Fringe

a long, long time ago..
Gość
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Gość »

Dla mnie tez zapowiada się swietnie, godzinka i dwadziescia minut zleciało jak 40 ;)
Spoiler:
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

Chitchcock...
tak to jest jak sie pisze i nie sprawdzi :)
jednak patrzac na to z drugiej strony - bledy ortograficzne popelniam niezbyt czesto :D
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

Pilot bardzo ciekawy, moze nie jest to jakas wielka rewelacja, ale napewno warto poswiecic na niego czas :grin:
zobaczymy co bedzie dalej :D
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

Co tu dużo pisać - to trzeba zobaczyć i to koniecznie!!!
Super! Będziemy mieć kolejny HIT!!!
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

dominogal pisze:Dla mnie tez zapowiada się swietnie, godzinka i dwadziescia minut zleciało jak 40 ;)
U mnie to samo!! Serial zapowiada się naprawdę świetnie!!
Obrazek
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Widzę, że "wyłapałem" hiciora :oops: To zabieram się za ściąganie:) :smt083
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Zapowiada się naprawdę fajnie - oby tylko nie spieprzyli go tak jak X-Files.
Mam na myśli, że sierial nie będzie tylko przedstawiał panarmolne zjawiska ale będzie starał się je wyjaśniać.

X-Files nie lubiałem bo tam był schemat np:

Mordercze muszki atakowały drwali w nocy w lesie objadając ich do kości.
Moulder przybył i stwierdził, że to muszki z kosmosu.
Muszki po dwóch dniach same odleciały.
KONIEC.
Obrazek When Dreams Come True...
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

xvidasd pisze:X-Files nie lubiałem bo tam był schemat np:

Mordercze muszki atakowały drwali w nocy w lesie objadając ich do kości.
Moulder przybył i stwierdził, że to muszki z kosmosu.
Muszki po dwóch dniach same odleciały.
KONIEC.
Mam takie samo zdanie, zobaczymy jak będzie z Fringe. Po pilocie zapowiada się naprawde dobry serial, zreszta to chyba nie powinno dziwic bo Fox za byle co sie nie bierze.

Takie pytanie z innej beczki, ile ma miec odcinków 1 sezon? Bo nawet nie wiem :?
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

nic na razie chyba nie wiadomo...zresztą ten pilot pojawi się w tv chyba w sierpniu...
AScarlett
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: AScarlett »

Mi osobiście bardzo się podoba. Zapowiada się coś ciekawego i mam nadzieję, ze to będzi coś innego niż wszystkie a la science fiction, gdzie w końcu scenarzyści gubią się we własnych pomysłach, np. X-files.
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Pilot w tv będzie 9.09 duga czesc tydzien pozniej a raszta w nastepnym tygodniu.
Obrazek
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Wlasnie po.
Fluid zgadzam sie w 100% z Toba!
Spoiler:
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Chciałem wnieść poprawkę do mojej poprzedniej wypowiedzi. Sprawdziłem jeszcze raz i okazało się że pilot wyjdzie w ciągu jednego dnia (9.09) a drugi odcinek będzie emitowany tydzień później (16.09).
Obrazek
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

Nie powiem ciekawie się zapowiada. Ze smakiem czekam na kolejny odcinek.
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Tyle pozytywnych opinii, że sam bym się skusił gdyby nie 3 miesiące przerwy do drugiego (!) odcinka. Ogólnie można streścić Wasze wypowiedzi w ten sposób, że jest to coś w rodzaju X-Files (którego kiedyś byłe... jestem fanem) naszych czasów. Cóż, trzeba czekać i zająć się czymś innym.

PS. Ten baner na forum "episode by episode" jest obecnie trochę nie na miejscu (chyba, że nie ma innej alternatywy).

PS2. (nie mylić z produktem Sony) Trójwymiarowe napisy wkomponowane w tło nie są niczym nowym. Nie pamiętam gdzie, ale w co najmniej dwóch filmach już to widziałem. Nie wspominając o grach (ostatnio choćby GRiD), ale to inna bajka.
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

co do gry GRID zgadzam sie. ale jest o wiele prosciej wpasowac takie litery w gre niz w film.

az w dwoch filmach? ja pamietam ze chyba widzialem jeden gdzie ta technika byla wykorzystana ale nie az tak daleko posunieta jak w Fringe( ze napisy sa pochylone, widziane z gory lub dolu itd)
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2008, 21:24 przez atathoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

Hmm... dawno nie widzialem tak dobrego pilota do jakiegokolwiek serialu :)

Domyslam sie, ze scenariusz bedzie bardzo podobny 9oczywiscie zalozeniami i szkieletem) do serialu Trashold (co akurat mi sie podoba).
JohnGotti
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: JohnGotti »

Pilot ma za zadanie zachecic widza... na mnie ten pilot zrobil odwrotne wrazenie. Nuda. Nic nowego.. oklepany pomysl rodem z seriali kalsy B. Gra aktorska glownej bohaterki .. tragedia!

Jak to mowia o gustach sie nie dyskutuje, jednym sie podoba innym nie :)
Ja naleze do tej drugiej grupy.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

serialik cudenko sie zapowiada :D
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Hmm, obejrzałem i przyznaję, że jestem zaskoczony tak pozytywnymi reakcjami. Rozumiem, że serial jest dość efektowny, przyzwoicie zrobiony (no ale większość współczesnych seriali nie schodzi poniżej pewnego - wysokiego - poziomu w zakresie realizacji), ma kapitalne otwarcie - pierwsze parę minut jest genialne - szybkie, makabryczne i tajemnicze - hitchcockowskie trzęsienie ziemi (fluid :) ). Tyle że jak dla mnie, później napięcie miast wzrastać, nieustannie opada, aż pozostaje tylko znużenie konstruowaniem kolejnego, mało wyszukanego świata spiskowego. Przyznam (choć nie piszę o tym na forum), że mimo lekkiej irytacji nadal ciekawi mnie "Lost". A dzieje się tak dlatego, że w świecie szeroko pojętej metafizyki wiele jest możliwe i wiele widz - przynajmniej ja - może zaakceptować. Jednak w serialu s-f spodziewam się większego prawdopodobieństwa - nie, nie na polu naukowym - ale w przestrzeni szczegółów, które uprawdopodobniają filmową fikcję. W czym rzecz?
Spoiler:

No, więc tak to w moim wypadku wygląda. Oczywiście, skuszę się, by zobaczyć, co będzie dalej. Trudno jest - mimo że to robię ;) - ocenić serial po jednym epizodzie. Po prostu póki co serial mnie nie zafascynował :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ