Dexter

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Bostonq »

No właśnie nie wiem do końca, bo czytałem tylko pierwszą część. I faktycznie w znacznej mierze serial się na niej opierał. Z tego, co się zorientowałem, drugi sezon czerpał z drugiej książki o Dexterze, ale chyba więcej wprowadzono wątków autorskich. Wikipedia podaje, że w ogóle się nie opierali na książce w drugim sezonie, ale to musiałby potwierdzić ktoś, kto czytał. Trzeci sezon jest zupełnie oderwany od książek.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

To ciekawe jak sobie poradzą w trzecim? Żeby chociaż tego serialu nie spierniczyli, chociaż na razie nic na to nie wskazuje ;)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Sott23
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sott23 »

Ta seria póki co bardzo fajnie się zaczęła, nie będzie tendencji spadkowej moim zdaniem : )
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Nie martw się, tendecja spadkowa to tylko skutek pesymizmu w głowach piszących tu :)
Obrazek
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Bostonq pisze:No właśnie nie wiem do końca, bo czytałem tylko pierwszą część. I faktycznie w znacznej mierze serial się na niej opierał. Z tego, co się zorientowałem, drugi sezon czerpał z drugiej książki o Dexterze, ale chyba więcej wprowadzono wątków autorskich. Wikipedia podaje, że w ogóle się nie opierali na książce w drugim sezonie, ale to musiałby potwierdzić ktoś, kto czytał. Trzeci sezon jest zupełnie oderwany od książek.
drogi sezon nie mial niczego wspolnego z druga ksiazka

spoiler z ksiazki
Spoiler:
psidog
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: psidog »

Obejrzałem wczoraj 2 odcinek Dextera i jestem pod wrażeniem, że można taką świeżość pomysłów utrzymać przez 3 sezony. To co się stało z Prisonem i Lostem, po doskonałych 1 sezonach, zupełnie jak na razie ominęło Dextera. W dalszym ciągu serial zaskakuje fabułą, postaciami, które nawet po 2 latach, są interesujące i "wielowymiarowe". Nawet warstwa poboczna- miasto, muzyka, postacie trzecioplanowe posiada niespotykaną autentyczną.
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

Napisy do [3x03]. Cytat na dziś: "lew nigdy nie przestraszy się szakala" hehe. Akcja z mlekiem była i tak najlepsza.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

No z mlekiem niezła akcja :D Dexter niezły, chociaż brakuje mu trochę głównego wątku, który by trzymał w napięciu tak jak to było w dwóch pierwszych sezonach. Jest niby wątek
Spoiler:
ale nie są one tak bardzo "trzymające krew w żyłach". Ale i tak z pewnością obejrzę ten serial do końca.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

mikel2 pisze:Cytat na dziś: "lew nigdy nie przestraszy się szakala" hehe. Akcja z mlekiem była i tak najlepsza.

Dobre tez było jak jest kurs jogi a Dex na to" To najgorsza chwila mojego życia" , nagle instruktorka mówi " Udajemy że tańczymy" a Dex" Nie, pomyliłem się , to jest. " hehe i ta jego mina:D
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

Jego monologi są bezcenne! Zawsze odpowiednio wyważone a teraz jeszcze humorystyczne ;)
Te dywagacje na temat przyjaźni z Miguelem i joga, naprawde super.

Kolejny dobry odcinek, wydawać by się mogło że Dex po mega wtopie znów jest bliski wydostania się z kłopotów. Jednak coś mi mówi że tych kłopotów będzie więcej.
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że...
Spoiler:
Artek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Artek »

batman2k3 pisze:Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że...
Spoiler:
Nie tylko Ty. Ja też mam takie wrażenie.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Mr.Wolf pisze:
Dobre tez było jak jest kurs jogi a Dex na to" To najgorsza chwila mojego życia" , nagle instruktorka mówi " Udajemy że tańczymy" a Dex" Nie, pomyliłem się , to jest. " hehe i ta jego mina:D
Powiedz mi co to jest innego niż spoil?
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No bez przesady, przecież to tylko opis scenki, żartu, a nie zdradzenie czegoś ważnego. A tym są - jak ustaliliśmy - spoilery :)
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Ale 1x03 nie porywa :-(
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Bostonq pisze:No bez przesady, przecież to tylko opis scenki, żartu, a nie zdradzenie czegoś ważnego. A tym są - jak ustaliliśmy - spoilery
Dla mnie zabawny moment jest ważnny by go pooglądać a nie przeczytać gdy już podejrzewam puente...
Obrazek
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

AreQ_BAH pisze:Powiedz mi co to jest innego niż spoil?

Jeżeli to był dla ciebie spoil to o czym można dyskutować w temacie poświęconemu Dexowi?, może o pogodzie albo o dacie kolejnego odcinka żeby " nie zdradzić" ci nic z fabuły? Przemyśl czasami zanim coś napiszesz żeby nabić bezsensownego posta.

Moja poprzednia wypowiedź nie była niczym innym jak przetoczeniem śmiesznych rozmyślań Dextera które nic nie wnoszą do przewidywanej fabuły.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Proszę, to oczywiście - jak pisze Mr. Wolf - NIE BYŁ SPOILER, choćby nie wiadomo jak długo to omawiać :) Nie uznajemy za spoilery zabawnych cytatów, krótkich opisów, nie możemy doprowadzić do absurdu naszych rozmów na forum, że wszystko będzie w kratkach. Jeśli ktoś ma wątpliwości, proszę tutaj: http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=1019&start=45, a w tym miejscu ten wątek uznaję za zamknięty i upraszam o niepisanie już żadnych komentarzy o tym, czy to był spoiler czy nie - poza tematem, który podałem wyżej :)
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Uff, po krótkiej przerwie związanej z problemami sprzętowymi wracam do interesu. Przepraszam, że po takim długim czasie:

Dexter [3x03] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL
Obrazek
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Już sama nie wiem, ale albo ja mam ostatnio serialowy przesyt, albo ta seria jest najsłabsza z dotychczasowych
Spoiler:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ