Willow [Disney+]

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

USA Willow [Disney+]

Post autor: sindar »

obrazek

Mamy wysyp seriali inspirowanych filmami, aczkolwiek z tego newsa się akurat cieszę.
Kontynuacja Willowa powróci jako serial na Disneyplus. Warwick Davies ponownie w roli głównej!
Awatar użytkownika
dziobak
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Re: Willow serialem

Post autor: dziobak »

Jeden z moich ulubionych filmów fantasy sprzed wielu lat (ale oprócz Conana i Legendy tam za wiele nie było :) ).
Pytanie, z czego oni chcą zrobić serial, bo o ile pamiętam, to fabuła filmu była dość prosta. Nie kojarzę jakiejś bazy literackiej oryginalnego "Willow'a", czyli będzie radosny proces twórczy, obawiam się że standardowa papka z nośnym, rozpoznawalnym tytułem.

Od lat np. "Jeźdźcy smoków" Ann McCaffrey czekają na ekranizację, kawał solidnej literatury, ponad 10 książek w cyklu. Czemu nikt tego nie robi, byłaby super sprawa.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Akurat tu jestem tu dużo większym optymistą. Mandalorian od Disneya w pełni kupuję. :)
Dużo bardziej niż ostatnia kinową "trylogię" spod znaku Gwiezdnych Wojen.

A co do Jeźdźców Smoków w pełni się zgadzam, tylko czytałem to wieki temu, ciekawe, na ile się to zestarzało...
Awatar użytkownika
dziobak
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: dziobak »

Co do Mandalorianów, to akurat tego rodzaju wytwórstwo uważam za mocno słabe. Z uniwersum SW kojarzę bardzo odbrego KoToR'a (2 gry), które były świetnym rozwinięciem, mocno kreatywnym. Kino SF dawno już przestało być wizjonerskie, za to powiela się w nieskończoność podobne schematy. Powtórzę się, bo już o tym pisałem wielokrotnie - jest masa świeżych pomysłów w książkach. Zamiast tego bierze się coś rozpoznawalnego, tnie, szyje, klei, przerabia pomysł i już, zrobione. Mandalorianin niczego do uniwersum SW nie wnosi. Widzimy to, co już było. Owszem, gdyby zrobiono serial o Sithach, pokazując ścieżkę dochodzenia do władzy, rywalizacje pomiędzy nimi o dominacje, ich światy ojczyste itd - to by było ciekawe. No ale to wymaga procesu kreacji, a nie powielania. I to jest największy problem współczesnego kina.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Willow serialem

Pojawiła się zapowiedź serialowego Willowa.
Premiera na jesień.
Zdecydowane czekam. :)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Willow serialem

Tymczasem Willow przemknął przez D+.
Początkowe odcinki zwiastowały sporo więcej, niestety z czasem było widać, że zabrakło pomysłów i dostawaliśmy coraz więcej zapychaczy, choć przebłyski się zdarzały.
Finalnie oceniam, że można obejrzeć, chyba synowi spodobało się nieco bardziej, ale to raczej na tyle, jeśli chodzi o Willowa.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Willow [Disney+]

Twórcy byli tak pewni 2 sezonu, że sezon zakończył się cliffem, a tymczasem kasacja po 1 sezonie. Hm, jakoś nie jestem nią zaskoczony.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko
Ulubiony Serial: The Sopranos
Kontakt:

Willow [Disney+]

Post autor: Skalpel »

Mam sentyment do filmu katowanego na VHS za młodego jednak serial już po samym zwiastunie dla mnie osobiście wyglądał słabo. Dobrze, że nawet tego nie ruszyłem.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ