Telefon multimedialny

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

kacperski pisze:Ale przecież iPhone to szit
Ale filmy w avi da sie oglądać- a o to głównie chodziło Xvidasowi
A czy to shit/ Kwestia gustu :P
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

@up, no niby tak. Ale to produkt z "i" na początku nazwy więc nie można mieć do niego zbytniego zaufania. :P
Awatar użytkownika
Matthaios
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Matthaios »

kacperski pisze:@up, no niby tak. Ale to produkt z "i" na początku nazwy więc nie można mieć do niego zbytniego zaufania. :P
iGoogle ;)
TU może być TWOJA reklama :D
fafik29
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: fafik29 »

nie chce zakładać nowego tematu więc napiszę w tym czy ktoś z was posiada SAMSUNGA AVILA? jeśli tak to czy mógłby opisać swoje wrażanie bo właśnie zmieniam telefon i mam dylemat czy ten samsung czy SEC 902. Dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

Mam Avile i jestem z niej zadowolona. Nawet bardzo. Jest prosta w obsłudze, poręczna, ma duuuuuuuuży wyświetlacz i nie zawadza w torebce :D
Aparat jest średni- 3.2 mega bez lampy, ale zdjęcia są przyzwoite (oczywiście jak ktoś nie wymaga od telefonu nie wiadomo czego) Jak każdy samsung trochę brzęczy na mp3, ale to normalka. Pamięć wewnętrzna nie za duża- 100mb, ale uciągnie do 2Gb karty pamięci więc spoko.
C902 jest pod względem optyki (aparat) zdecydowanie lepszy niż Avila, w obsłudze tyż prosty :-p . Jak ktoś lubi postukać w klawisze, to fajny.
Ale jak dla mnie to Avila zdecydowanie fajniejsza. :grin:
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

fafik29, tak szczerze powiedz- używałeś kiedyś czegokolwiek z dotykowym ekranem? Piszesz dużo smsów? Czy częściej dzwonisz? Do czego będziesz używał telefonu?
Sam tylko chwilę bawiłem się Avilą, C902 też parę chwil... Ale na co dzień korzystam ze sprzętu, który jest wyposażony w "dotyk" i pełne QWERTY - i w życiu nie wyobrażam sobie obsługi bez qwerty (i dpada). To samo większość moich znajomych- czysty "dotyk" albo się polubi, albo znienawidzi... to drugie w szczególnosci w zimę ;)
fafik29
Wskaż do odpowiedzi

Więc fon ma być głównie do dzwonienia smsy pisze sporadycznie ważne żeby łatwo można było w niego coś wgrać żeby potrafił odtworzyć film niekoniecznie w 3gp. @Shisho a z czego korzystasz jeśli można wiedzieć ewentualnie co polecasz
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

fafik29 pisze:ważne żeby łatwo można było w niego coś wgrać żeby potrafił odtworzyć film niekoniecznie w 3gp.
No to jak tak to ani jeden ani drugi nie otwiera innego formaty jak 3gp, jak chcesz dotykowego z divixem, to lg ku990, a z samsungów Omnia
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Ja mam lgku990 i pomijając fakt, że po pewnym czasie (mam go już 2 lata) bateria rozładowuje się w ciągu 24 godzin, to naprawdę fajny telefonik. Niestety obsługuje jedynie divx bez xvid, więc filmy trzeba sobie przygotować i dodać napisy.

Dotykowa klawiatura qwerty + odrobina doświadczenia = błyskawiczny sms (problem może pojawić się jeśli wciśniemy złą literkę, ale po małym treningu :) zdarza się do w miarę rzadko.

Poza tym polecam każdemu studentowi ;) obsługa pdf, txt + ogromny wyświetlacz = ściąga doskonała ;) niejeden egzamin na tym zaliczyłem :P
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

fafik29 - korzystam z Toshiby g900 ;) Sprzęt, który ma swoje wady, ale rekompensuje je we wspaniały sposób. Nie potafię już bez niego żyć. i ten lg jako ściągi też wypada blado ;p ma za małą rozdziałkę jak dla mnie. A tutaj hulaj dusza- 3 cale, 800x480, wordy, pdfy, wifi i sprawne i szybkie przeglądarki -> ściąga się pięknie ;)
Zaletą windowsa mobile jest to, że można spokojnie oglądać filmy i seriale chociażby xvid asd -> wrzucasz sobie cały katalog na PDA, potem konwertujesz w jednym programie napisy do SMI (program jest na pocketa, więc nawet kompa nie trzeba używać) i oglądasz na ekranie "telefonu". Dotychczasz wszystko mi odpaliło. Gorzej, że jest tylko część ekranu zajęta, całość tylko jak się wbuduje napisy w film, ale to chyba tylko i wyłącznie wina ociężałości fona jako takiego i niedopracowanych sterowników, nie wiem jak jest np. z Xperią X1 albo chociażby omnią. I ta wspomniana omnia ma minus, bo ma rysik oddzielnie ;p
na czymś z symbianem też chyba chodzą spokojnie filmy w xvid, ale nie wiem jak jest z napisami.
Ogólnie- jeśli chcesz mieć telefon do dzwonienia-> zwykły fonik bez systemu jest super
Dzwonienie plus zabawa- symbian
Zabawa i dzwonienie- iphone (ale to też trzeba polubić)
Podręczny komputer - coś na windowsie mobile ;) tylko że ceny są przeważnie kosmiczne za nówki sztuki (xperia około 1300, omnia 1100), podczas gdy taka avila, c902 czy ten ku990 masz czasem i za połowę ceny tamtych.
fafik29
Wskaż do odpowiedzi

no właśnie chyba się skuszę na tego lg. jeśli chodzi o te filmy to właśnie w asd omnie i xperie w ogóle nie wchodzą w grę za wysoka cena także albo lg albo SE:)dzięki za pomoc (chyba że znajdzie się użytkownik SE c902 i podzieli się sowiimi wrażeniami:)

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ