fafik29 - korzystam z Toshiby g900

Sprzęt, który ma swoje wady, ale rekompensuje je we wspaniały sposób. Nie potafię już bez niego żyć. i ten lg jako ściągi też wypada blado ;p ma za małą rozdziałkę jak dla mnie. A tutaj hulaj dusza- 3 cale, 800x480, wordy, pdfy, wifi i sprawne i szybkie przeglądarki -> ściąga się pięknie
Zaletą windowsa mobile jest to, że można spokojnie oglądać filmy i seriale chociażby xvid asd -> wrzucasz sobie cały katalog na PDA, potem konwertujesz w jednym programie napisy do SMI (program jest na pocketa, więc nawet kompa nie trzeba używać) i oglądasz na ekranie "telefonu". Dotychczasz wszystko mi odpaliło. Gorzej, że jest tylko część ekranu zajęta, całość tylko jak się wbuduje napisy w film, ale to chyba tylko i wyłącznie wina ociężałości fona jako takiego i niedopracowanych sterowników, nie wiem jak jest np. z Xperią X1 albo chociażby omnią. I ta wspomniana omnia ma minus, bo ma rysik oddzielnie ;p
na czymś z symbianem też chyba chodzą spokojnie filmy w xvid, ale nie wiem jak jest z napisami.
Ogólnie- jeśli chcesz mieć telefon do dzwonienia-> zwykły fonik bez systemu jest super
Dzwonienie plus zabawa- symbian
Zabawa i dzwonienie- iphone (ale to też trzeba polubić)
Podręczny komputer - coś na windowsie mobile

tylko że ceny są przeważnie kosmiczne za nówki sztuki (xperia około 1300, omnia 1100), podczas gdy taka avila, c902 czy ten ku990 masz czasem i za połowę ceny tamtych.