No ciekawe kto to przewidział...xD Co do "pfff" to nie chciałem wam zabierać frajdy z odcinka, więc się wstrzymałem..pfff @Sqter Jak chcesz ratować serial to wpisz się do petycji. Link w mojej sygnie
No ciekawe kto to przewidział...xD Co do "pfff" to nie chciałem wam zabierać frajdy z odcinka, więc się wstrzymałem..pfff :D :D [b]@Sqter[/b] Jak chcesz ratować serial to wpisz się do petycji. Link w mojej sygnie ;)
A ja się tradycyjnie wybiję stwierdzeniem - że SGA jest coraz gorsze i to chyba dobrze, że w końcu jego produkcja się zakończy.
Serial był jednym z moich ulubionych ale ostatnio upada coraz niżej...
Te małe tricki (nowa rasa, która"wpada" do serialu z impetem i fajerwerkami) nic mu nie pomogą gdyż reżyser zapomina o logice.
Oto kolejne przykłady:
Spoiler:
1.Wprowadzenie Daniela miało na celu tchnąc w serial nową duszę - każdy go wszak lubiał ale jak na razie to jest marnym statystą, który tak naprawdę nic nie robi.
2.Przesadzają z geniuszem Rodneya - w [5x11] będąc na odległej planecie skąd mógł przypuszczac, ze urządenie da efekt uboczny w postaci eksplozji GW?
Ty jesteś przywódcą?
Musisz natychmiast wyłączyć|to urządzenie.
Nie muszę.
Rozumiem chęć zniszczenia|Wraith. Naprawdę.
Ale to nie jest odpowiedni sposób.
Nie zgadzam się.
Nie wiem, czy jesteś tego świadomy...
ale samo urządzenie ma|poważny efekt uboczny.
Przez nie Gwiezdne Wrota eksplodują|przy każdej aktywacji.
Nie ma żadnych przesłanek, żeby Rodney widział o tym efekcie ubocznym, skąd więc o nim wiedział skoro nawet wczesniej nie miał pojęcia do czego to urzadzenie służy? Badając nieznane urządzenie nie mogł tego przewidziec - tak, wiem, jest geniuszem... - ale to zbyt naciągane nie uważacie?
3. Skoro wewnątrz tych "kombinezonów" siedzą Asgardczycy" (mali wzrostem) to oznacza to, że nie tyle są to kombinezony co roboty, którymi można sterowac:
Jak więc wytłumaczyc fakt, że Rodney i Daniel się w to wcisneli?
Czyżby Asgardczycy mieli również takie kombinezony specjalnie dla gości człekokształtnych??
Zaczyna się to wszystko robic zbyt naiwne dlatego własnie uważam, że to dobrze, że serial dostał cancela.
A ja się tradycyjnie wybiję stwierdzeniem - że SGA jest coraz gorsze i to chyba dobrze, że w końcu jego produkcja się zakończy. Serial był jednym z moich ulubionych ale ostatnio upada coraz niżej...
Te małe tricki (nowa rasa, która"wpada" do serialu z impetem i fajerwerkami) nic mu nie pomogą gdyż reżyser zapomina o logice.
Oto kolejne przykłady:
[spoiler]1.Wprowadzenie Daniela miało na celu tchnąc w serial nową duszę - każdy go wszak lubiał ale jak na razie to jest marnym statystą, który tak naprawdę nic nie robi.
2.Przesadzają z geniuszem Rodneya - w [5x11] będąc na odległej planecie skąd mógł przypuszczac, ze urządenie da efekt uboczny w postaci eksplozji GW?
[i]Ty jesteś przywódcą? Musisz natychmiast wyłączyć|to urządzenie. Nie muszę. Rozumiem chęć zniszczenia|Wraith. Naprawdę. Ale to nie jest odpowiedni sposób. Nie zgadzam się. Nie wiem, czy jesteś tego świadomy... ale samo urządzenie ma|poważny efekt uboczny. Przez nie Gwiezdne Wrota eksplodują|przy każdej aktywacji.[/i]
Nie ma żadnych przesłanek, żeby Rodney widział o tym efekcie ubocznym, skąd więc o nim wiedział skoro nawet wczesniej nie miał pojęcia do czego to urzadzenie służy? Badając nieznane urządzenie nie mogł tego przewidziec - tak, wiem, jest geniuszem... - ale to zbyt naciągane nie uważacie?
3. Skoro wewnątrz tych "kombinezonów" siedzą Asgardczycy" (mali wzrostem) to oznacza to, że nie tyle są to kombinezony co roboty, którymi można sterowac:
EEe chyba nieuważnie oglądałeś albo mnie pamięć szwankuje bo:
Rodney najpierw mówił że jest efekt uboczny ale nie wie jaki, potem ujawniła się część dziennika o tym informująca, co przekazał swoim porywaczom.
A co do kombinezonów było wyjaśnienie że się dopasowują do rozmiarów użytkownika.
[spoiler]EEe chyba nieuważnie oglądałeś albo mnie pamięć szwankuje bo: Rodney najpierw mówił że jest efekt uboczny ale nie wie jaki, potem ujawniła się część dziennika o tym informująca, co przekazał swoim porywaczom.
A co do kombinezonów było wyjaśnienie że się dopasowują do rozmiarów użytkownika.[/spoiler]
"kombinezon dopasowuje się do tego,|kto go nosi.
Rozmiar uniwersalny..."
I dlaczego Asgardczycy wyprodukowali kombinezony o wiele zaduże dla siebie? Tak w sam raz na 180cm?
To tak jakby w naszych fabrykach produkowano wszystkie samochody wysokie na 5m, gdzie oczywiscie kierownica i fotele dopasowowywują się do wzrostu... Tak jakbysmy sie spodziewali, że kiedys odwiedzi nas rasa olbrzymów... - to idiotyczne
Ale co to za wyjasnienie? [spoiler]Daniel popatrzył na kombinezony i powiedział:
"kombinezon dopasowuje się do tego,|kto go nosi. Rozmiar uniwersalny..."
I dlaczego Asgardczycy wyprodukowali kombinezony o wiele zaduże dla siebie? Tak w sam raz na 180cm? To tak jakby w naszych fabrykach produkowano wszystkie samochody wysokie na 5m, gdzie oczywiscie kierownica i fotele dopasowowywują się do wzrostu... Tak jakbysmy sie spodziewali, że kiedys odwiedzi nas rasa olbrzymów... - to idiotyczne :D[/spoiler]
Nom na pewno umknęła. W tej placówce przy tym urządzeniu trzeba było pracować w kombinezonach bo źle by się to skończyło gdyby w kogoś strzeliły te pioruny(biedny daniel)A w dodatku daniel czy rodney czy nawet ten asgardczyk mówili coś na temat kombinezonów, tego jestem na 100% pewien
[spoiler]Nom na pewno umknęła. W tej placówce przy tym urządzeniu trzeba było pracować w kombinezonach bo źle by się to skończyło gdyby w kogoś strzeliły te pioruny(biedny daniel)A w dodatku daniel czy rodney czy nawet ten asgardczyk mówili coś na [b]temat[/b] kombinezonów, tego jestem na 100% pewien ;) [/spoiler]
[quote="xvidasd"]A skąd ta teoria? Umknęła mi jakoś? Czy to tylko Twój wniosek @piter556 ?[/quote] [spoiler]Degeneracja genetyczna, kiedyś przecież byli podobni do ludzi, przynajmniej wymiarami, ot starszy projekt.[/spoiler]
Przecież ewolucja czy jak to nazywasz degeneracja genetyczna trwa miliony lat!! I przez ten czas ciągle używali tych samych kombinezonów??
Przecież technologia ewoluje wraz z ludzmi! Przecież jeśli za milion lat ludzie sie skurczą to nikt nie będzie jeździł polonezami obecnej wielkosci, dostosowanymi do pół-metrowych ludzi!
"Ot starszy projekt"? - B Z D U R A
Przecież ewolucja czy jak to nazywasz degeneracja genetyczna trwa miliony lat!! I przez ten czas ciągle używali tych samych kombinezonów?? Przecież technologia ewoluje wraz z ludzmi! Przecież jeśli za milion lat ludzie sie skurczą to nikt nie będzie jeździł polonezami obecnej wielkosci, dostosowanymi do pół-metrowych ludzi! "Ot starszy projekt"? - B Z D U R A :tongue:
Przecież ten serial i jego poprzednik (SG1) jest znany z braku logiki Takich niedociągnięć mógłbym wymieniać kilka po każdym odcinku, albo patrząc na całokształt. Jeszcze więcej tego było w SG1. Ale ogólnie ciekawe postacie, humor, uniwersum i niezłe pomysły składają się na to, że ten serial ma tylu fanów.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Przecież ten serial i jego poprzednik (SG1) jest znany z braku logiki :) Takich niedociągnięć mógłbym wymieniać kilka po każdym odcinku, albo patrząc na całokształt. Jeszcze więcej tego było w SG1. Ale ogólnie ciekawe postacie, humor, uniwersum i niezłe pomysły składają się na to, że ten serial ma tylu fanów.
panjandrum pisze:Przecież ten serial i jego poprzednik (SG1) jest znany z braku logiki
No dobra - tutaj masz rację...
Ale o ile wczesniej jakos mi to nie przeszkadzało o tyle teraz, w tych ostatnich odcinkach jakoś SGA już mnie nie cieszy jak dawniej...
Albo ilośc nielogicznych wątków przybrała na sile albo serial nie porywa już scenariuszem jak dawniej...
[quote="panjandrum"]Przecież ten serial i jego poprzednik (SG1) jest znany z braku logiki [/quote] No dobra - tutaj masz rację... Ale o ile wczesniej jakos mi to nie przeszkadzało o tyle teraz, w tych ostatnich odcinkach jakoś SGA już mnie nie cieszy jak dawniej...
Albo ilośc nielogicznych wątków przybrała na sile albo serial nie porywa już scenariuszem jak dawniej...
[quote="xvidasd"] Albo ilośc nielogicznych wątków przybrała na sile albo serial nie porywa już scenariuszem jak dawniej...[/quote] Albo dorastasz / starzejesz sie*
Albo już się to wszystko nudzi. 10 [poprawka] sezonów SG1, 5 SGA, 3 filmy (nie licząc pierwszego)
Ostatnio zmieniony 24 października 2008, 09:12 przez panjandrum, łącznie zmieniany 1 raz.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Douglas Adams
panjandrum pisze:Albo już się to wszystko nudzi. 9 sezonów SG1, 5 SGA, 3 filmy (nie licząc pierwszego)
Jako początkujący na forum nie chcę się wymądrzać ale sezonów SG-1 było 10.
Osobiście lubię czasami zerknąć na losowo wybrany odcinek SG-1 (lub SGA), i jeśli coś się dzieje ciekawego to oglądam następne w kolejności.
( Serial dobry do oglądania na czas nudnego usypiania dzieciaczków )
[quote="panjandrum"]Albo już się to wszystko nudzi. 9 sezonów SG1, 5 SGA, 3 filmy (nie licząc pierwszego) :D[/quote]
Jako początkujący na forum nie chcę się wymądrzać ale sezonów SG-1 było 10.
Osobiście lubię czasami zerknąć na losowo wybrany odcinek SG-1 (lub SGA), i jeśli coś się dzieje ciekawego to oglądam następne w kolejności. ( Serial dobry do oglądania na czas nudnego usypiania dzieciaczków )
Faktycznie 10, oglądałem to tak dawno, że już nie pamiętam
Douglas Adams
Ehhh... @asd rozumiem że różne nielogiczności w SGA mogą irytować, ale zachowujesz się jak byś ten serial oglądał od wczoraj. Zgadzam się z tym co napisał @panjandrum - siłą tego serialu są ciekawe postacie, humor, uniwersum i niezłe pomysły. I zawsze tak było, czyli od jakiś 10ciu lat kiedy pojawiło się pierwsze Stargate. Piszesz że SGA było jednym z twoich ulubionych seriali... Czy było nim z powodu logiki i realizmu? Naprawdę... powagi trochę. Bo jak widzę zarzuty z cyklu: kombinezony są za duże a Rodney jest za mądry... pfff, a następny odcinek będzie słaby bo jak to możliwe żeby ludzie w ułamku sekund przenosili się na inne planety przechodząc przez wielki kamienny pierścień?! B Z D U R A
Ehhh... @asd rozumiem że różne nielogiczności w SGA mogą irytować, ale zachowujesz się jak byś ten serial oglądał od wczoraj. Zgadzam się z tym co napisał @panjandrum - siłą tego serialu są ciekawe postacie, humor, uniwersum i niezłe pomysły. I zawsze tak było, czyli od jakiś 10ciu lat kiedy pojawiło się pierwsze Stargate. Piszesz że SGA było jednym z twoich ulubionych seriali... Czy było nim z powodu logiki i realizmu? Naprawdę... powagi trochę. Bo jak widzę zarzuty z cyklu: kombinezony są za duże a Rodney jest za mądry... pfff, a następny odcinek będzie słaby bo jak to możliwe żeby ludzie w ułamku sekund przenosili się na inne planety przechodząc przez wielki kamienny pierścień?! B Z D U R A :tongue:
Tłumacz: Spirozea
Grupa: Grupa Hatak
Do wydania: HDTV.XviD-FQM
Oczekujących: 739
Postęp: 90%
Ostatnia Aktualizacja: 20:50 27.10.2008
Informacje od tłumacza: Jednak jutro, sorry.
Tłumacz: Spirozea Grupa: Grupa Hatak Do wydania: HDTV.XviD-FQM Oczekujących: 739 Postęp: 90% Ostatnia Aktualizacja: 20:50 27.10.2008 Informacje od tłumacza: Jednak jutro, sorry.