Prison Break

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
youtube Warszawa

Post autor: panjandrum »

Anonymous992 pisze:Właściwie drugi sezon jeśli chodzi o fabułę był zupełnie zbędny. . .
(lub trzeci - jak kto woli, tylko wtedy byłoby trzeba jakoś Whistlera wpisać w akcję)
Nie zgadzam się. Przecież w drugim sezonie pojawia się Mahone, a w trzecim Whistler, Gretchen. Poza tym w drugim też się dowiadujemy kilku kluczowych rzeczy o Firmie i innych sprawach (nie będę spoilerował). Przeskok z pierwszego na czwarty sezon, albo z któregokolwiek na którykolwiek byłby bez sensu.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Mnie się 4ty najbardziej podoba, i za najlepszy go uważam :)
W 1 trochę wcinek było niepotrzebnych z tego co poza więzieniem.

Edytka mówi, że 3 zamiast 4ry, to wina globalnego kryzysu gospodarczego, na mojej klawiaturze, też są robione cięcia ;)
Ostatnio zmieniony 22 października 2008, 10:19 przez AreQ_BAH, łącznie zmieniany 1 raz.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

AreQ_BAH pisze:Mnie się 3ci najbardziej podoba, i za najlepszy go uważam :)
W 1 trochę wcinek było niepotrzebnych z tego co poza więzieniem.
Trochę to paradoksalne :)
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bartek1 »

Nie do dla mnie 3 byl zdecydowanie najslabszy, chociaz w 4 dzieja sie rozne niewytlumaczalne rzeczy to oglada sie go duzo lepiej niz 3

Nie wiem czemu duzej ilosci osob nie podobal sie 2 sezon, wedlug mnie byl naprawde fajny i w sumie nie odbiegal jakoscia od 1 az tak bardzo
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

bartek1 pisze:Nie do dla mnie 3 byl zdecydowanie najslabszy, chociaz w 4 dzieja sie rozne niewytlumaczalne rzeczy to oglada sie go duzo lepiej niz 3

Nie wiem czemu duzej ilosci osob nie podobal sie 2 sezon, wedlug mnie byl naprawde fajny i w sumie nie odbiegal jakoscia od 1 az tak bardzo
Zgadzam się w stu procentach

1 i 2 - świeży pomysł + dynamika i dużo zaskakujących zwrotów sytuacji
3 - po prostu niewypał (może przez strajk, a może nie, nie ważne...)
4 - lepiej niż w poprzednim, ale to nie 1 i 2 :eye:
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Bostonq pisze: Trochę to paradoksalne
Hmm nie, tylko literówkowe, bo miałem na myśli 4rty :/ Muszę jednak czasem sprawdzać co napiszę, a tamtego posta zedytuję lepiej :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Anonymous992 »

Trochę zbyt agresywny wniosek wysunąłem. . .

Dokładniej: miałem na myśli, że sezony 2. i 3. (po zredukowaniu niektórych epizodów) można by połączyć w jeden i ten sam.

Lub sezon pierwszy możnaby rozciągnąć aż po ucieczkę do Panamy, a wtedy drugi zająłby się motywem Sony. . .
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

4x09 zaskakujący. Jeden z lepszych, dramatycznych odcinków.
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 04 listopada 2008, 18:04 przez panjandrum, łącznie zmieniany 1 raz.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Prison Break [4x09] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL
Obrazek
grzechu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: grzechu »

dzieki
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bartek1 »

Spoiler:
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

Spoiler:
I tak całkiem offtopowo... aktor grający Sucre - tu jest taki dobry, miły, pomocny a np. rola w Max Payne całkiem inna.
Awatar użytkownika
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

zaintrygowało mnie to, słychać było w biurze T-Baga tylko uderzenia młotów. . .
chociaż woda w rurze była tak samo głośna. . .
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

.. albo nawet głośniejsza.
MoszeUsz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: MoszeUsz »

Pojawiła się ramówka Foxa na drugą połowę sezonu (od stycznia) i... nie ma w niej Prison Breaka! Szczegóły Ramówka
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

W końcu :)
Chcę go obejrzeć do końca, a ten sezon jest idealny do zakończenia walki Scofieldów z całym światem. Ile można ;)
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

Może to oznaczać ze albo w grudniu niespodziewanie sezon się skończy, albo Prison Break'a czeka dłuuuga przerwa.
Sam jestem już za zakończeniem tego serialu bo męczy strasznie. Jak jeszcze pierwsze 3-4 odcinki tego sezonu oglądałem z zaciekawieniem, tak do dziś nie widziałem jeszcze ostatniego odcinka.
MoszeUsz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: MoszeUsz »

Są 2 możliwości. Albo koniec w grudniu. Albo przerwa do kwietnia i potem jeszcze kilka odcinków.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ogólnie tendencja schyłkowości wyraźnie rysuje się w ostatnich odcinkach. I nawet wypada całkiem nieźle - wszystko to, co stało się udziałem Mahona i czarnoskórego mordercy w ostatnim odcinku jest naprawdę ciekawe i sceny te należą do jednych z najlepszych od czasu pierwszego sezonu. W końcu były w tym jakieś emocje, a i rozwiązanie
Spoiler:
zapisuję twórcom na plus.

Bohaterowie są zmęczeni, można by powiedzieć odnosząc się do wszystkich postaci z serialu. I chyba twórcy są tego świadomi, wyraźnie prowadząc akcję w stronę klarownego i dramatycznego rozstrzygnięcia. To chyba jest zresztą jedyny ratunek dla tego serialu, żeby zapisał się jednak pozytywnie w pamięci widzów. A na argumenty finansowe - że trzeba serial ciągnąć, bo przynosi zyski - odpowiem tak: zwróćcie uwagę, że twórcy serialu nie są przypisani tylko do niego, że z pewnością stworzą coś nowego. I gdy będą zapamiętani pozytywnie, przełoży się to na wsparcie finansowe dla ich nowych projektów. Stąd mogłoby im zależeć, by skończyć to, co wyraźnie tego zakończenia się domaga i skończyć to dobrze :)
Awatar użytkownika
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Apropos Mahone'a (a dokładniej Williama Fichtnera): czy według Was on wygląda na 52 lata? ("William Edward "Bill" Fichtner (ur. 27 listopada 1956)")

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ