50 najlepszych serialow wszechczasow!

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy
youtube Warszawa

50 najlepszych serialow wszechczasow!

Post autor: atathoth »

Witam

Oto co znalazlem:
http://www.empireonline.com/50greatestt ... .asp?tv=50
Byla to ankieta zrobiona przez czasopismo Empire o najlepszych serialach swiata.
I oto ona jest!
Ja troche kontestuje ze Farscape jest tak nisko :( i ze jest tak duzo Star Treka! :S i ze jakis tam shield (:P) i angel sa tak wysoko!.
Ale ciesze sie ze Alias nie wypadl tak zle :) i ze Firefly jest tak WYSOKO (tylko o jedno miejsce do tylu od ulubionego serialu Asd :) ):D:D!!!
A co do reszty: Sex in the city jest takkk nisko :D a Red Dawrf tak wysoko? az mi sie nie chce wierzyc! A Seinnfield jest na tej liscie? TO? berk...

Zgadnijcie na ktorym miejscu jest buffy :puker: ?
A co jest na pierwszym ? :D ja wiedzialem od razu :D

A Wy co myslicie?

PS: aha, Wire zajelo takie miejsce na tej chart ze zaczne pobierac 2 ,3,4 sezon :)
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

Dla mnie Twin Peaks troche za nisko, Buffy na 2 miejscu?! Troszke wioska, serial może i fajny ale bez przesadyzmu :D

Brakuje Supernatural, moim zdaniem jeden z lepszych seriali. Powinien spokojnie zająć miejsce jakiegoś z tej 50. Ale to tylko moje odczucie;)
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

prawda, twin peaks troche za nisko. szkoda.
a mi brakuje Andromedy (nie jest to super serial, ale mogl zajac np. 47-45 miejsce)
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Dexter za ER :scratch: :smt082 :?: Buffy 2 miejsce :?: Monty Python 39 :?:
Dziwna lista
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Steryd »

Pierwsze miejsce mnie zdziwiło. Myślałem, że dostanie je Soprano. Znacie może jeszcze jakieś podobne ankiety czy coś. Może na imdb.com jest?
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

mnie pierwsze miejsce nie zdziwilo. cale stany to ogladaja, + zachod europy. To jest kultowy serial (widzialem 10 sezonow ^^ a teraz juz nie mam gdzie ogladac pozostalych :S)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

co do listy to zgadzam sie że za dużo Star Treków jest :/ . wogóle do kitu troche jest - Buffy na 2 miejscu Oo <LOL>, no i najwieksza wada - niema wogole na liscie House M.D. , a powinien w top10 byc , jesli nie w top3 :P
mnie pierwsze miejsce nie zdziwilo. cale stany to ogladaja, + zachod europy. To jest kultowy serial (widzialem 10 sezonow ^^ a teraz juz nie mam gdzie ogladac pozostalych :S)
"Simpsonowie" od września w TV Puls od poniedziałku do piątku o 18.30. :D coć pewnie bede zapominał ogladac, bo ani godzina mi nie pasuje, ani stacja tv, tkorej nawet nie mam wstrojonej w telewizorze, bo przewaznie niema tam co ogladac. Teraz zamierzam ja co prawda wstroic ale i tak pewnie nieczesto bede ogladal Simpsonów
Mortarovitch
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mortarovitch »

House to jeszcze zrozumiem, dość nowy. Ale gdzie jest Ostry Dyżur? Albo MASH? Albo Drużyna A? Albo McGyver?

Ch*j nie ranking.
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

ostry dyżur jest przecie
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

Dr Who na 16 mogę przeżyć , choć osobiście umieściłabym go wyżej , natomiast Buffy na 2 to przesada. Zgodze się zktórymś z przedmówców , że to dziwne zestawienie , ze wszystkich tu umieszczonych może 1/5 zasługuje na istnienie tutaj , a wielu naprawde dobrych nie ma :/
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
camze
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: camze »

Buffy na 2? no proszę was... brakuje tak jak wcześniej ktoś mowił House M.D. a przede wszystkim StarGate'a jak to ranking bez SG????? (chyba ze nie zauwazylem :D)
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

O prawda prawda SG! dziwne.... tak samo jak mcguyver!
Ale zauwazyliscie ze to jest ranking przez gazete brytyjska. I dlatego jest duzo seriali brytyjskich z typowym ich humorem.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

A ROME? A Supernatural? A CSI tak zachwalane przez wszystkich?? Naprawdę Buffy jest lepszy??
Ta lista jest nic nie warta.
Obrazek When Dreams Come True...
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

akurat CSI jest...

lista jak lista...subiektywna ,
nigdy nie zrobi się listy idealnej, bo każdy lubi coś innego..
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

dukekubas pisze:akurat CSI jest...

lista jak lista...subiektywna ,
nigdy nie zrobi się listy idealnej, bo każdy lubi coś innego..
Z 3-ch jedno i to wcale nie tak wysoko :/
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

o do Rome to sie zgadzam szkoda ze go nie ma, Ale nie mial takiej wielkiej ogladalnosci i takich rzeszy fanow jak inne seriale.
A Supernatural, przeciez ten serial nie zasluguje na miano kultowego! Serialik dla nastolatek.. :S(sry za ostra krytyke)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Lista kicha i tyle. Pierwsze dwa miejsca to jakaś parodia. Brak Supernaturala - jeden z lepszych seriali ostatnich lat. Przynajmniej Sopranos, LOST i 24 docenili. Ieee tam.
marjan
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: marjan »

Lubie Rodzine Soprano ale mimo to uważam że za wysoko został ten serial ocenioniony.Lost też moim skromny zdaniem nie zasługuje na :shock: miejsce które zajeło (5).Zgadzam się z tobą dominogal co do Supernatural.

Added after 3 minutes:
atathoth pisze:o do Rome to sie zgadzam szkoda ze go nie ma, Ale nie mial takiej wielkiej ogladalnosci i takich rzeszy fanow jak inne seriale.
A Supernatural, przeciez ten serial nie zasluguje na miano kultowego! Serialik dla nastolatek.. :S(sry za ostra krytyke)
NIe przesadzałbym z aż taką krytyką moim i napewno większości użytkowników tego forum supernatural to bardzo dobry i trzymający w napięciu serial.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Tak se narzekamy, i narzekamy...i narzekamy. :D
każdy ma swoją prywatną TOP TEN. Zapominacie moi mili o jednym- każda tego typu lista jest tworzona w oparciu o "tu i teraz" , umiejscowiona w określonym kręgu kulturowym, a głosuje w przeważającej części widownia młodsza ( niczego nie ujmując kolegom i koleżankom w wieku przedpoborowym :grin: ). Dlatego wyniki są wypadkową, wieku, preferencji i mody...
Najlepszym przykładem tego typu syndromu jest dla mnie ogłoszona kilka... no dobra, kilkanaście lat temu w Trójce, a może w RMF FM Lista Przebojów Wszechczasów . Na pierwszym miejscu były chyba (skleroza z racji wieku :D ) Schody do nieba Zeppelinów, a na drugim miejscu Listy Przebojów Wszechczasów...jakaś piosenka Backstreet Boys, o której nikt już nie pamięta.
Tak to jest moi kochani... :P
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Lista jak lista, każdy by stworzył inną.
Wysokie miejsce The Wire zachęciło mnie do zassania tego serialu, zobaczymy czy jest wart swojej wysokiej pozycji.
Szkoda, że dwie bardzo wysokie pozycje w tym zestawieniu nie są dostępne w formacie XviD asd(albo w ogóle ich nie ma stronie, albo tylko część serii). Chodzi mi tutaj o The West Wing i The Sopranos. Może ktoś kiedyś weźmie się za napisy i ujrzymy je tutaj w całości. ; )

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ