Praca

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Praca

Post autor: haker_dream »

Takiego tematu raczej na tym forum nie było, a wiem, że wsród forumowiczów, wielu ma ogromną wiedzę, na każdy temat. Więc pomyslałem że warto poruszyć ten temat.

Moje tematy często wiążą się z krytyką, cóż jestem troszkę kontrowersyjną osobą, dlatego też i tym razem liczę się z krytyką w moją stronę oraz wobec mojego tematu.

Jako że nie mam jeszcze 18 lat, a więc nie jestem jeszcze pełnoletnim i pełnoprawnym obywtelem Polski i mam wolne wakacje, to szukam pracy. Chodzi konkretnie o taką pracę (zaznaczam, że nie chodzi o pracę dorywczo, np. u znajomych czy sąsiadów!), która przyniesię pożądane efekty, czyli przyniesie konkretne zyski.

Szukając, trafiałem na różne fora, czy to o klikaniu w reklamy, czy bawienie się w jakieś surfbary... Ehh dla mnie to poprostu strata czasu, bo nie chodzi mi o kilka złotych miesięcznie. Mam wolne wakacje jak już zaznaczałem, a więc myslę o pracy w domu z wykorzystaniem internetu, chodzi tu np. o tworznenie stron. Nie mam jeszcze konkretnej wiedzy na ten temat, aczkolwiek jako tako ogólnikową wiedzę posiadam.

Pisząc tego posta, mam nadzieję otrzymać pomoc, chodzi mi o jakieś adresy, czy linki itd. W grę wchodzi również praca chałupnicza, mówię o skrecaniu długopisów czy temu podobnych rzeczach, ale musi być to sprawdzona oferta, nie wymagająca wkładu finansowego przy rozpoczęciu takowej pracy.

Proszę was o pomoc, pieniądze się przydadzą, a z czasem i tak niezbyt mam co robic.
Dodam też, że w prace z wykorzystaniem internetu mogę kontynuować podczas roku szkolnego, ponieważ nie potrzebuję poświęcać dużo czasu na nauke, a brak doświadczenia oczywiście również jest barierą do pzejścią, jestem bardzo pojętny i szybko się uczę, więc zawszę mogę poświecić troszkę czasu na szkolenie, jeśli ma mi to przynieść zysk :).
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Mogę Ci już w tym momencie z góry powiedzieć, że nikt nie powierzy Ci zrobienia jakiejkolwiek stronki bez odpowiedniego portfolio. W dodatku, chcąc tworzyć strony, musisz być bardzo dobrym grafikiem, gdyż nie możesz korzystać z CZEGOKOLWIEK znalezionego w internecie do pracy zarobkowej (chyba, że autor wyrazi na to zgodę). Czyli musisz samemu od podstaw stworzyć szatę graficzną (najlepiej w APS, gdyż od razu możesz zapisać to jako HTML, ale w innych programach też może się da). Co do pracy chałupniczej, też bym na cuda nie liczył, jeśli chodzi o zarobki, zazwyczaj są to marne grosze, dla których nawet nie opłaca się tego robić (straszna monotonia). Obecnie rynek pracy jest otwarty, proponuję pójść do jakiegoś pośredniaka i tam popytać o oferty pracy. Na przykład u mnie w rejonie nie brakuje pracy (ba, firmy natarczywie SZUKAJĄ pracowników) w centrach logistycznych. Praca nie jest ciężka (trzeba pracować jak stereotypowy Niemiec, nie trzeba niczego konkretnego robić, byle chodzić), zarobki nie najgorsze (oczywiście biorąc pod uwagę Twoje wykształcenie, a właściwie jego brak), bo około 11zł brutto na godzinę.
Podsumowując, jeżeli chcesz zarobić na stronkach, to lepiej już zacznij się uczyć korzystać z PhotoShopa, zrób parę stronek podglądowych, aby mógł je ktoś zobaczyć. Nie zapomnij również o tym, że mimo wszystko firmy wolą zapłacić więcej i kupić od firmy, niż dać zwykłej osobie, w dodatku niepełnoletniej. A jak Ci są potrzebne pieniądze - to do pośredniaka, i tyle...
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

Sam się kiedyś bawiłem chałupniczo w skręcanie długopisów, efekt straszny. Na początku ok, ale jak zginie jakis element to juz jest lipa. Albo może się zdarzyć ze dostaniesz paczkę w której barkuje jakiejś częsci i tylko stracisz czas. Trzeba się meczyć za naprawde nie dużą kasę.

Jeżeli szukasz pracy na wakacje, to są ogłoszenia takie gdzie np. sam sobie mozesz ustalić grafik. Robisz tyle godzin ile chcesz, kasy masz tyle na ile się zdecydowałeś zapracować.

Wiem z doświadczenia ze różne sklepy na 100% poszukują pracowników na wakacje a potem np. jeszcze na sobote i niedziele jak sie szkoła zaczyna. Trzeba poprostu trochę połazić, moim zdaniem lepiej odwalić 8h i dostać za to normalna kase niż bawić się w te długopisy.

http://gazetapraca.pl/gazetapraca/0,0.html Tutaj znalazłem swoją pierwszą robotę :)
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Jak byłem w twoim wieku (no w sumie tak dawno to nie było) to też próbowałem znaleźć jakieś zajęcie przez neta, lecz nie było w tym szukaniu wielkich sukcesów.
Polecam poszukać jednak jakieś zajęcie na terenie twojego miasta, trzeba się trochę pokręcić, popytać i coś się znajdzie. Ja imałem się różnych rzeczy, a to rozdawałem szynkę na promocjach ; D, malowałem nagrobki na cmentarzu, jakie drobne prace budowlane.
Jest taka instytucja jak Młodzieżowe Biuro Pracy, tam na pewno coś znajdziesz.
Pozdrawiam ; )

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ