Doctor Who

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
soban
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się
youtube Warszawa

Post autor: soban »

bweb pisze:Przepraszam za dubla, ale inaczej nie byloby widać, że pisałem coś nowego w temacie.

Zauważyłem dziś na torrentach coś takiego jak Doctor Who Proms, który miał premiere wczoraj (tj 27 lipca). Ale z tego co widze to są tylko dwa duże pliki mp3.

Ktoś się orientuje co to takiego?
Jeśli jeszcze nie ściągnąłeś tych mp3 to już tłumaczę. Proms to cykl koncertów w Queen's Hall w Londynie. Pierwszy odbył się 10 sierpnia 1895 roku. w 1930 roku została utworzona BBC Symphony Orchestra i od tej pory to oni stoją na scenie. Doctor Who Proms to koncert inspirowany tematyką serialu. Bilety chodziły po 5 i 10 funtów jednak nie udało mi się tam być. Ściągaj jak najszybciej. Tu jest więcej informacji http://www.bbc.co.uk/proms/2008/whatson/2707.shtml

A tak poza serialem - jeśli ktoś chce zobaczyć śpiewającego Davida polecam serial "Blackpool".
Obrazek
bweb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bweb »

Dzieki za wyjasnienie. Juz to sciagnalem jakis czas temu ale nie bardzo wiedzialem "z czym sie to je".
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

Pojawiło się coś nowego : Doctor Who Music Of The Spheres (Video) - można ściągnąć z minivoej albo yuotube obejrzeć jak komuś bardzo Doktora brakuje to polecam , dla początkujących niekoniecznie (można się zniechęcić) :)
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
bweb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bweb »

PaulinAna pisze:Pojawiło się coś nowego : Doctor Who Music Of The Spheres (Video) - można ściągnąć z minivoej albo yuotube obejrzeć jak komuś bardzo Doktora brakuje to polecam , dla początkujących niekoniecznie (można się zniechęcić) :)
Tak, tak, juz to ogladalem jakis czas temu, zgadzam sie w zupełności, jak ktos nie jest na biezaco to nie powinien ogladac bo to bardzo "specyficzny epizod" ;)

Niemniej stesknionym polecam :alien:
Awatar użytkownika
soban
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

David Tennant podpisał kontrakt na udział w serialu do 2011 roku. Jeszcze przynajmniej przez 2 sezony nie będzie regeneracji i nowego doktora.

Źródło: http://www.newsoftheworld.co.uk/showbiz ... e45417.ece
Obrazek
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Dobra, skoro ktoś odświeżył ten temat to wypowiem się o tym serialu, jako że dopiero niedawno go "odkryłem". Serial jest Genialny! Świetny humor, dużo akcji w odcinkach, ciekawe zabawy z czasem. Wydarzenia nawet po 4 sezonach są spójne i scenarzyści potrafią widza zaskoczyć. Serial tak mnie wciągnął że obejrzałem 4 sezony w nieco ponad tydzień :). Polecam ten serial.
Spoiler:
David Tennant podpisał kontrakt na udział w serialu do 2011 roku. Jeszcze przynajmniej przez 2 sezony nie będzie regeneracji i nowego doktora.
ta wiadomość troche dziwi, ponieważ Christmas Special nosi tytuł "The Next Doctor" xD więc mozna było się spodziewać reinkarnacji w takich. No, scenarzyści zaskakują :D
piter556
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piter556 »

Może ktoś zasedować pierwsze sezony?? Z góry dziękuję ;)
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Helventis pisze:
Christmas Special nosi tytuł "The Next Doctor" xD więc mozna było się spodziewać reinkarnacji w takich. No, scenarzyści zaskakują :D
Jest jeszcze inne tłumaczenie :
Spoiler:
Inna sprawa że mogliby nakręcić te epizody specjalne jako coś w stylu 3 Doctors - tamto było ciekawe i mógłby powrocic moj ulubieniec -> FANTASTIC ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
soban
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Odnośnie Christmas Special - prosto z TV.com
Spoiler:
Obrazek
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Zła wiadomość dla nas wszystkich wg pewnych źródeł David Tennant kończy z "Doctorem Who". Będziemy go oglądać tylko do końca 2009 roku w tej roli.

W tym samym czasie ma też zakończyć współprace z serialem scenarzysta
Russell T. Davies, którego ma zastąpić Steven Moffat.

Przy plotkach o następnym Doctorze powtarza się jedno nazwisko : Paterson Joseph. I Uwaga :
Spoiler:
I jak się podoba :D ?

Narazie to tylko plotka i nie wiadomo, kto zostanie bohaterem kolejnych sezonów.

(źródło: cinematical.com)
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Gdyby tylko wrócił Christopher Eccleston to od razu z przyjemnością bym wrócił do tego serialu - to by było F A N T A S T I C !
Obrazek
Obrazek When Dreams Come True...
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

nie, no. ten Paterson Joseph to9 myslę ze byłby niewypał troche, choc moze i udaloby mu sie wczuc w role to chyba niemógłbym sie do niego przyzwyczaić. zgadzam się, że fajnie jakby wrócił Eccleston :D, choć to raczej mało prawdopodobne :(
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Gdyby tylko wrócił Christopher Eccleston to od razu z przyjemnością bym wrócił do tego serialu - to by było F A N T A S T I C !
xvidasd, a próbowałeś oglądać odcinki z Tennantem? Uwierz mi, jest równie dobry jak Eccleston! Wiadomo, na początku też nie mogłem się przyzwyczaić do niego, ale teraz nie wyobrażam sobie Doctora bez niego. A powiem, że fabuła w późniejszych seriach robi się ciekawsza niż w pierwszym. Spróbuj chociaż obejrzeć 3x10. Właściwie nie przeskoczysz fabuły, Doctor tak trochę bez Doctora, ale chyba to najlepszy odcinek do tej pory.

Added after 1 minutes:

A czarny Doctor? To by trochę wyspiarze przesadzili ;)
Billie
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Billie »

Mimo mojego całego szacunku dla Davida cały czas tęsknie za Christopherem . Mało pradwopodobne by wrócił jako 'kolejny' Doctor , ale mógłby wystąpić w jakimś odcinku specjalnym :D . A co do nowego Doctora ... do wszystkiego można się przyzwyczajić ;) a wyspiarze nie zrobią sobie chyba celowo krzywdy wybierając kogoś całkiem do bani.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ja nie twierdze, że drugi doktor jest gorszy czy lepszy - sam serial raczej do wybitnych nie należy - ale to własnie gra Ecclestona mnie porwała - jego odstające uszy i tryskająca energia (FANTASTIC!) spowodowały, że doskonale wpasował się do tego serialu.
Doctor jest tylko jeden! - reszta to żałosne imitacje :D
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

xvidasd pisze:Doctor jest tylko jeden!
W szczególności, że ten jedyny to już dziewiąty z kolei był :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No cóż - poprzednich nie oglądałem :p hehe
wucash
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wucash »

Hej
Pierwszą i drugą serię oglądałem na jedynce. Bardzo mi się podobało i chciałbym obejrzeć resztę. Niestety z torrenty wygasły.
Na razie mam tylko pierwszy sezon (dzięki pomocy djjasika).

Kto ma:
Doctor Who 2007 [Special 1&2]
Doctor Who 2005 [Special 1&2]
w xvid asd?

Nie zajmują dużo. Jakby ktoś wrzucił na hosting byłbym bardzo wdzięczny :]
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

@asd, mowie Ci, jakbys obejrzal te dalsze 3 sezony, stwierdzilbys ze nowy doktor jest lepszy :D
Awatar użytkownika
soban
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Obrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ