Lisu11 pisze::cheers: już mnie korciło żeby pobrać wersję nie-(XviD asd)
Dokładnie mnie też, myślałem że z powodu Euro te odcinki bedą wychodzić z poślizgiem. A może to i wina powolnie robionych napisów do ostatniego odcinka kto wie. Ale w każdym razie cieszę się i już zassałem:D
Do boju Poooolskooooo nie zginiesz nigdy... lalal ( ten koles co to spiewał zawsze mnie rozwalał;D )
[quote="Lisu11"]:cheers: już mnie korciło żeby pobrać wersję nie-(XviD asd) :P :D[/quote]
Dokładnie mnie też, myślałem że z powodu Euro te odcinki bedą wychodzić z poślizgiem. A może to i wina powolnie robionych napisów do ostatniego odcinka kto wie. Ale w każdym razie cieszę się i już zassałem:D
Do boju Poooolskooooo nie zginiesz nigdy... lalal ( ten koles co to spiewał zawsze mnie rozwalał;D )
Macie rację - odcinek jest późńiej z powodu Euro. Sam z zaciekawieniem śledziłem, to co w komentarzach do progresu tłumaczenia napisów pisał tłumacz (masło maślane nieco).
Sam odcinek zaś świetny - akcja została mocno popchnięta do przodu (czyt. co raz bardziej zbliżamy się do końca). Najważniejszym wydarzeniem jest oczywiście...
Spoiler:
zniszczenie statku Resurrection (Odrodzenie). Choć ja cały czas się zastanawiam dlaczego jest/był tylko jeden taki statek i dlaczego nie można zbudować kolejnego.
Macie rację - odcinek jest późńiej z powodu Euro. Sam z zaciekawieniem śledziłem, to co w komentarzach do progresu tłumaczenia napisów pisał tłumacz (masło maślane nieco).
Sam odcinek zaś świetny - akcja została mocno popchnięta do przodu (czyt. co raz bardziej zbliżamy się do końca). Najważniejszym wydarzeniem jest oczywiście... [spoiler]zniszczenie statku Resurrection (Odrodzenie). Choć ja cały czas się zastanawiam dlaczego jest/był tylko jeden taki statek i dlaczego nie można zbudować kolejnego.[/spoiler]
to ma być finałowy odcinek?? naprawdę?? dolecieli znaleźli post nuklearna ziemie, są zniesmaczeni i to wszystko?? naprawdę po tym wszystkim spodziewałem sie ciut więcej po końcówce
[spoiler]to ma być finałowy odcinek?? naprawdę?? dolecieli znaleźli post nuklearna ziemie, są zniesmaczeni i to wszystko?? naprawdę po tym wszystkim spodziewałem sie ciut więcej po końcówce[/spoiler]
dla wszystkich zainteresowanych- informacja z trek.pl
"Dziesiąty i ostatni w roku 2008 odcinek jednego z najlepszych aktualnych seriali sciene-fiction - Battlestar Galactica - został wyemitowany wczoraj w nocy. Już dziś fani zaczynają obawiać się, jak długo przyjdzie im czekać na rozwiązanie pozostałych zagadek dotyczących zmagań ludzi i cylonów. Pocieszenie przynosi jednak gazeta Chicago Tribune, według której za rok możemy otrzymać więcej godzin Battlestara.
Dziennikarz owej gazety, Maureen Ryan pisze w jednym z artykułów, iż rok 2009 może przynieść film pełnometrażowy o przygodach floty oraz trzygodzinny odcinek kończący serial. Oczywiście, zgodnie z planem, będziemy mogli cieszyć oczy także planowymi dziesięcioma odcinkami czwartego sezonu.
Według Moora (producenta) owy ostatni odcinek prawdopodobnie zostanie wyemitowany w trzech częściach ze względu na swoją długość, dlatego też formalnie zamiast dziesięciu - ujrzymy dwanaście epizodów.
Informacje dotyczące telewizyjnego filmu pełnometrażowego są niejasne - prawdopodobnie jednak produkcja ruszy po zakończeniu przygotowywań kolejnego serialu osadzonego w świecie ludzi i cylonów - Caprica"
dla wszystkich zainteresowanych- informacja z trek.pl "Dziesiąty i ostatni w roku 2008 odcinek jednego z najlepszych aktualnych seriali sciene-fiction - Battlestar Galactica - został wyemitowany wczoraj w nocy. Już dziś fani zaczynają obawiać się, jak długo przyjdzie im czekać na rozwiązanie pozostałych zagadek dotyczących zmagań ludzi i cylonów. Pocieszenie przynosi jednak gazeta Chicago Tribune, według której za rok możemy otrzymać więcej godzin Battlestara.
Dziennikarz owej gazety, Maureen Ryan pisze w jednym z artykułów, iż rok 2009 może przynieść film pełnometrażowy o przygodach floty oraz trzygodzinny odcinek kończący serial. Oczywiście, zgodnie z planem, będziemy mogli cieszyć oczy także planowymi dziesięcioma odcinkami czwartego sezonu.
Według Moora (producenta) owy ostatni odcinek prawdopodobnie zostanie wyemitowany w trzech częściach ze względu na swoją długość, dlatego też formalnie zamiast dziesięciu - ujrzymy dwanaście epizodów.
Informacje dotyczące telewizyjnego filmu pełnometrażowego są niejasne - prawdopodobnie jednak produkcja ruszy po zakończeniu przygotowywań kolejnego serialu osadzonego w świecie ludzi i cylonów - Caprica"
czyli nie rozumiem...
sezon stopuje narazie na tym 10 odcinku, az do roku 2009 gdzie wszystko sie wyjasni?? A ja sadzilem ze dostaniemy caly sezon tera w czerwcu\lipcu!!
czyli nie rozumiem... sezon stopuje narazie na tym 10 odcinku, az do roku 2009 gdzie wszystko sie wyjasni?? A ja sadzilem ze dostaniemy caly sezon tera w czerwcu\lipcu!!
no nieeeeeee!!!! I teraz trzeba czekać pół roku!! Jak ja to przeżyję
Szczególnie po takim Wyśmienitym odcinku. Nie będę nic spoilerował bo nie ma sensu. Kto obejrzy ten zrozumie
no nieeeeeee!!!! I teraz trzeba czekać [b]pół roku[/b]!! Jak ja to przeżyję :cry: Szczególnie po [b]takim[/b] Wyśmienitym odcinku. Nie będę nic spoilerował bo nie ma sensu. Kto obejrzy ten zrozumie
A dla mnie troche tak szitowato to zrobili. Bez urazy, ale spodziewałem się czegoś lepszego.
Spoiler:
Chodzi mi o to, że Ziemi szukali przez prawie 4 sezony, a dolecieli do niej w kilka minut. Bardzo fajny pomysł na końcówkę, jednak wykonanie już jakieś niemrawe. Nie tego oczekiwałem. Trochę "zabrałko temu wszystkiemu jaj". Przynajmniej takie jest moje odczucie. Natomiast muszę pochwalić ogolnie twórcow za odcinek - bardzo mi się podobał (jako jeden z nielicznych w 4 sezonie). Wreszcie coś się działo i nie było kilkuminutowej gadaniny w co 3 scenie.
A dla mnie troche tak szitowato to zrobili. Bez urazy, ale spodziewałem się czegoś lepszego.
[spoiler]Chodzi mi o to, że Ziemi szukali przez prawie 4 sezony, a dolecieli do niej w kilka minut. Bardzo fajny pomysł na końcówkę, jednak wykonanie już jakieś niemrawe. Nie tego oczekiwałem. Trochę "zabrałko temu wszystkiemu jaj". Przynajmniej takie jest moje odczucie. Natomiast muszę pochwalić ogolnie twórcow za odcinek - bardzo mi się podobał (jako jeden z nielicznych w 4 sezonie). Wreszcie coś się działo i nie było kilkuminutowej gadaniny w co 3 scenie. [/spoiler]
ja piernicze, naprawdę, nie tego się spodziewałem...
Spoiler:
ziemia w kompletnej ruinie...ja dziękuję...spodziewałem się że do ziemi dotrą na koniec serii i powita ich super galaktyczne mocarstwo mające w małym palcu przemieszczanie się między galaktykami jednym skokiem i takie tam, a tu radioaktywna ruina... teraz to dopiero się zacznie...kto ich tak zmyślnie pokierował? przecież ktoś karze odpicował vipera no nie? ktoś nastroił to wszystko, piątka była na ziemi (a właśnie, kto jest piąty?) więc co jest grane?!
naprawdę dopiero za pół roku dokończenie? chyba się pochlastam :/
ja piernicze, naprawdę, nie tego się spodziewałem... [spoiler]ziemia w kompletnej ruinie...ja dziękuję...spodziewałem się że do ziemi dotrą na koniec serii i powita ich super galaktyczne mocarstwo mające w małym palcu przemieszczanie się między galaktykami jednym skokiem i takie tam, a tu radioaktywna ruina... teraz to dopiero się zacznie...kto ich tak zmyślnie pokierował? przecież ktoś karze odpicował vipera no nie? ktoś nastroił to wszystko, piątka była na ziemi (a właśnie, kto jest piąty?) więc co jest grane?![/spoiler] naprawdę dopiero za pół roku dokończenie? chyba się pochlastam :/
no nie wiem...cyloni niby byli na ziemi, ale nie rozgłosili tego całemu swojemu plemieniu...no i cała ta szopka z okruszkami do ziemi...to nie może być aż tak proste jak "cyloni zniszczyli ziemię", ja byłbym za wersją że cyloni też znaleźli ziemię w takim stanie...
[spoiler] no nie wiem...cyloni niby byli na ziemi, ale nie rozgłosili tego całemu swojemu plemieniu...no i cała ta szopka z okruszkami do ziemi...to nie może być aż tak proste jak "cyloni zniszczyli ziemię", ja byłbym za wersją że cyloni też znaleźli ziemię w takim stanie... [/spoiler]