Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Najbardziej wkurzające według mnie 3 sytuacje w pierwszych odcinkach to:
Spoiler:
1. Sona spaliła sie, wybuchły zamieszki i większośc uciekła ? Czy to aby napewno wykonalne ucieczka przy tak mocnej ochronie, ogrodzenie pod napięciem, straznicy strzelający w wszystko co wyjdzie z Sony.. No i w dodatku samo połozenie wiezienia, morze i pustkowia pomieszane z lasami, wydaje mi się ze to było mocno naciągane..
2. Sarah przeżyła ... lol to juz w ogóle jakis paradoks, niby uciekła ale gdzie ona się "szlajała" przez te wszystkie tygodnie, nie kontaktowała się z Lincolnem ani z nikim aż tu nagle pach jeden telefon i jest na zawołanie.
3. Wykradnięcie urządzenia do przenoszenia danych z fortecy tego kolesia...
sam Skołfild mówił : Mają uzbrojoną straż, alarm i CZUJNIKI RUCHU, tymczasem wywołali alarm w sąsiednim domu i doszli do samych drzwi nie zauwazeni mimo licznej ochrony i jak już wspomniałem czujników z kaczora Donalda.
Możliwe ze cos przeoczyłem bo oglądałem po robocie. Ale to były wedlug mnie te najbardziej naciągane rzeczy a reszta?..... ujdzie xd
Najbardziej wkurzające według mnie 3 sytuacje w pierwszych odcinkach to: [spoiler] 1. Sona spaliła sie, wybuchły zamieszki i większośc uciekła ? Czy to aby napewno wykonalne ucieczka przy tak mocnej ochronie, ogrodzenie pod napięciem, straznicy strzelający w wszystko co wyjdzie z Sony.. No i w dodatku samo połozenie wiezienia, morze i pustkowia pomieszane z lasami, wydaje mi się ze to było mocno naciągane.. 2. Sarah przeżyła ... lol to juz w ogóle jakis paradoks, niby uciekła ale gdzie ona się "szlajała" przez te wszystkie tygodnie, nie kontaktowała się z Lincolnem ani z nikim aż tu nagle pach jeden telefon i jest na zawołanie. 3. Wykradnięcie urządzenia do przenoszenia danych z fortecy tego kolesia... sam Skołfild mówił : Mają uzbrojoną straż, alarm i CZUJNIKI RUCHU, tymczasem wywołali alarm w sąsiednim domu i doszli do samych drzwi nie zauwazeni mimo licznej ochrony i jak już wspomniałem czujników z kaczora Donalda.
[/spoiler]
Możliwe ze cos przeoczyłem bo oglądałem po robocie. Ale to były wedlug mnie te najbardziej naciągane rzeczy a reszta?..... ujdzie xd
Mnie się oba odcinki podobały, jednak 2 chyba był lepszy. Troche marnie rozegrali
Spoiler:
"wielki" powrót Sary do serialu.
Mahone z każdym odcinkiem stawał się postacią dramatyczną i teraz chyba osiągnął juz apogeum. Lubiłem go od samego początku a od połowy 3 sezonu jest juz moją ulubioną postacią.
Mnie się oba odcinki podobały, jednak 2 chyba był lepszy. Troche marnie rozegrali [spoiler]"wielki" powrót Sary do serialu. Mahone z każdym odcinkiem stawał się postacią dramatyczną i teraz chyba osiągnął juz apogeum. Lubiłem go od samego początku a od połowy 3 sezonu jest juz moją ulubioną postacią. [/spoiler]
Ja też jestem po seansie! Nie mogłem się doczekać 4 serii i moge pwowiedzieć że nie moge sie doczekac kolejnych odcinków! A przede wszystkim czego by ludzie nie mówili o nim to według mnie Prison to najlepszy serial jaki widziałem! Gdyby nie on to bym wogule zadnego nie obejrzal!
Ja też jestem po seansie! Nie mogłem się doczekać 4 serii i moge pwowiedzieć że nie moge sie doczekac kolejnych odcinków! A przede wszystkim czego by ludzie nie mówili o nim to według mnie Prison to najlepszy serial jaki widziałem! Gdyby nie on to bym wogule zadnego nie obejrzal!
Dramat-jednym słowem.T-Bag jak parodia agenta 007.Nie takim dawał rady z jedną ręką,a tu łomikiem oberwał i w dodatku trafił tam gdzie Scolfield i ten Whistler(a ile w serialu wertowali ten poradnik ornitologiczny,i nawet Michael wielki mózg nie zapamiętał nazwy San Diego i adresu,on chyba naprawdę czytał te informacje o ptakach a nie wskazówki zapisane po rogach )W dodatku ten jęk T_Baga jak kolegę "załatwił" i robił z niego meksykańskie jedzenie(dla T_Baga "przyszyli" trochę moralności, Michaelowi i Sarze drama-wstrząsy z przeszłości.)A Ci co go znaleźli na pustyni nie zainteresowali się że jest brudny,we krwii koszula-tam to codzienność widać.Albo ten zamach na "młodą parę" jakoś wyglądał tak nieprofesjonalnie,może chciał zaoszczędzić i jedną kulą dwoje załatwić?Bellicka i Sucre wogle nie ma.Jeden Alex ma taką dwuznaczność w zachowaniu i on jeden może naprawdę szukać zemsty.Mogliby podzielic ten dysk na 30 częsci to byłoby więcej sezonów.
Można dużo przykładów podawać,i o ile wcześniejsze sezony były słabsze od serii 1,najgorsze jest to że każdy kolejny sezon jest o wiele słabszy od poprzedniego.Jest słabo,ale jak historia podpowiada nastepny sezon będzie jeszcze gorszy,tak więc nie bluzgajcie że Prison sez.4 dno itp.bo zobaczycie pewnie jeszcze gorsze.Chociaż na razie zaskakuje mnie dość ciepłe przyjęcie nowego sezonu,ale to pewnie wynika z tzw.głodu serialowego że coś nowego a jednocześnie znanego wróciło w okresie najlepiej do tego pasującym,nie na darmo własnie teraz rusza nowa ramówka programowa w tv-jesteśmy bardziej zadowoleni z życia i mniej krytyczni w tych dniach
[spoiler]Dramat-jednym słowem.T-Bag jak parodia agenta 007.Nie takim dawał rady z jedną ręką,a tu łomikiem oberwał i w dodatku trafił tam gdzie Scolfield i ten Whistler(a ile w serialu wertowali ten poradnik ornitologiczny,i nawet Michael wielki mózg nie zapamiętał nazwy San Diego i adresu,on chyba naprawdę czytał te informacje o ptakach a nie wskazówki zapisane po rogach :))W dodatku ten jęk T_Baga jak kolegę "załatwił" i robił z niego meksykańskie jedzenie(dla T_Baga "przyszyli" trochę moralności, Michaelowi i Sarze drama-wstrząsy z przeszłości.)A Ci co go znaleźli na pustyni nie zainteresowali się że jest brudny,we krwii koszula-tam to codzienność widać.Albo ten zamach na "młodą parę" jakoś wyglądał tak nieprofesjonalnie,może chciał zaoszczędzić i jedną kulą dwoje załatwić?Bellicka i Sucre wogle nie ma.Jeden Alex ma taką dwuznaczność w zachowaniu i on jeden może naprawdę szukać zemsty.Mogliby podzielic ten dysk na 30 częsci to byłoby więcej sezonów.[/spoiler]Można dużo przykładów podawać,i o ile wcześniejsze sezony były słabsze od serii 1,najgorsze jest to że każdy kolejny sezon jest o wiele słabszy od poprzedniego.Jest słabo,ale jak historia podpowiada nastepny sezon będzie jeszcze gorszy,tak więc nie bluzgajcie że Prison sez.4 dno itp.bo zobaczycie pewnie jeszcze gorsze.Chociaż na razie zaskakuje mnie dość ciepłe przyjęcie nowego sezonu,ale to pewnie wynika z tzw.głodu serialowego że coś nowego a jednocześnie znanego wróciło w okresie najlepiej do tego pasującym,nie na darmo własnie teraz rusza nowa ramówka programowa w tv-jesteśmy bardziej zadowoleni z życia i mniej krytyczni w tych dniach :)
Bardzo dobre pytanie. Sam nie wiem czy mam czekać na wersję asd, czy może ściągnąć z innego źródła.
Prawdę mówiąc trzeci sezon mnie nie zachwycił i mam nadzieję, że teraz się nie zawiodę. Sądząc po wypowiedziach na forum powinno być OK.
Bardzo dobre pytanie. Sam nie wiem czy mam czekać na wersję asd, czy może ściągnąć z innego źródła. Prawdę mówiąc trzeci sezon mnie nie zachwycił i mam nadzieję, że teraz się nie zawiodę. Sądząc po wypowiedziach na forum powinno być OK.
Coach_25 pisze:
Prawdę mówiąc trzeci sezon mnie nie zachwycił i mam nadzieję, że teraz się nie zawiodę. Sądząc po wypowiedziach na forum powinno być OK.
Czyli opcja spoiler działa, bo gdybyś tam zaglądał, nie formułowałbyś tak daleko idących wniosków
Ja dodam tylko, jest
Spoiler:
makabrycznie głupio, jak chyba nigdy dotąd, a większość debilizmów podali poprzednicy; podkreślę tylko, że szczególnie zapadł mi w pamięć motyw "zmywania" tatuażu - wyraźnie widać powstające blizny, Michael krzywi się z bólu, a za chwilę jak gdyby nigdy nic poprawia marynarkę i dziarsko podąża przed siebie; choć może głupszy był super plan włamania po dysk (też niczego sobie urządzenie) - trudno to ocenić przy takim natężeniu bredni
, ale przyznaję
Spoiler:
zobaczę do końca, bo to zdaje się, ostatni sezon, sądząc po wydarzeniach - tak odbieram zamierzenia twórców - takie podsumowanie, zamknięcie trylogii - uwięzienie, ucieczka, zemsta.
[quote="Coach_25"] Prawdę mówiąc trzeci sezon mnie nie zachwycił i mam nadzieję, że teraz się nie zawiodę. Sądząc po wypowiedziach na forum powinno być OK.[/quote]
Czyli opcja spoiler działa, bo gdybyś tam zaglądał, nie formułowałbyś tak daleko idących wniosków :)
Ja dodam tylko, jest [spoiler]makabrycznie głupio, jak chyba nigdy dotąd, a większość debilizmów podali poprzednicy; podkreślę tylko, że szczególnie zapadł mi w pamięć motyw "zmywania" tatuażu - wyraźnie widać powstające blizny, Michael krzywi się z bólu, a za chwilę jak gdyby nigdy nic poprawia marynarkę i dziarsko podąża przed siebie; choć może głupszy był super plan włamania po dysk (też niczego sobie urządzenie) - trudno to ocenić przy takim natężeniu bredni[/spoiler], ale przyznaję [spoiler]zobaczę do końca, bo to zdaje się, ostatni sezon, sądząc po wydarzeniach - tak odbieram zamierzenia twórców - takie podsumowanie, zamknięcie trylogii - uwięzienie, ucieczka, zemsta.[/spoiler]
Jak Bostonq, także obejrze już ten serial do końca z czystej ciekawości aczkolwiek zakończenie i tak przewidywalne ( wielki Michael wymyśli wypasiony plan, wszysty padną i zobaczymy Happy End w tle z rodzinką i osobami najbliższymi z grona Skołfilda).
Jedno jest ciekawe, jaki to super plan wymyśli, może użyje do tego nakrętki od Nutelli a może przekieruje satelite NASA? Po Michaelu można sie spodziewać wszystkiego: jak wspomniał Lincoln w jednym z odcinków cytuje: "Michael przestań gadać bzdury, ty nawet nie idziesz się wysikać bez planu" czy jakos tak, w każdym razie jedno i to samo
Jak Bostonq, także obejrze już ten serial do końca z czystej ciekawości aczkolwiek zakończenie i tak przewidywalne ( wielki Michael wymyśli wypasiony plan, wszysty padną i zobaczymy Happy End w tle z rodzinką i osobami najbliższymi z grona Skołfilda).
Jedno jest ciekawe, jaki to super plan wymyśli, może użyje do tego nakrętki od Nutelli a może przekieruje satelite NASA? Po Michaelu można sie spodziewać wszystkiego: jak wspomniał Lincoln w jednym z odcinków cytuje: "Michael przestań gadać bzdury, ty nawet nie idziesz się wysikać bez planu" czy jakos tak, w każdym razie jedno i to samo :)
Tak być powinno, ale wiadomo że jak oglądalność skoczy to i możemy mieć sezon 5.
Spoiler:
Mnie się jednak podoba to że w koncu i tak wszyscy znaleźli się po tej samej stronie. Denerwuje mnie to że Sara jest w serialu, po za debilnym powrotem w tych 2 odcinkach niczego twórczego nie dokonała i mam wrażenie że będzie po to żeby być.
Tak być powinno, ale wiadomo że jak oglądalność skoczy to i możemy mieć sezon 5. [spoiler]Mnie się jednak podoba to że w koncu i tak wszyscy znaleźli się po tej samej stronie. Denerwuje mnie to że Sara jest w serialu, po za debilnym powrotem w tych 2 odcinkach niczego twórczego nie dokonała i mam wrażenie że będzie po to żeby być. [/spoiler]
Jak to niczego? Wsadziła przecież super gadżet (który przez ściany sejfu odczytuje dane z działającego nie wiadomo po co dysku) do torebki tej pani sprzątającej i stojącej przy oknie na życzenie nieznanego człowieka z firmy alarmowej A mogli przecież zrobić tak, że dwa razy by tę panią okradł Bellick i dwa razy by oddał jej torebkę Mahone. Byłoby jeszcze weselej
[spoiler] Jak to niczego? Wsadziła przecież super gadżet (który przez ściany sejfu odczytuje dane z działającego nie wiadomo po co dysku) do torebki tej pani sprzątającej i stojącej przy oknie na życzenie nieznanego człowieka z firmy alarmowej ;) A mogli przecież zrobić tak, że dwa razy by tę panią okradł Bellick i dwa razy by oddał jej torebkę Mahone. Byłoby jeszcze weselej :) [/spoiler]
A poza tym co jest z tym dyskiem?Mieli go na tym przyjęciu goście z firmy w 1 części,skąd Whistler go wykradł,a potem okazało się że podzieli go na 6 części-tyle że podpowiedź ojca Michela co do 6,troja itp. była bardzo z przeszłości.Hm...ciekawe czy tą czarną skrzynkę wykorzystają ponownie,chyba nie bo serial byłby do bólu przewidywalny,założe się że te urządzenie im się zepsuje\przepadnie a zrobić je ponownie to potzreeba wielu msc :)Tak więc produkcja seryjna urządzenia nie wchodzi w grę...Usuwanie tatuaży,może po to by mógł zrobić sobie nowe,bardziej romantyczne,serduszka itp Też będe oglądał,bo jednak miny Micheala i Linca i spółki w niektórych sytuacjach są bezcenne.Zauważyliście że zniknęły praktycznie te kilkusekundowe przerywniki megaakcji,może dlatego że teraz tempo jest wolniejsze.
[spoiler]A poza tym co jest z tym dyskiem?Mieli go na tym przyjęciu goście z firmy w 1 części,skąd Whistler go wykradł,a potem okazało się że podzieli go na 6 części-tyle że podpowiedź ojca Michela co do 6,troja itp. była bardzo z przeszłości.Hm...ciekawe czy tą czarną skrzynkę wykorzystają ponownie,chyba nie bo serial byłby do bólu przewidywalny,założe się że te urządzenie im się zepsuje\przepadnie a zrobić je ponownie to potzreeba wielu msc :)Tak więc produkcja seryjna urządzenia nie wchodzi w grę...Usuwanie tatuaży,może po to by mógł zrobić sobie nowe,bardziej romantyczne,serduszka itp :P Też będe oglądał,bo jednak miny Micheala i Linca i spółki w niektórych sytuacjach są bezcenne.Zauważyliście że zniknęły praktycznie te kilkusekundowe przerywniki megaakcji,może dlatego że teraz tempo jest wolniejsze.[/spoiler]