🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Heroes

a long, long time ago..
Cayack
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Cayack »

obejrzyj 6 odcinek to zobaczysz ze tak nie jest co bylo latwe do przewidzenia
tak, to było łatwe do przewidzenia, a sposób rozwiązania jeszcze prostszy.

Coraz większa komedia (w sumie to tragedia) się z tego robi. Bo:
Spoiler:
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

zaczyna troche mnie meczyc ten serial, powinien imo byc lekki i przyjemny, a komplikuja ta akcje az za bardzo, Gabriel zly, dobry, zly , dobry,
Spoiler:
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

a mnie to wszystko zaczyna zalatywać "Modą na sukces", ewentualnie "Klanem" :P
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bartek1 »

Zgadzam sie, wogole nie wiadomo o co w tym wszystkim chodzi, kto jest kim i komu pomaga, strasznie komplikuja fabule, na + dodam ze podoba mi sie postac Arthura Petrelliego, fajnie gosc ja gra
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Pamiętam jak na starym forum był temat o Prison Break (wówczas drugim seoznie), gdzie po każdym odcinku wymienialiśmy wpadki, głupoty i "naciągnięcia" scenariusza. Gdyby coś takiego zrobić o trzecim sezonie Heroes, to by serwery nie wytrzymały. Co prawda koncepcja jest diametralnie różna, są tutaj zdecydowane nawiązania do komiksu, a rzeczy nienaturalne są tutaj na porządku dziennym, ale... dla przykładu:
Spoiler:
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Spoiler:
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Spoiler:
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bartek1 »

Spoiler:
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Spoiler:
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Heroes [3x07] Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Osobiście jestem coraz bardziej zawiedziony. W sumie nie podoba mi się nic w najnowszym sezonie. A to jest w jakimś sensie straszne, bo przecież pierwszym sezonem byłem zachwycony. I nie ma co gadać, że z czasem musi robić się trochę gorzej, bo np. w przypadku "Housa" piąty sezon nie jest w żadnym stopniu gorszy, niż cztery poprzednie. Twórcy cele mieli szczytne - stworzyć epicką sagę, z masą powiązań, zależności, zaskakujących sojuszy, niespodziewanych wrogów. A wyszedł kompletny galimatias wątków, potencjalnych ścieżek, z których żadna może nie mieć znaczenia. Zero emocji, brak elementarnej logiki (tak, fantastyka też winna mieć swoją logikę), relacje między postaciami rodem - jak pisał Helventis - z telenoweli. Sprawny silnik stworzony w pierwszej odsłonie zatarł się, zakrztusił i nie może wejść na właściwe obroty. No ale czekam dalej, z nadzieją, ale z nią, to wiadomo, jak jest...
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

W tego typu serialach trudno jest utrzymać poziom w którymś z kolei sezonie. Po prostu kończą im się pomysły a historia robi się oklepana. Scenarzyści próbują czegoś nowego i wychodzi mętlik jak w przypadku Heores. Nie ma co się okłamywać, stację zamawiają następne sezony tylko dla kasy, bo oglądalność utrzymuję się na dobrym poziomie. Podobnie było z 4400, chociaż tam jako tako trzymali poziom.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Ja bym to co robią scenarzyści podsumował cytując klasyk: "Nie idźcie tą drogą". Tyle, że już jest za późno. Teraz jedyne co by się mogło sprawdzić, to powrót do starego pomysłu na drugi sezon - wymiana wszystkich bohaterów + nowa historia. Ale i na to nie ma kompletnie szans. Obecnie nikt nie lubi inwestować w tak radykalne środki, zwłaszcza gdy sytuacja nie jest zła (chodzi tu o oglądalność, która jest nadal na akceptowalnym, tj. przynoszącym zyski, poziomie).
Cayack
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Cayack »

Spoiler:
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Spoiler:
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

http://www.filmweb.pl/NBC+wyrzuca+z+pra ... s,id=47130

Kod: Zaznacz cały

Jesse Alexander i Jeph Loeb, dwaj kluczowi producenci wykonawczy "Herosów", stracili pracę przy realizacji serialu. NBC nie była zadowolona z tego, w jaką stronę seria zaczyna podążać. 

chyba nie tylko oni nie są zadowoleni w jaka strone podąża serial, wiele osób podziela poglądy NBC. :D
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

O, no proszę, z reguły psioczymy na stacje, że zdejmują fajne seriale, a tu należy tylko przyklasnąć, może coś się zmieni :)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

oscinek 8 zaskakujaco dobry, oby tak dalej
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

oscinek 8 zaskakujaco dobry, oby tak dalej
bo ja wie, czy taki dobry? 3/4 odcinka dzieje się "one year ago" i co nieco się wyjaśnia dzięki temu, ale znowu powraca wątek że "wszyscy są jedną, mocno popieprzoną rodzinką" co zaczyna coraz mniej zaskakiwać, a coraz bardziej irytować ... jedyny genailny wątek to ostatnia minuta i świetny cliffhanger na koncu epka :D aż niemożna się doczekać na nastepny.
Spoiler:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Odczuwałem przyjemność oglądając najnowszy odcinek z jednego prostego powodu: łączył niepełne wątki z pierwszego sezonu z wydarzeniami bieżącymi. Stąd mogłem sobie przypomnieć, jak dobrze bawiłem się drzewiej. Poza tymi "wypełnieniami" (przede wszystkim genesis Sylara), nie podobało mi się już tradycyjnie nic - czyli cała "rodzinno-zmartwychwstańcza" myśl przewodnia trzeciego sezonu :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ