Survivors UK

a long, long time ago..
Sqter
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Survivors UK

Post autor: Sqter »

Survivors

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Opis zaczerpnięty z internetu:

Produkcja ukazuje działania grupy ludzi, którzy ptrzetrwali plagę śmiertelnej choroby. Ich rodziny, przyjaciele, znajomi i wszyscy, których kiedykolwiek poznali, zginęli. Kilku ocalałych musi stawić czoła nowej rzeczywistości, która wcześniej wydawała się przyjazna, a teraz jest obca i niebezpieczna. Nowy świat stwarza wiele możliwości na nowy początek, ale bez policji, bez prawa i porządku jest to niezwykle trudne. Bohaterowie będą zmuszeni walczyć nie tylko o jedzenie, czy picie, ale także muszą się bronić przed innmi, którzy przetrwali.

Added after 2 minutes:
Spoiler:
Dostępność: bezproblemowa :)
Napisy: już do dwóch odcinków, reszta w tłumaczeniu na bieżąco :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=1120&start=15

Tutaj na razie jest sporo, ale podobnie jak w przypadku "Apparitions" może istnieć oddzielny temat :) Linki uzupełniłem, żeby było klasycznie :)

I wrzucam, co napisałem w tym pierwszym temacie w odpowiedzi na post beaty, żeby było w jednym miejscu:
beata101 pisze:Oglądałam pierwszego epka Survivors. Zaczyna się naprawdę zachęcająco.
Nie znam książki, na podstawie której oparto film- ale przynajmniej na razie- polecam. Początek trochę bezczelnie zerżnięty z Bastionu( The Stand).
Ale :!: jak powiadają " jak zrzynać to od najlepszych ;)
Również obejrzałem "Survivors" i muszę przyznać, że jak na początek jest więcej niż dobrze. Bez zbytniej ckliwości, raczej kameralnie, niż spektakularnie, co akurat zapisuję serialowi na plus, zręcznie zarysowane postaci, choć - jak to często bywa w tego typu produkcjach - stereotypowo dobrane: łobuz, lider, luzak, dziecko :) Ale ogląda się to bardzo dobrze, a jeśli się dodatkowo lubi taki klimaty, to seans raczej obowiązkowy :)

Można odnaleźć w serialu nawiązania, np. do wspomnianego Kinga, ale warto pamiętać o tym, że "Survivors" z 2008 to remake produkcji z 1975 roku - http://www.imdb.com/title/tt0072572/ - a "Bastion" Kinga powstał w 1978 :) W ogóle w przypadku tematów postapokaliptycznych ciężko o oryginalność, zwłaszcza w wymyślaniu przyczyny - wirus, bomba, UFO, zmiana klimatu - to dość powszechnie stosowane metody i nie ma co wydziwiać, że coś już było :)
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

jak ja lubie te klimaty :D
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Po obejrzeniu trzeciego odcinka jestem coraz bardziej na TAK!
Polecam z czystym sumieniem. w ogóle ostatnio seriale brytyjskie są coraz ciekawsze i coraz chętniej po nie sięgam. :grin:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Trzeci odcinek rewelacja :) Osobiście uważam, że to jeden z najlepiej zapowiadających się seriali. Ma zadatki na rewelacyjną produkcję. Czekam na napisy do 4tego epizodu;D
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

Sqter pisze:Czekam na napisy do 4tego epizodu;D
Ja też. Tłumacz odwala kawał dobrej roboty, zwłaszcza że przyznał że to jego pierwsze tłumaczenie :grin:
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

ja również dołącze sie do pozytywnych opinii, serial bardzo dobry,
pozycja obowiazkowa
szczegolnie dla fanów klimatu postapokalipsy, bo takich pozycji nie jest zbyt wiele :smile:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

I jeszcze jedna adnotacja: są już wszystkie napisy :) I zdaje się, że dalszy ciąg będzie w przyszłym roku :)
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Survovors ciągle mi przypomina LOST choć oglądałem tylko pierwszy sezon:) Ten sam klimat tylko trochę inne realia:) Trzyma poziom:] Czekam na kolejne epizody!
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Survivors [Sezon 1]

Post autor: fluid »

zapraszam na ten rewelacyjny serial

Survivors Season1 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL

Obrazek
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Jestem w szoku tylko 6 epizodów:( Na szczęście na Wiki wyczytałem, że druga seria też powstanie:]
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Tak, ma być w 2009 roku, tylko nie wiadomo jeszcze kiedy. Jest to o tyle fajne, że seriale brytyjskie śmielej wkraczają w dłuższe formy (niekomediowe, bo komediowych sporo było znanych). Aczkolwiek pewnie skończy się i tak, że amerykanie za jakiś czas zrobią remake i zobaczymy "Survivors US" :)
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Bostonq pisze:(...) że amerykanie za jakiś czas zrobią remake i zobaczymy "Survivors US" :)
Jeśli będzie jeszcze lepszy niż UK to z miłą chęcią obejrzę i wersje US;)
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

Sqter pisze:Jeśli będzie jeszcze lepszy niż UK to z miłą chęcią obejrzę i wersje US;)
Ja równiez.
A serial szczerze polecam- jeszcze raz. Warto! :smile:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

No bez jaj, im bliżej 2012, tym większa panuje moda na seriale postapokaliptyczne... co mnie cieszy, bo takie lubię. Ściągam.
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

Po pierwszym odcinku jestem pozytywnie zaskoczony, jak na produkcję z wysp serial całkiem niezły, choć mam wrażenie, że motywy jakie zobacze w pozostałych odcinkach będą żywcem wzięte z AFTERWORLD'a. No właśnie, dla mnie ten serial jest klonem wymienionego przeze mnie wyżej serialu, zresztą omawianego już wcześniej na forum. Główny motyw śmierci populacji ludzkiej z Afterworld'a jest zastąpiony przez grypę, a reszta jest dość analogiczna.

Afterworlda można zobaczyć po polsku, z tego co mi się obiło o uczy to jest gdzieś dostępny online[PL].
jan_jose
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: jan_jose »

Obejrzałem całość film świetny mam nadzieję że następny sezon powstanie
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

despo pisze:Po pierwszym odcinku jestem pozytywnie zaskoczony, jak na produkcję z wysp serial całkiem niezły, choć mam wrażenie, że motywy jakie zobacze w pozostałych odcinkach będą żywcem wzięte z AFTERWORLD'a. No właśnie, dla mnie ten serial jest klonem wymienionego przeze mnie wyżej serialu, zresztą omawianego już wcześniej na forum. Główny motyw śmierci populacji ludzkiej z Afterworld'a jest zastąpiony przez grypę, a reszta jest dość analogiczna.

Afterworlda można zobaczyć po polsku, z tego co mi się obiło o uczy to jest gdzieś dostępny online[PL].
Odniosłem to samo wrażenie ;) z tym że po 4 czy 5 odcinkach ;) brakuje tylko podziału na jakieś sekty i wuala ;) ale i tak polecam bo serial jest naprawdę dobry!
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Nom, świetny serial, szkoda, że musimy czekać. Bardzo mnie zaciekawił dobór postaci w serialu. Nie jest jasno postawiona granica między dobrem a złem, a każda z głównych postaci oferuje po trochu z obydwu. Najlepiej chyba to widać po Tomie.
Spoiler:
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Na razie to zapowiada się mieszanka Jericho i Lostów - nie ze względu na temat, tylko klimat.
No ale jestem dopiero po 1 epizodzie :tongue:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ