Produkcja ukazuje działania grupy ludzi, którzy ptrzetrwali plagę śmiertelnej choroby. Ich rodziny, przyjaciele, znajomi i wszyscy, których kiedykolwiek poznali, zginęli. Kilku ocalałych musi stawić czoła nowej rzeczywistości, która wcześniej wydawała się przyjazna, a teraz jest obca i niebezpieczna. Nowy świat stwarza wiele możliwości na nowy początek, ale bez policji, bez prawa i porządku jest to niezwykle trudne. Bohaterowie będą zmuszeni walczyć nie tylko o jedzenie, czy picie, ale także muszą się bronić przed innmi, którzy przetrwali.
Added after 2 minutes:
Spoiler:
Po pierwszym odcinku uważam, że zapowiada się nieźle. Choć zraziło mnie troszkę naiwne spotkanie wszystkich bohaterów ale jakoś tego dokonać trzeba było. Survivors klimatem przypomina mi także Jericho (walka z tymi którzy przetrwali np. o pożywienie i klimat katastrofy). Osobiście na 100% będe dalej oglądał ten serial, ponieważ uważam, że warto.
Dostępność: bezproblemowa Napisy: już do dwóch odcinków, reszta w tłumaczeniu na bieżąco
Produkcja ukazuje działania grupy ludzi, którzy ptrzetrwali plagę śmiertelnej choroby. Ich rodziny, przyjaciele, znajomi i wszyscy, których kiedykolwiek poznali, zginęli. Kilku ocalałych musi stawić czoła nowej rzeczywistości, która wcześniej wydawała się przyjazna, a teraz jest obca i niebezpieczna. Nowy świat stwarza wiele możliwości na nowy początek, ale bez policji, bez prawa i porządku jest to niezwykle trudne. Bohaterowie będą zmuszeni walczyć nie tylko o jedzenie, czy picie, ale także muszą się bronić przed innmi, którzy przetrwali.
[size=75][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]
[spoiler]Po pierwszym odcinku uważam, że zapowiada się nieźle. Choć zraziło mnie troszkę naiwne spotkanie wszystkich bohaterów ale jakoś tego dokonać trzeba było. Survivors klimatem przypomina mi także Jericho (walka z tymi którzy przetrwali np. o pożywienie i klimat katastrofy). Osobiście na 100% będe dalej oglądał ten serial, ponieważ uważam, że warto.:)[/spoiler]
[b]Dostępność: bezproblemowa[/b] :) [b]Napisy: już do dwóch odcinków, reszta w tłumaczeniu na bieżąco[/b] :)
Tutaj na razie jest sporo, ale podobnie jak w przypadku "Apparitions" może istnieć oddzielny temat Linki uzupełniłem, żeby było klasycznie
I wrzucam, co napisałem w tym pierwszym temacie w odpowiedzi na post beaty, żeby było w jednym miejscu:
beata101 pisze:Oglądałam pierwszego epka Survivors. Zaczyna się naprawdę zachęcająco.
Nie znam książki, na podstawie której oparto film- ale przynajmniej na razie- polecam. Początek trochę bezczelnie zerżnięty z Bastionu( The Stand).
Ale :!: jak powiadają " jak zrzynać to od najlepszych
Również obejrzałem "Survivors" i muszę przyznać, że jak na początek jest więcej niż dobrze. Bez zbytniej ckliwości, raczej kameralnie, niż spektakularnie, co akurat zapisuję serialowi na plus, zręcznie zarysowane postaci, choć - jak to często bywa w tego typu produkcjach - stereotypowo dobrane: łobuz, lider, luzak, dziecko Ale ogląda się to bardzo dobrze, a jeśli się dodatkowo lubi taki klimaty, to seans raczej obowiązkowy
Można odnaleźć w serialu nawiązania, np. do wspomnianego Kinga, ale warto pamiętać o tym, że "Survivors" z 2008 to remake produkcji z 1975 roku - http://www.imdb.com/title/tt0072572/ - a "Bastion" Kinga powstał w 1978 W ogóle w przypadku tematów postapokaliptycznych ciężko o oryginalność, zwłaszcza w wymyślaniu przyczyny - wirus, bomba, UFO, zmiana klimatu - to dość powszechnie stosowane metody i nie ma co wydziwiać, że coś już było
Tutaj na razie jest sporo, ale podobnie jak w przypadku "Apparitions" może istnieć oddzielny temat :) Linki uzupełniłem, żeby było klasycznie :)
I wrzucam, co napisałem w tym pierwszym temacie w odpowiedzi na post beaty, żeby było w jednym miejscu:
[quote="beata101"]Oglądałam pierwszego epka Survivors. Zaczyna się naprawdę zachęcająco. Nie znam książki, na podstawie której oparto film- ale przynajmniej na razie- polecam. Początek trochę bezczelnie zerżnięty z Bastionu( The Stand). Ale :!: jak powiadają " jak zrzynać to od najlepszych ;)[/quote]
Również obejrzałem "Survivors" i muszę przyznać, że jak na początek jest więcej niż dobrze. Bez zbytniej ckliwości, raczej kameralnie, niż spektakularnie, co akurat zapisuję serialowi na plus, zręcznie zarysowane postaci, choć - jak to często bywa w tego typu produkcjach - stereotypowo dobrane: łobuz, lider, luzak, dziecko :) Ale ogląda się to bardzo dobrze, a jeśli się dodatkowo lubi taki klimaty, to seans raczej obowiązkowy :)
Można odnaleźć w serialu nawiązania, np. do wspomnianego Kinga, ale warto pamiętać o tym, że "Survivors" z 2008 to remake produkcji z 1975 roku - http://www.imdb.com/title/tt0072572/ - a "Bastion" Kinga powstał w 1978 :) W ogóle w przypadku tematów postapokaliptycznych ciężko o oryginalność, zwłaszcza w wymyślaniu przyczyny - wirus, bomba, UFO, zmiana klimatu - to dość powszechnie stosowane metody i nie ma co wydziwiać, że coś już było :)
Po obejrzeniu trzeciego odcinka jestem coraz bardziej na TAK!
Polecam z czystym sumieniem. w ogóle ostatnio seriale brytyjskie są coraz ciekawsze i coraz chętniej po nie sięgam.
Po obejrzeniu trzeciego odcinka jestem coraz bardziej na TAK! Polecam z czystym sumieniem. w ogóle ostatnio seriale brytyjskie są coraz ciekawsze i coraz chętniej po nie sięgam. :grin:
Trzeci odcinek rewelacja Osobiście uważam, że to jeden z najlepiej zapowiadających się seriali. Ma zadatki na rewelacyjną produkcję. Czekam na napisy do 4tego epizodu;D
Trzeci odcinek rewelacja :) Osobiście uważam, że to jeden z najlepiej zapowiadających się seriali. Ma zadatki na rewelacyjną produkcję. Czekam na napisy do 4tego epizodu;D
[quote="Sqter"]Czekam na napisy do 4tego epizodu;D[/quote] Ja też. Tłumacz odwala kawał dobrej roboty, zwłaszcza że przyznał że to jego pierwsze tłumaczenie :grin:
ja również dołącze sie do pozytywnych opinii, serial bardzo dobry,
pozycja obowiazkowa
szczegolnie dla fanów klimatu postapokalipsy, bo takich pozycji nie jest zbyt wiele
ja również dołącze sie do pozytywnych opinii, serial bardzo dobry, pozycja obowiazkowa szczegolnie dla fanów klimatu postapokalipsy, bo takich pozycji nie jest zbyt wiele :smile:
Survovors ciągle mi przypomina LOST choć oglądałem tylko pierwszy sezon:) Ten sam klimat tylko trochę inne realia:) Trzyma poziom:] Czekam na kolejne epizody!
Survovors ciągle mi przypomina LOST choć oglądałem tylko pierwszy sezon:) Ten sam klimat tylko trochę inne realia:) Trzyma poziom:] Czekam na kolejne epizody!
Tak, ma być w 2009 roku, tylko nie wiadomo jeszcze kiedy. Jest to o tyle fajne, że seriale brytyjskie śmielej wkraczają w dłuższe formy (niekomediowe, bo komediowych sporo było znanych). Aczkolwiek pewnie skończy się i tak, że amerykanie za jakiś czas zrobią remake i zobaczymy "Survivors US"
Tak, ma być w 2009 roku, tylko nie wiadomo jeszcze kiedy. Jest to o tyle fajne, że seriale brytyjskie śmielej wkraczają w dłuższe formy (niekomediowe, bo komediowych sporo było znanych). Aczkolwiek pewnie skończy się i tak, że amerykanie za jakiś czas zrobią remake i zobaczymy "Survivors US" :)
Po pierwszym odcinku jestem pozytywnie zaskoczony, jak na produkcję z wysp serial całkiem niezły, choć mam wrażenie, że motywy jakie zobacze w pozostałych odcinkach będą żywcem wzięte z AFTERWORLD'a. No właśnie, dla mnie ten serial jest klonem wymienionego przeze mnie wyżej serialu, zresztą omawianego już wcześniej na forum. Główny motyw śmierci populacji ludzkiej z Afterworld'a jest zastąpiony przez grypę, a reszta jest dość analogiczna.
Afterworlda można zobaczyć po polsku, z tego co mi się obiło o uczy to jest gdzieś dostępny online[PL].
Po pierwszym odcinku jestem pozytywnie zaskoczony, jak na produkcję z wysp serial całkiem niezły, choć mam wrażenie, że motywy jakie zobacze w pozostałych odcinkach będą żywcem wzięte z AFTERWORLD'a. No właśnie, dla mnie ten serial jest klonem wymienionego przeze mnie wyżej serialu, zresztą omawianego już wcześniej na forum. Główny motyw śmierci populacji ludzkiej z Afterworld'a jest zastąpiony przez grypę, a reszta jest dość analogiczna.
Afterworlda można zobaczyć po polsku, z tego co mi się obiło o uczy to jest gdzieś dostępny online[PL].
despo pisze:Po pierwszym odcinku jestem pozytywnie zaskoczony, jak na produkcję z wysp serial całkiem niezły, choć mam wrażenie, że motywy jakie zobacze w pozostałych odcinkach będą żywcem wzięte z AFTERWORLD'a. No właśnie, dla mnie ten serial jest klonem wymienionego przeze mnie wyżej serialu, zresztą omawianego już wcześniej na forum. Główny motyw śmierci populacji ludzkiej z Afterworld'a jest zastąpiony przez grypę, a reszta jest dość analogiczna.
Odniosłem to samo wrażenie z tym że po 4 czy 5 odcinkach brakuje tylko podziału na jakieś sekty i wuala ale i tak polecam bo serial jest naprawdę dobry!
[quote="despo"]Po pierwszym odcinku jestem pozytywnie zaskoczony, jak na produkcję z wysp serial całkiem niezły, choć mam wrażenie, że motywy jakie zobacze w pozostałych odcinkach będą żywcem wzięte z AFTERWORLD'a. No właśnie, dla mnie ten serial jest klonem wymienionego przeze mnie wyżej serialu, zresztą omawianego już wcześniej na forum. Główny motyw śmierci populacji ludzkiej z Afterworld'a jest zastąpiony przez grypę, a reszta jest dość analogiczna.
Afterworlda można zobaczyć po polsku, z tego co mi się obiło o uczy to jest gdzieś dostępny online[PL].[/quote]
Odniosłem to samo wrażenie ;) z tym że po 4 czy 5 odcinkach ;) brakuje tylko podziału na jakieś sekty i wuala ;) ale i tak polecam bo serial jest naprawdę dobry!
Nom, świetny serial, szkoda, że musimy czekać. Bardzo mnie zaciekawił dobór postaci w serialu. Nie jest jasno postawiona granica między dobrem a złem, a każda z głównych postaci oferuje po trochu z obydwu. Najlepiej chyba to widać po Tomie.
Spoiler:
Wiadomo, że siedział za morderstwo, ale ciekawe o co dokładnie chodziło, bo z jednej strony jest zimnokrwistym człowiekiem, a z drugiej opanowanym z zasadami nie bojącym sie stanąć w obronie innych.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Nom, świetny serial, szkoda, że musimy czekać. Bardzo mnie zaciekawił dobór postaci w serialu. Nie jest jasno postawiona granica między dobrem a złem, a każda z głównych postaci oferuje po trochu z obydwu. Najlepiej chyba to widać po Tomie. [spoiler]Wiadomo, że siedział za morderstwo, ale ciekawe o co dokładnie chodziło, bo z jednej strony jest zimnokrwistym człowiekiem, a z drugiej opanowanym z zasadami nie bojącym sie stanąć w obronie innych.[/spoiler]