CSI: Miami

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
youtube Warszawa

Post autor: panjandrum »

Przyznam się, że od dzisiaj zacząłem oglądać ten serial i jest NAPRAWDĘ DOBRY. Prawie połowa pierwszego sezonu w jeden dzień i ściągam wszystkie sezony.

Ciekawe jak się ma sprawa z CSI: NY? Lepszy, czy gorszy?
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ani taki, ani taki. Inny :) Tak jak każdy z serii.

Mi np. najbardziej podoba się właśnie Miami, później NY, a na końcu Las Vegas. Ale te różnice w podobaniu są tak małe, że uważam wszystkie pozycje za niezwykle godne uwagi. Prawie każdy ma swoją - inną - kolejność. I - znając życie - znowu wywiąże się dyskusja o "przewadze świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą" ;)
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

kazdy z nich jest inny. I kazdy z nas inaczej ocenia te 3 serie. Ja moglbym ocenic w nastepujacy sposob: LV, NY (od polowy 2 sezonu), Miami (2 pierwsze sezony), NY (pierwsze poltora seonu), Miami (od poczatku 3 sezonu do teraz). Dziwny podzial, ale wynika nie tylko z jakosci scenariusza i samej gry aktorskiej, ale rowniez od osob ktore w konkretnych odcinkach graly :)

Szczerze mowiac to teraz zaczalem sobie przypominac pierwszy sezon LV, i o dziwo nadal pamietam wiele odcinkow prawie na pamiec :(
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Czerwek pisze:pamietam wiele odcinkow prawie na pamiec
Fajne zdanie! Ja oglądałem kiedyś pierwszy sezon Miami i wszystkich odcinków na pamięć nie pamiętam nawet jak bardzo sobie je próbuje sobie przypomnieć... w pamięci ;)
Bostonq pisze: I - znając życie - znowu wywiąże się dyskusja o "przewadze świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą"
Proponuję powołać stronnictwo... albo lepiej" koalicję obrony Wielkanocy :alien:

Tutaj jest niezła parodia Miami:
W necie jest tego dość sporo, jak ktoś dobrze zna niemiecki to będzie miał niezłą ramę :D
Obrazek
Ignorance is a virtue.
parker69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: parker69 »

Wielkie dziekuje za 4 sezon :D :D :D
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

Thx za 4 sezon :gj
Olimp Bathory
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Olimp Bathory »

You have made my day... Thanks.
I tak poszło się kochać zaliczenie tego roku... niech żyje Kampania Wrzesniowa :D i CSI! :D
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

Dopiero kilka dni temu wzialem się za CSI i Miami i NY, oba dodre ale Miami ma swoj klimat. Spodobał mi się natychmiast, dziekówa za CSI Miami !!
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

DZIĘKUJĘ
:)
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Szanowny Panie @chmielpiwny
sezon 4 zakonczyl sie bardzo ciekawie i juz nie moge sie doczekac 5-go. prosze wiec skrócic moje cierpienia :grin:
parker69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: parker69 »

Ja dołączam sie do prośby koleżanki i prosze pieknie o sezon 5ty :D
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Należę do ludzi, ktorych raczej Miami nei zachęciło z różnych powodów, ale ostatnio zaczełem to ogladać. Aktualnei jest na 5 sezonie i mam kilka przemysleń odnośnie tegos serialu.

To co najbardziej mnie iodpychało to pewna "cukierkowość'. W końcu juz wiem z czego to moze wynikać. W odróżnieniu od NY i LV, akcja Miami dzieje sie głównie w dzień i to okolicach pełnych zieleni, plaży, ogólnie mówiąc przestrzeniach otwartych i takich gdzie śmierć nie pasuje. Wpływa to na pewien specyficzny klimat. Pozostałe CSI dzieją się głownie w nocy, albo jak w NY światło dzienne nie rzuca się w oczy.

Inna rzecz to postać Horatio. Ogolnie jest ona ciekawa i w porządku, ale dlaczego musi on zawsze zachodzić przestępce i stac przed nim w tej swojej pozycji z rękoma na biodrach, albo zdęjmujac.zakłądając okulary. Nie jest to złe, zeby robić tak w każdym odcinku (Jim Carrey świetnie sparodiował te charakterystyczne ruchy)!? No i zawsze pojawia sie nie zauważony przez nikogo zaskakując bandziora :shock:

A co jest fajne w Miami! Przedewszystkim zagadki, nie wyjaśnione mordertswa i wielka intryga związana z labolatorium lub kartelami narkotykowymi.

Podsumowujac serial okazał sie lepszy niż myślałem, a najlepsze odcinku zaczynają sie w okolicach 4 sezon. :D
We are against piracy, please don't attack ships.
MoszeUsz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: MoszeUsz »

właśnie kendzi sezony 1 i 2 są dość słabe, 3 jest lepszy a 4 i 5 jeszcze lepsze (nie wiem jak 6). Co bardzo dobrze świadczy o serialu że z sezonu na sezon się rozwija.
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

Hmm... No nie moge sie zgodzic... Z sezonu na sezon CSI:Miami staje sie coraz bardziej cukierkowy, staje sie rewia mody a coraz mniej serialem 9jakby nie patrzec) kryminalnym...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ja tylko dla porządku dodam (gdyż zawsze staram się bronić tego serialu :) ), że właśnie ten kontrast między sztucznie pięknym światem a zbrodniami, jakie się w nim zdarzają, bardzo mi się podoba. Bo w "Las Vegas" i "NY" zbrodnia nie zaskakuje, jest bolesną konsekwencję dość ponurego świata. A w "Miami" obok nienaturalnie pięknych kobiet, widoków czai się nieustannie jakaś makabra :)

(I żeby nie było, że wynika z tego, że uważam "Las Vegas" i "NY" za słabsze. Otóż nie wynika. Chodzi mi tylko o różnicę, jaką dostrzegam między trzema znakomitymi serialami :) )
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Chmielpiwny »

Sorry za opoznienie, ale sesja i takie tam ;)

Sezon 5 juz jest ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Alleluja.... :smt041
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Chmielpiwny »

Pytanie do znawcow - czy sezon szosty ma tylko 21 odcinkow czy teraz jest po prostu przerwa?
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Szósty sezon ma 21 odcinków.
Następne odcinki (we wrześniu) będą wliczone już w siódmy sezon.
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2008, 13:43 przez spiderpp, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ