Stargate Atlantis

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

jakbyś numerami dawał bo ja tytułami nie operuję to może bym zrozumiał :D
Ale jak najnowszy i nie ma go w asd to jeszcze nie oglądałem pewnie...
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Jak tylko będą napisy to od razu... :)
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

AreQ_BAH pisze:jakbyś numerami dawał bo ja tytułami nie operuję to może bym zrozumiał :D
Ale jak najnowszy i nie ma go w asd to jeszcze nie oglądałem pewnie...
Tak, chodzi o ten najnowszy s05e05, do którego jeszcze nie ma napisów.
Trochę się pośpieszyłem. :roll:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Więc jak się pojawi w asd i obejrze to powiem co sądzę :)
Obrazek
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Mam bardzo smutną wiadomość! SCI FI Channel nie dał zielonego światła dla kolejnego sezonu SGA. Oznacza to że serial zakończy się na piątym sezonie :smt089 a wątki z tego sezonu które nie zostaną zakończone, pojawią się się w 2-godzinnym filmie o SGA który zostanie wypuszony na DVD w przyszłym roku, podobnie jak zostało to zrobione ze Stargate SG-1 i The Ark of Truth...
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

osz by to jasna ku*** ;/ jak SG1 potrafili ciagnac 10 sezonow i sie oplacalo chociaz kilkanascie odcinkow moglem spokojnie przespac takie byly nudne
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

No niestety, wiadomość lipna. Pozostaje czekać na SG Universe, bardzo się przyzwyczaiłem do SGA no ale co zrobić ;/
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

:smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022
:smt021 :smt021 :smt021 :smt021 :smt021 dla Sc-fi Channel
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

To było do przewidzenia i dokładnie tego się spodziewałem.
Uważam, że zakończenie serii filmem, który notabene będzie nudnawym i wydłużonym odcinkiem to niezbyt dobry pomysł na otarcie łez (filmy SG-1).
Serial już gdzieś od połowy czwartego sezonu dryfował na mielizne ze swoimi mizernymi odcinkami więc to chyba nie jest zła wiadomośc - może SGU będzie ciekawsze?

SGA [5x05] Obrazek
Obrazek When Dreams Come True...
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Załamka :cry: :cry: :cry: niech to jakoś porządnie zakończą chociaż:(
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Scenarzyści mogliby się postarać i zrobić coś ciekawego w tym sezonie, bo jak asd wspomniał ostatnio SGA spadło trochę w notowaniach, przynajmniej moich. A teraz zobaczę co tam w piątym epizodzie słychać.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: neotps »

Z jednej strony stargate nigdy nie był serialem który wciskał nowości na siłe, akcja zawsze toczyła się powoli, rozciągana na sezony. W SGA było tak samo. Z jednej strony to dobrze, powoli wszystko sie rozwijało, miasto, statki kosmiczne, ZPM.. Z drugiej strony mieliśmy odgrzewany SG-1, czyli misje przygodowe które nic nie wnosiły tak naprawde w fabułe główną czyli walke z wraith. No coż.. Mimo wszystkich plusów i minusów, to był moj ulubiony serial SCIFI, do którego nie trzeba było mnie zachęcać, by obejrzeć najnowszy odcinek, nawet brak napisów nie przeszkadzał, a po paru sezonach zrozumienie teminologii w SGA nie było już takim problemem.. No nic, zostaje ogladać ostatni sezon i cieszyć się nim..

Ale na pocieszenie, ma być nowy Stargate Universe.. Nie będzie źle :grin:
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

mysle ze SGA mogli by pociągnąć jeszcze troche, gdyby dodali nowych wrogów - tych którzy w odcinku 5x04 atakowali Atlantis w równoległej rzeczywistości. mogłoby byc ciekawie, bo troche w nich musieli strzelac zeby ich zabic, a nie jak wraith, którzy po jednej serii z karabinu juz leżą :P
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Bo Ziemianie mają dobre karabiny!:)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

neotps pisze:Bo Ziemianie mają dobre karabiny!
Mi się wydaje że to Wraith się jacyś tacy muminkowaci zrobili w czwartym sezonie, szczególnie ci zawodnicy w maskach... :?

Co do SGA... jest wywiad z executive producerem Wrightem który komentuje zakończenie serialu, że "bla bla trzeba iść do przodu, SGA było dobre ale trochę kiepskie więc postanowiliśmy zrobić film zanim stanie się zupełnie kiepskie, niedługo ma wyjść gra o Stargate (co to ma do rzeczy?), a poza tym i tak będziecie oglądać SG Universe i tak, więc się ode mnie od**********"

Więcej tutaj: http://www.gateworld.net/news/2008/08/w ... ut_o.shtml

Added after 1 minutes:

Sorry za te gwiazdki ale jestem trochę zły że tracę mój ulubiony serial...
Obrazek
Ignorance is a virtue.
piter556
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piter556 »

To teraz czekać do stycznie na SGU :( Szkoda mi atlantis :cry:
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

Szkoda wielka, koncze własnie 4 sezon i od wczoraj muszę życ z tymi nowinkami o zakończeniu SGA.
SG-1 jakoś mnie nie wciągnął strasznie, za to SGA jest moim ulubionym saj fajem.
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Koniec "Stargate: Atlantis", kolejne filmy telewizyjne i nowy serial - tak wygląda przyszłość uniwersum Gwiezdnych Wrót

Wczoraj pojawiła się smutna wiadomość dla fanów serialu "Stargate: Atlantis". Piąty sezon ma być zarazem ostatnim. Chcą zastosować podobny zabieg, jak to miało miejsce przy "Stargate: SG1", czyli zakończyć cliffhangerem i kontynuować wątki w pełnometrażowych filmach telewizyjnych. Najpewniej motywacją do tej decyzji był olbrzymi sukces na rynku DVD filmów "Stargate: Ark of Truth" i "Stargate: Continuum". Zatem możemy spodziewać się w przyszłym roku więcej filmów na DVD. Poza filmami z "Stargate: Atlantis", będą oczywiście też kolejne ze "Stargate: SG1".

Ostatni odcinek, prawdopodobnie będzie to odcinek numer 100, 5 sezonu zostanie wyemitowany w styczniu. Filmy będą tworzyć oczywiście twórcy serialu.

Jednak w smutku, pojawiła się i radość. Otóż dano w końcu zielone światło dla długo zapowiadanego trzeciego serialu w świecie Gwiezdnych Wrót. Będzie nosić tytuł "Stargate: Universe".

Będzie opowiadać o ekipie badaczy, któzy odnajdą pusty statek pradawnych zwany "Przeznaczenie". Nie mogąc wrócić na Ziemię, załoga musi pozostać na statku, który ma zaprogramowaną misję udania się w najdalsze zakątki Wszechświata.

Szczegółowo opis serialu wedłu stacji SCI FI wygląda tak :

Po odblokowaniu dziewiątego szewronu, ekipa badaczy udaje się dopustego statku zwanego "Przeznaczenie", wypuszczonego przez Pradawnych u szczytu ich cywilizacji, jako część ich eksperymentu, który nigdy nie został ukończony.

To, co zaczyna się jako prosty rekonesans, zmienia się w niekończącą się misję, gdy ekipa odkrywa, że statek nie może wrócić na Ziemię. Muszą teraz zostać na pokładzie "Przeznaczenia".

Polecą w najdalsze zakątki Wszechświata, wypełniając oryginalną misję "Przeznaczenia". Oczywiście tytułowe Gwiezdne Wrota także będą miały swoje miejsce.

Nasi nowi bohaterowie spotkają nieznane rasy, wrogów i przeżyją niesamowite przygody.

Tak po krótce wygląda fabuła nowego serialu. Na początek przypomina trochę za bardzo "Star Trek", lecz miejmy nadzieję, że to tylko pozory. Na pewno muzykę będzie tworzyć Joel Goldsmith, jak we wszystkich dziełach ze świata Gwiezdnych Wrót. Jako że inne seriale SCI FI dobiegły kończy, twórcy mają nadzieję, że przyciągną tym wszystkich fanów gatunku. Twierdzą, że będzie tu więcej akcji w kosmosie, niż to miało miejsce w poprzednich serialach.

Premiera jest zapowiedziana na początek 2009 roku, kiedy to zostanie wyemitowany dwugodzinny pilot, a na lato przewidziana jest emisja serialu.
2008-08-22 JediAdam (źródło: thehollywoodreporter.com)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

neotps pisze:.....Wczoraj pojawiła się smutna wiadomość dla fanów serialu "Stargate: Atlantis". Piąty sezon ma być zarazem ostatnim.....
Hmmm... Istotnie. Może nie zauważyłeś ale rozmawiamy o tym już dobrą chwilę. I jeśli spojrzysz dokładniej zauważysz że większość rzeczy o których piszesz była już opisywana (niektóre nawet po kilka razy). Zadziwiające nie? :roll:
Obrazek
Ignorance is a virtue.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ