Obi-Wan Kenobi [Disney+]

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

USA Obi-Wan Kenobi [Disney+]

Post autor: sindar »

obrazek

Ewan McGregor powróci do roli Obi-Wana w serialu, który zadebiutuje 25 maja. Ciekawostka, jest to też 45 rocznica premiery Gwiezdnych Wojen.
Akcja serialu rozgrywać się będzie 10 lat po wydarzeniach z Zemsty Sithów, pojawi się w nim także Hayden Christensen (pewnie jako Darth Vader).
Oby ten serial spełnił oczekiwania fanów w przeciwieństwie do chaotycznego chyba można rzec rozczarowania, jakim okazał się Boba Fett.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Obi-Wan Kenobi [Disney+]

Post autor: Lubec »

Już od jakiegoś czasu w internecie dostępny jest trailer promujący produkcję.

Jak dla mnie to wygląda bardzo zachęcająco i zdecydowanie lepiej niż The Book of Boba Fett. Choć czytałem, że wzbudza pewne kontrowersje przedstawieniem postaci Wielkiego Inkwizytora, który pierwszy raz pojawiał się w animacji Star Wars: Rebels, a teraz zadebiutuje w wersji aktorskiej.
Pojawiły się również plotki o tym jakoby w serialu pojawiały się sceny retrospekcji z czasu Wojen Klonów.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Obi-Wan Kenobi [Disney+]

Serial zadebiutował, czas się chyba z nim zapoznać. :)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Obi-Wan Kenobi [Disney+]

Pierwsze dwa odcinki obejrzane. Szczęściem nie jest to w dużej części nieudany Boba, jako całość jest serial bardzo silnie związany z trylogią prequeli, co widzimy w prologu do niego.
I póki co nie jest to też taki typowy akcyjniak, jakim do tej pory był Mando, w sumie jak na dwa odcinki jest akcji w ogóle relatywnie niewiele, bardziej Obi-Wan w mrocznej atmosferze przypomina mi Zemstę Sithów niż Bobę czy Mando.
Mnie się to podoba, ale niektórych moze rozczarować.
Czekam na dalsze odcinki.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko
Ulubiony Serial: The Sopranos
Kontakt:

Obi-Wan Kenobi [Disney+]

Post autor: Skalpel »

Dzisiejszy odcinek najlepszy ;-)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Obi-Wan Kenobi [Disney+]

Post autor: Lubec »

Tak. Zdecydowanie trzeci odcinek najlepszy z dotychczasowych, ale przypuszczam, że kolejne mogą podnieść poprzeczkę.
W najnowszym odcinku było najwięcej akcji i co więcej świetnie udało zbudować się napięcie i emocje. Zwłaszcza podczas spodziewanej konfrontacji, co szczerze przyznam zaskoczyło mnie, że nastąpiło to już w trzecim epizodzie.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Obi-Wan Kenobi [Disney+]

Obejrzałem kolejne dwa epizody i jakoś mam z Obi-Wanem problem, mimo większej ilości akcji nie wciąga mnie ten serial...
Nie wiem, czy to przesyt SW, czy jednak serialu, ale chyba raczej obstawiam to drugie.
Głównie to chyba kwestia zbyt dwuwymiarowych postaci i wiarygodności akcji (choć przy SW to generalnie dość umowne). Przykładowo: z jednej strony Obi-Wan w trzecim odcinku
► Pokaż Spoiler
z na dodatek wręcz teleportacją między planetami powodowały wręcz u mnie zgrzytanie zębów.
Vader z kolej jest aż tak ostentacyjnie wejderowaty, że żadnych ciarek u mnie też nie wywołuje, strasznie to kreskówkowe - jego popisy z w przeciwieństwie do sceny z Rogue One oglądam też z dużą obojętnością.
Nic to, popatrzę dalej, może moje nastawienie do serialu się jeszcze zmieni.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko
Ulubiony Serial: The Sopranos
Kontakt:

Obi-Wan Kenobi [Disney+]

Post autor: Skalpel »

Ja oglądam to z synem, który jest wielkim fanem wszystkiego co związane z SW (6 lat) i nie mam problemów z tym serialem. Jednak całe uniwersum SW traktuje jako "familijne kino" a nie cos wybitnego ;-)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Obi-Wan Kenobi [Disney+]

Mojego syna (12 lat) Obi Wan znudził, choć też jest fanem SW.
W każdym razie dotarłem do końca sezonu. Najlepsze odcinki zostały na koniec i to one ratują ten serial.
W przeciwnym wypadku byłby to zupełny fan serwis dla fanów.
Już nawet Boba był lepszy dzięki wątkom z plemieniem Bantów i wstawkom Mandalorianina.
streamus
Wskaż do odpowiedzi

Obi-Wan Kenobi [Disney+]

Post autor: streamus »

Szrot przeokrutny, tą całą Deborah Chow powinni powiesić za jaja, bo poziomem reżyserii i ilością kretynizmów przebiła Patty Jenkins.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ