Oto co znalazlem: http://www.empireonline.com/50greatestt ... .asp?tv=50
Byla to ankieta zrobiona przez czasopismo Empire o najlepszych serialach swiata.
I oto ona jest!
Ja troche kontestuje ze Farscape jest tak nisko i ze jest tak duzo Star Treka! :S i ze jakis tam shield (:P) i angel sa tak wysoko!.
Ale ciesze sie ze Alias nie wypadl tak zle i ze Firefly jest tak WYSOKO (tylko o jedno miejsce do tylu od ulubionego serialu Asd ):D:D!!!
A co do reszty: Sex in the city jest takkk nisko a Red Dawrf tak wysoko? az mi sie nie chce wierzyc! A Seinnfield jest na tej liscie? TO? berk...
Zgadnijcie na ktorym miejscu jest buffy :puker: ?
A co jest na pierwszym ? ja wiedzialem od razu
A Wy co myslicie?
PS: aha, Wire zajelo takie miejsce na tej chart ze zaczne pobierac 2 ,3,4 sezon
Oto co znalazlem: [url]http://www.empireonline.com/50greatesttv/default.asp?tv=50[/url] Byla to ankieta zrobiona przez czasopismo Empire o najlepszych serialach swiata. I oto ona jest! Ja troche kontestuje ze Farscape jest tak nisko :( i ze jest tak duzo Star Treka! :S i ze jakis tam shield (:P) i angel sa tak wysoko!. Ale ciesze sie ze Alias nie wypadl tak zle :) i ze Firefly jest tak WYSOKO (tylko o jedno miejsce do tylu od ulubionego serialu Asd :) ):D:D!!! A co do reszty: Sex in the city jest takkk nisko :D a Red Dawrf tak wysoko? az mi sie nie chce wierzyc! A Seinnfield jest na tej liscie? TO? berk...
Zgadnijcie na ktorym miejscu jest buffy :puker: ? A co jest na pierwszym ? :D ja wiedzialem od razu :D
A Wy co myslicie?
PS: aha, Wire zajelo takie miejsce na tej chart ze zaczne pobierac 2 ,3,4 sezon :)
mnie pierwsze miejsce nie zdziwilo. cale stany to ogladaja, + zachod europy. To jest kultowy serial (widzialem 10 sezonow ^^ a teraz juz nie mam gdzie ogladac pozostalych :S)
mnie pierwsze miejsce nie zdziwilo. cale stany to ogladaja, + zachod europy. To jest kultowy serial (widzialem 10 sezonow ^^ a teraz juz nie mam gdzie ogladac pozostalych :S)
co do listy to zgadzam sie że za dużo Star Treków jest :/ . wogóle do kitu troche jest - Buffy na 2 miejscu Oo <LOL>, no i najwieksza wada - niema wogole na liscie House M.D. , a powinien w top10 byc , jesli nie w top3
"Simpsonowie" od września w TV Puls od poniedziałku do piątku o 18.30. coć pewnie bede zapominał ogladac, bo ani godzina mi nie pasuje, ani stacja tv, tkorej nawet nie mam wstrojonej w telewizorze, bo przewaznie niema tam co ogladac. Teraz zamierzam ja co prawda wstroic ale i tak pewnie nieczesto bede ogladal Simpsonów
co do listy to zgadzam sie że za dużo Star Treków jest :/ . wogóle do kitu troche jest - Buffy na 2 miejscu Oo <LOL>, no i najwieksza wada - niema wogole na liscie House M.D. , a powinien w top10 byc , jesli nie w top3 :P
[quote]mnie pierwsze miejsce nie zdziwilo. cale stany to ogladaja, + zachod europy. To jest kultowy serial (widzialem 10 sezonow ^^ a teraz juz nie mam gdzie ogladac pozostalych :S) [/quote]
"Simpsonowie" od września w TV Puls od poniedziałku do piątku o 18.30. :D coć pewnie bede zapominał ogladac, bo ani godzina mi nie pasuje, ani stacja tv, tkorej nawet nie mam wstrojonej w telewizorze, bo przewaznie niema tam co ogladac. Teraz zamierzam ja co prawda wstroic ale i tak pewnie nieczesto bede ogladal Simpsonów
Dr Who na 16 mogę przeżyć , choć osobiście umieściłabym go wyżej , natomiast Buffy na 2 to przesada. Zgodze się zktórymś z przedmówców , że to dziwne zestawienie , ze wszystkich tu umieszczonych może 1/5 zasługuje na istnienie tutaj , a wielu naprawde dobrych nie ma :/
Dr Who na 16 mogę przeżyć , choć osobiście umieściłabym go wyżej , natomiast Buffy na 2 to przesada. Zgodze się zktórymś z przedmówców , że to dziwne zestawienie , ze wszystkich tu umieszczonych może 1/5 zasługuje na istnienie tutaj , a wielu naprawde dobrych nie ma :/
Buffy na 2? no proszę was... brakuje tak jak wcześniej ktoś mowił House M.D. a przede wszystkim StarGate'a jak to ranking bez SG????? (chyba ze nie zauwazylem )
Buffy na 2? no proszę was... brakuje tak jak wcześniej ktoś mowił House M.D. a przede wszystkim StarGate'a jak to ranking bez SG????? (chyba ze nie zauwazylem :D)
O prawda prawda SG! dziwne.... tak samo jak mcguyver!
Ale zauwazyliscie ze to jest ranking przez gazete brytyjska. I dlatego jest duzo seriali brytyjskich z typowym ich humorem.
O prawda prawda SG! dziwne.... tak samo jak mcguyver! Ale zauwazyliscie ze to jest ranking przez gazete brytyjska. I dlatego jest duzo seriali brytyjskich z typowym ich humorem.
o do Rome to sie zgadzam szkoda ze go nie ma, Ale nie mial takiej wielkiej ogladalnosci i takich rzeszy fanow jak inne seriale.
A Supernatural, przeciez ten serial nie zasluguje na miano kultowego! Serialik dla nastolatek.. :S(sry za ostra krytyke)
o do Rome to sie zgadzam szkoda ze go nie ma, Ale nie mial takiej wielkiej ogladalnosci i takich rzeszy fanow jak inne seriale. A Supernatural, przeciez ten serial nie zasluguje na miano kultowego! Serialik dla nastolatek.. :S(sry za ostra krytyke)
Lista kicha i tyle. Pierwsze dwa miejsca to jakaś parodia. Brak Supernaturala - jeden z lepszych seriali ostatnich lat. Przynajmniej Sopranos, LOST i 24 docenili. Ieee tam.
Lista kicha i tyle. Pierwsze dwa miejsca to jakaś parodia. Brak Supernaturala - jeden z lepszych seriali ostatnich lat. Przynajmniej Sopranos, LOST i 24 docenili. Ieee tam.
Lubie Rodzine Soprano ale mimo to uważam że za wysoko został ten serial ocenioniony.Lost też moim skromny zdaniem nie zasługuje na miejsce które zajeło (5).Zgadzam się z tobą dominogal co do Supernatural.
Added after 3 minutes:
atathoth pisze:o do Rome to sie zgadzam szkoda ze go nie ma, Ale nie mial takiej wielkiej ogladalnosci i takich rzeszy fanow jak inne seriale.
A Supernatural, przeciez ten serial nie zasluguje na miano kultowego! Serialik dla nastolatek.. :S(sry za ostra krytyke)
NIe przesadzałbym z aż taką krytyką moim i napewno większości użytkowników tego forum supernatural to bardzo dobry i trzymający w napięciu serial.
Lubie Rodzine Soprano ale mimo to uważam że za wysoko został ten serial ocenioniony.Lost też moim skromny zdaniem nie zasługuje na :shock: miejsce które zajeło (5).Zgadzam się z tobą dominogal co do Supernatural.
[size=75][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]
[quote="atathoth"]o do Rome to sie zgadzam szkoda ze go nie ma, Ale nie mial takiej wielkiej ogladalnosci i takich rzeszy fanow jak inne seriale. A Supernatural, przeciez ten serial nie zasluguje na miano kultowego! Serialik dla nastolatek.. :S(sry za ostra krytyke)[/quote] NIe przesadzałbym z aż taką krytyką moim i napewno większości użytkowników tego forum supernatural to bardzo dobry i trzymający w napięciu serial.
Tak se narzekamy, i narzekamy...i narzekamy.
każdy ma swoją prywatną TOP TEN. Zapominacie moi mili o jednym- każda tego typu lista jest tworzona w oparciu o "tu i teraz" , umiejscowiona w określonym kręgu kulturowym, a głosuje w przeważającej części widownia młodsza ( niczego nie ujmując kolegom i koleżankom w wieku przedpoborowym ). Dlatego wyniki są wypadkową, wieku, preferencji i mody...
Najlepszym przykładem tego typu syndromu jest dla mnie ogłoszona kilka... no dobra, kilkanaście lat temu w Trójce, a może w RMF FM Lista Przebojów Wszechczasów . Na pierwszym miejscu były chyba (skleroza z racji wieku ) Schody do nieba Zeppelinów, a na drugim miejscu Listy Przebojów Wszechczasów...jakaś piosenka Backstreet Boys, o której nikt już nie pamięta.
Tak to jest moi kochani...
Tak se narzekamy, i narzekamy...i narzekamy. :D każdy ma swoją prywatną TOP TEN. Zapominacie moi mili o jednym- każda tego typu lista jest tworzona w oparciu o "tu i teraz" , umiejscowiona w określonym kręgu kulturowym, a głosuje w przeważającej części widownia młodsza ( niczego nie ujmując kolegom i koleżankom w wieku przedpoborowym :grin: ). Dlatego wyniki są wypadkową, wieku, preferencji i mody... Najlepszym przykładem tego typu syndromu jest dla mnie ogłoszona kilka... no dobra, kilkanaście lat temu w Trójce, a może w RMF FM Lista Przebojów Wszechczasów . Na pierwszym miejscu były chyba (skleroza z racji wieku :D ) Schody do nieba Zeppelinów, a na drugim miejscu Listy Przebojów Wszechczasów...jakaś piosenka Backstreet Boys, o której nikt już nie pamięta. Tak to jest moi kochani... :P
Lista jak lista, każdy by stworzył inną.
Wysokie miejsce The Wire zachęciło mnie do zassania tego serialu, zobaczymy czy jest wart swojej wysokiej pozycji.
Szkoda, że dwie bardzo wysokie pozycje w tym zestawieniu nie są dostępne w formacie XviD asd(albo w ogóle ich nie ma stronie, albo tylko część serii). Chodzi mi tutaj o The West Wing i The Sopranos. Może ktoś kiedyś weźmie się za napisy i ujrzymy je tutaj w całości. ; )
Lista jak lista, każdy by stworzył inną. Wysokie miejsce The Wire zachęciło mnie do zassania tego serialu, zobaczymy czy jest wart swojej wysokiej pozycji. Szkoda, że dwie bardzo wysokie pozycje w tym zestawieniu nie są dostępne w formacie XviD asd(albo w ogóle ich nie ma stronie, albo tylko część serii). Chodzi mi tutaj o The West Wing i The Sopranos. Może ktoś kiedyś weźmie się za napisy i ujrzymy je tutaj w całości. ; )