... przyjaźń między Miguelem, a Dexterem przetrwa dłużej niż kilka odcinków? Może zostaną doskonałą parą szukającą morderców, a może Dexter zabije Miguela? Ja wpadłem na takie dwa scenariusze, może wy macie inne pomysły co do tej kwestii?
jak myślicie czy... [spoiler]... przyjaźń między Miguelem, a Dexterem przetrwa dłużej niż kilka odcinków? Może zostaną doskonałą parą szukającą morderców, a może Dexter zabije Miguela? Ja wpadłem na takie dwa scenariusze, może wy macie inne pomysły co do tej kwestii?[/spoiler]
[spoiler]mysle ze predzej czy pozniej Dexter pozbedzie sie Miguela ktory albo bedzie mial wyrzuty sumienia, albo ciagle bedzie mu malo zabijania[/spoiler]
Ja także stawiam, ze Miguel ją zabije. Odnośnie zakończenia "przyjaźni" obstawiam , że Miguel załapie się na listę Dexa za zabicie tej prawniczki albo za to, że zabijanie mu się spodoba za nadto (mina gdy zabij tego futboliste, może sugerować, że będzie uprawiał "krwawy sport"). Pamiętajcie, ze DExter ma jeszcze zaplamioną krwią koszule Miguela.
Uśmieszek Dexa.. hmm.
Mogę wypisywać swoje spostrzeżenia jeszcze z godzinę ale i tak nikt tego nie przeczyta do końca Pozdrawiam!
[spoiler]Ja także stawiam, ze Miguel ją zabije. Odnośnie zakończenia "przyjaźni" obstawiam , że Miguel załapie się na listę Dexa za zabicie tej prawniczki albo za to, że zabijanie mu się spodoba za nadto (mina gdy zabij tego futboliste, może sugerować, że będzie uprawiał "krwawy sport"). Pamiętajcie, ze DExter ma jeszcze zaplamioną krwią koszule Miguela.
Uśmieszek Dexa.. hmm.
Mogę wypisywać swoje spostrzeżenia jeszcze z godzinę ale i tak nikt tego nie przeczyta do końca :P Pozdrawiam! [/spoiler]
a mi sie zdaje że Miguel ma z nia romans, może dlatego miedzy innymi chciał ją doisać do listy Dexa? pozbyc się ciążącego balastu, coś mi sie zdaje że pan prokurator ma więcej do ukrycia niż nam sie na razie zdaje, a może to on jest łowcą skór?
[spoiler] a mi sie zdaje że Miguel ma z nia romans, może dlatego miedzy innymi chciał ją doisać do listy Dexa? pozbyc się ciążącego balastu, coś mi sie zdaje że pan prokurator ma więcej do ukrycia niż nam sie na razie zdaje, a może to on jest łowcą skór?[/spoiler]
W mojej glowie narodzila sie cicha nadzieja ze Miguel zniknie juz w kolejnym odcinku, ale na to chyba bedzie trzeba poczekac do ostatniego odcinka sezonu. W kazdym razie zalatwic go nie bedzie latwo dla Dextera, jesli bedzie chcial uniknac wszelkich podejrzen i powiazan ze swoja osoba.
Koncowa scena zaskoczyla mnie okrutnie - podwojnie. 1 gdy Dex zaczal szalec i demolowac co sie da (jakwiemy - nigdy nie okazal zlosci czy gniewu), a 2, gdy sie okazalo ze tylko to sobie wyobraza
Pytanie - orientue się ktoś ile odcinków będzie liczyc bieżący sezon?
W mojej glowie narodzila sie cicha nadzieja ze Miguel zniknie juz w kolejnym odcinku, ale na to chyba bedzie trzeba poczekac do ostatniego odcinka sezonu. W kazdym razie zalatwic go nie bedzie latwo dla Dextera, jesli bedzie chcial uniknac wszelkich podejrzen i powiazan ze swoja osoba.
Koncowa scena zaskoczyla mnie okrutnie - podwojnie. 1 gdy Dex zaczal szalec i demolowac co sie da (jakwiemy - nigdy nie okazal zlosci czy gniewu), a 2, gdy sie okazalo ze tylko to sobie wyobraza :)
[b]Pytanie[/b] - orientue się ktoś ile odcinków będzie liczyc bieżący sezon?[/spoiler]
Ten serial zaskakuje po każdym odcinku. Niby można było się tego spodziewać a jednak. Dex chyba będzie musiał go zabić bo wrobienie Miguela może być ryzykowne. Chociaż zabicie tak znanej osoby na pewno wzbudzi wielkie poszukiwania. Może jakieś upozorowanie, że jakiś skazaniec chciał się zemścić na 2 prawnikach?
[spoiler]Ten serial zaskakuje po każdym odcinku. Niby można było się tego spodziewać a jednak. Dex chyba będzie musiał go zabić bo wrobienie Miguela może być ryzykowne. Chociaż zabicie tak znanej osoby na pewno wzbudzi wielkie poszukiwania. Może jakieś upozorowanie, że jakiś skazaniec chciał się zemścić na 2 prawnikach?[/spoiler]
Serial rewelacja. Jak zawsze rozkręca się pod koniec sezonu. Choć czasem, mi brakuje , że nie powrócono do niektórych porzuconych wątków. Np. ten mafiosa coś Dex chciał go zlikwidować w pierwszym sezonie. Co do tego odcinka
Spoiler:
To, że Miguel zginie jest pewne. Ale, czy zginie klasycznie? Czy skończy w worku to nie jest pewne. Ja myślę, że Dexter wymyśli coś bardziej mściwego. A tak poza tym ta końcówka, rewelacja. A poza tym w końcu w tym sezonie seryjnie morderce dorwie najprawdopodobnie policja.
Serial rewelacja. Jak zawsze rozkręca się pod koniec sezonu. Choć czasem, mi brakuje , że nie powrócono do niektórych porzuconych wątków. Np. ten mafiosa coś Dex chciał go zlikwidować w pierwszym sezonie. Co do tego odcinka
[spoiler]To, że Miguel zginie jest pewne. Ale, czy zginie klasycznie? Czy skończy w worku to nie jest pewne. Ja myślę, że Dexter wymyśli coś bardziej mściwego. A tak poza tym ta końcówka, rewelacja. A poza tym w końcu w tym sezonie seryjnie morderce dorwie najprawdopodobnie policja. [/spoiler]
Ja jednak myślę, że Dex nie zabije Miguela, bo to by było za bardzo ryzykowne. Czemu? Bo:
- Sylvia zna Dextera i wie, że jej mąż spędza czas tylko z nim
- Rita tak samo
Poza tym, skoro odezwała się w nim prawdziwa złość to może pokaże się i... litośc.
[spoiler]Ja jednak myślę, że Dex nie zabije Miguela, bo to by było za bardzo ryzykowne. Czemu? Bo: - Sylvia zna Dextera i wie, że jej mąż spędza czas tylko z nim - Rita tak samo Poza tym, skoro odezwała się w nim prawdziwa złość to może pokaże się i... litośc.[/spoiler]
Litość...hm...może ale nie w stosunku do Miguela.Zwrócić uwagę może to że to nie Dexter wybrał sobie na przyjaciela M.,a odwrotnie.Może będąc blisko spraw o morderstwo,natrafił kiedyś na ślad o Dexterze i podszedł go sprytnie.1 sezon i 2,w każdym,co by nie mówić dobrze było poprowadzona linia fabularna,mieszany podział ról zły-dobry.To musi być osoba znana z 1 planu,która wzbudza jakieś emocje.Jedynie jeszcze Quinna można pod coś ciemnego podciągnąć.Pytaniem więc nie jest czy,ale w jaki sposób usunąć Miguela by Dexter nie był w to wmieszany.Ideałem (z pkt widzenia tvshow,wg mnie)byłoby,gdyby Miguelowi załatwił krzesło i sam obserwował egzekucję.
[spoiler] Litość...hm...może ale nie w stosunku do Miguela.Zwrócić uwagę może to że to nie Dexter wybrał sobie na przyjaciela M.,a odwrotnie.Może będąc blisko spraw o morderstwo,natrafił kiedyś na ślad o Dexterze i podszedł go sprytnie.1 sezon i 2,w każdym,co by nie mówić dobrze było poprowadzona linia fabularna,mieszany podział ról zły-dobry.To musi być osoba znana z 1 planu,która wzbudza jakieś emocje.Jedynie jeszcze Quinna można pod coś ciemnego podciągnąć.Pytaniem więc nie jest czy,ale w jaki sposób usunąć Miguela by Dexter nie był w to wmieszany.Ideałem (z pkt widzenia tvshow,wg mnie)byłoby,gdyby Miguelowi załatwił krzesło i sam obserwował egzekucję.[/spoiler]
Wygląda na to że Dex zabije w końcu pana prokuratora. Ale najpierw musi uporać się ze swoim małym problemem, a mianowicie "porywaczem". Ostatni odcinek był zadziwiający pod względem fabuły i akcji się w niej dziejącej, z minuty na minute rosło napięcie. Po skończeniu się 10 odcinka dalej byłem w szoku i naprawdę chciałbym już wiedzieć co będzie dalej. Odcinek 10/10.
P.S. :I jak można powiedzieć ze ten sezon jest nudny?:) . Jezeli ktos ma mniej pochlebne zdanie na temat tego odcinka to z góry oznajmiam ze sie z nim nie zgadzam ale, ... po to jest forum zeby pisac swoje uwagi i spostrzezenia odnosnie serialu więc czekam na wasze opinie:)
[spoiler]Wygląda na to że Dex zabije w końcu pana prokuratora. Ale najpierw musi uporać się ze swoim małym problemem, a mianowicie "porywaczem". Ostatni odcinek był zadziwiający pod względem fabuły i akcji się w niej dziejącej, z minuty na minute rosło napięcie. Po skończeniu się 10 odcinka dalej byłem w szoku i naprawdę chciałbym już wiedzieć co będzie dalej. Odcinek 10/10.
P.S. :I jak można powiedzieć ze ten sezon jest nudny?:) . Jezeli ktos ma mniej pochlebne zdanie na temat tego odcinka to z góry oznajmiam ze sie z nim nie zgadzam ale, ... po to jest forum zeby pisac swoje uwagi i spostrzezenia odnosnie serialu więc czekam na wasze opinie:)[/spoiler]