeniu się ciut głębiej w opowieść chodzi i łatwiej to zauważyć, ale dużo więcej takich otwartych tropów i pytań pozostało...
Co nie przeszkadza temu, że serial doczekać się może jakiejś formy reboota, w której przestaniemy wracać do wątków z 1 sezonu, a skupi się bardziej na nowych sprawach. W końcu na świecie umoczonych gliniarzy nie brakuje i walka z nimi przypomina walkę z wiatrakami. AC-12 będzie miało co robić do końca świata.
Co nie przeszkadza temu, że serial doczekać się może jakiejś formy reboota, w której przestaniemy wracać do wątków z 1 sezonu, a skupi się bardziej na nowych sprawach. W końcu na świecie umoczonych gliniarzy nie brakuje i walka z nimi przypomina walkę z wiatrakami. AC-12 będzie miało co robić do końca świata.

Oceń ten serial