Battlestar Galactica

a long, long time ago..
chrabcio
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: chrabcio »

mniam mniam...
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

fajny fajny odcinek ale moglby byc lepszy!
Spoiler:
lonczyn787
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lonczyn787 »

jak dla mnie w ciągu tych kilku odcinków nowego sezonu jest za dużo gadania, przede wszystkim Baltara i tej jego religii. zamiast zajac sie głównym wątkiem itp tak naprawdę karmi sie nas jakimiś filozofiami zamiast konkretów i jak sie okazuje to 30% każdego odcinka jest przeznaczone na rozwiązanie zagadki Ziemi itp. Jest to tylko moje zadnie, mam nadzieje ze 4 sezon zaciekawi mnie trochę bardziej bo poprzednie 3 były rewelacyjne
Awatar użytkownika
Aye
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Aye »

Owe 30% każdego odcinka odróżnia BG od SG-1 tj. stanowi różnicę między serialem dobrym a serialem bardzo dobrym. Owszem filozoficzny bełkot czasem boli gdy wydaje się dodany na siłę, ale jaką osobę może dziwić powstanie nowej religii po zagładzie całej cywilizacji i niemal fizycznej eksterminacji całego gatunku?
Obrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Dziękuję :D
później obejrzę:) już czeka na hdd:)
Obrazek
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

Nie kumam was, jak dla mnie przemyslenia , zachowania (w tym powstanie religii Baltara) i działania głównych bohaterów jest po prostu wręcz genialnie dopasowane. Po kazdym odcinku sie czuje jakbym obejrzał bardzo dobry film.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Do tego zostawiają w 4rtym sezonie po każdym odcinku straszny niedosyt i oczekiwanie na kolejny... wspaniałe :)
Obrazek
lonczyn787
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lonczyn787 »

AreQ_BAH pisze:Do tego zostawiają w 4rtym sezonie po każdym odcinku straszny niedosyt i oczekiwanie na kolejny... wspaniałe :)
chyba właśnie to wywołało u mnie ta straszna frustracje ze tak naprawdę to dalej nic sie nie wyjaśniło, a z czasem kiedy sie ogląda każdy następny odcinek chciało by sie żeby odpowiedzi było coraz wiecej. nic wiecej jak czeka na nastepne odcinki
chrabcio
Wskaż do odpowiedzi

ominęło mnie przeniesienie emisji BG na niedzielę :)
sacardo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: sacardo »

ja chwilowo z tego serialu zrezygnowalem choc myslalem ze do tego nigdy nie dojdzie...moim skromnym zdaniem przeistoczenie Baltara w kogos w rodzaju proroka jest pomyslem conajmniej chybionym...akcja serialu nie posuwa sie praktycznie do przodu...scenarzysci chyba stracili juz pomysly na dalsze rozwiazania...mam nadzieje ze serial ten podzieli losy Lost, ktory po tym jak obudzili sie scenarzysci przerazeni spadkiem ogladalnosci wrocil na rewelacyjny poziom...
chrabcio
Wskaż do odpowiedzi

[OT] losta juz dawno zaprzestałem, jakaś "qpa" sie zaczęła straszliwa...

PS: Episode 08 na 30 maj przesunięty
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Oglądam sobie drugi raz BSG i wyłapałem ciekawostkę: w odcinku [2x16] Sacrifice zamachowczynię która bierze zakładników na Cloud Nine gra ta sama aktorka, która w 4 sezonie Desperate Housewives występuje jako Katherine Mayfair :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

[4x08] Obrazek
Obrazek When Dreams Come True...
Rafalito
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Rafalito »

Wielkie dzięki @asd. Już się doczekać nie mogłem :grin:
piter556
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piter556 »

Ep nawet dobry, ciekaw jestem czy admirał będzie walczył raiderami(czy jakoś tak) Thx asd!!
chrabcio
Wskaż do odpowiedzi

S04E09 - klimacik utrzymany :)

Spoiler:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Jakby ktoś jeszcze nie wiedział, to robię sobie powtórkę BSG od początku. Tzn robiłem, bo właśnie przed chwilą skończyłem sezon 3 i mogę WRESZCIE zacząć 4.

I refleksja. Pewnie go już pisałem, ale. Ostatnie 10 minut końcówki 3 sezonu BSG to najlepszy materiał jaki kiedykolwiek powstał do serialu. OMG. Ile razy tego nie oglądam, tyle wciąż jestem wgnieciony w ziemię. Mówię serio; nawet jeśli ktoś nie lubi S-F to dla tych 10 minut warto przebrnąć przez poprzednie 3 sezony. Jezu... co za wrażenia. Szedało poleca.
perfecti
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: perfecti »

wątek miłosny w s04e09 wycisnął ze mnie łezkę(końcówka)
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

Po co czytałem zawartość przycisku spoiler. Po co czytałem zawartość przycisku spoiler... :pirat: No nic. Przynajmniej kolegom też wyslalem te świetną wiadomość xD Ucieszyli się :grin:
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

A tak apropo to juz ostatni sezonik, prawda?
:)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ