Jak oznaczacie obejrzane seriale?

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Steryd
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Jak oznaczacie obejrzane seriale?

Post autor: Steryd »

Zauważyłem, że wiele osób na forum ogląda więcej niż jeden serial na raz. Ja już przy dwóch serialach się gubię i muszę sobie zapisywać jakie ostatnie oglądałem. Cały spis seriali mam w tabelce w html'u, a Wy jak to zaznaczacie? Przed html'em miałem jeszcze spis w notatniku, ale szybko z niego zrezygnowałem, bo ciężko się z niego korzystało. Później jeszcze z exela, zrezygnowałem, bo nie chciało mi się za każdym razem uruchamiać tej ciężkiej kobyły. Tabelkę piszę w notatniku, jak coś.
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

:D. ja nie mam zadnej tabelki. jakos pamietam :D
a na dodatek archiwizuje wszystkie seriale, wiec jak sobie przegladam dvdiki to widze ktore seriale sa zakonczone a ktore wciaz w produkcji a ktore sa wypuszczane odcinek po odcinku. :grin:
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Ja w wakacje również pozwoliłem sobie na luksus oglądania paru seriali na raz(aktualnie to chyba 4 oglądam). Jakoś daję radę to zapamiętać, na którym odcinku utknąłem ostatnim razem. Ja również jak @atathoth archwizuję seriale, więc zawsze mogę wrócić do któregoś.
Jak ty nie zostawiasz seriali na dysku to po prostu kasuj odcinek, który ostatnio obejrzałeś i po problemie.
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

oglądam sporo seriali, tytułów nie ma bata zeby nie pamietać. A jak nie pamietam na którym odcinku skonczyłem to spojrze w napisy i juz wszystko jasne.
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

jak zapominam który odcinek mam włączyć to w subedit -playerze jest historia
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Steryd »

Lisu11 pisze:jak zapominam który odcinek mam włączyć to w subedit -playerze jest historia
Nawet nie wiedziałem o tym. :D

Myślałem, że większość forumowiczów robi listy, jednak się myliłem.

A co jeśli robicie sobie przerwę pomiędzy odcinkami np. roczną?

OT: Też mieliście problem z wejściem na forum?
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

Ja to jestem taki maniak serialowy ze cały czas cos sciagam, skoncze jeden biore sie za drugi. Albo oglądam po 3 naraz, nie ma mowy o przerwie ;)

Ale można tak jak moj kumpel, zrobić liste w Excelu. Tam wpisał tytuł serialu i po kazdym skonczonym odcinku albo sezonie wpisywał który własnie poszedł.
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Chmielpiwny »

ja robię podobnie jak Lisu11, tzn. Sub-edit tworzy pliki ini z ustawieniami pliku wideo i ostatni plik ini to ten odcinek, ktory jest nastepny w kolejce do obejrzenia ;)

PS. te pliki sa ukryte :)
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

tworze drugi folder i tam kopiuje odcinki ktore widzialem..
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

Ja robię tak że wszystko trzymam w folderze o nazwie serialu i sezonie, w folderze sa wszystkie odc lub te które posiadam. Jak obejrzę odcinek to ładuję go w folder, a jak cały sezon to ngrywam na płytę.

Jeśli chodzi o roczną przerwe to nie robię takich przerw, ale jeśli to oglądam cały sezon od początku, bo nie oglądam seriali "dla formalności", a po to żeby obejrzeć, ocenić, "nakarmić się" i ozbaczyć co inni oglądają, jakie gatunki seriali, bo sam preferuję seriale sensacynje.
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Ja osobiście nic nie robie. Wszystki seriale mam na płytach. A co do tego, który obejrzałem serial to pamiętam. Gorzej z odcinkami, bo czasem brakuje czasu i robie przerwe, niekiedy długą. Najgorzej miałem z Jericho, którego obejrzałem sam nie wiem ile odcinków i za każdym razem muszę zaczynać od nowa bo robie za dużą przerwe i dochodzę do tego samego momentu i nie moge skończyć. Zacząłem go ściągać w 350 jak wychodził 1 sezon i do tej pory 1 nie skończyłem.
Obrazek
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

hmm...
u mnie xml (uruchamiany jako windowsowy xml) sluzy do zapisywania seriali, ktore mam sciagniete na plytach.
Natomiast odnosnie tego co ogladam to po sciagnieciu dodaje do mPlayera i czeka sobie w playliscie :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Nie widzę sensu w oglądaniu wszystkiego "jak leci".
Staram się oglądać seriale naprawdę dobre - jeśli po dwóch odcinkach serial do mnie "nie przemawia" odpuszczam.

Oglądanie serialu "na siłę" jest co najmniej idiotyczne i wcale nie przysparza żadnych "punktów".... - to nie maraton...
Obrazek When Dreams Come True...
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

ja ogladam na sile tylko qtwsy gdy niemam nic do ogladania innego :d
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

ja ogladam tak samo jak asd, tylko dobre seriale.
A inne, probuje np 3-4 odcinki i jak sie nie rozkreca, jak do mnie nie przemowia to porzucam :)
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

jas ie staram dac szanse serialowi ale czasami nawet z nudow nieumie ogladeac np torchwood czy jakos tak no nie potrafilem
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

a wlasnie sie zastanawialem czy torchwood jest warty mojej Bandwith :P poniewaz seriale HBo sa znane i sznowane :D. powiadasz ze nudne?
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

powiadasz ze nudne?
mnie sie torchwood podobal
mila odskocznia od tego komercyjnego gowna z US
Obrazek

We crawl out from the wreckage