mp3? mp4? palmtop? przenośny divix?

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
dxe
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: dxe »

http://pdaclub.pl/forum/index.php

Szukaj, lepszego polskiego forum o pda nie znajdziesz
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

mareczek82 pisze:
despo pisze:Ja mam axima x50v, jak skończe konfigurować linuxa
mógłbyś rozwiną temat pingwina na palmie? wystarczy link na PW
Linuxa konfiguruje, a raczej dopasowuje do moich potrzeb na PC, nie na PDA
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

dxe pisze:HP IPAQ H4155
W ostatnim razi brak polskich znakow, ale zrzuty robilem na szybko, a ze po padnieciu backup battery nie mialem czasu ich doinstalowac, to jest jak jest ;p
Zrzuty dokladnie takie jak na pda
Wg mnie problem polskich napisów to nie problem jeśli ktoś umie czytać zamiast ą-a; ć-c; ó-o itp. Poprostu odpala się napisy w notatniku i idzię zmienić wszystko raz dwa to raptem 2-3 min. Jeśli kogoś interesuje pomoc w tej sprawie a ma problemy mogę pomóc!
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Wg mnie problem polskich napisów to nie problem jeśli ktoś umie czytać zamiast ą-a; ć-c; ó-o itp. Poprostu odpala się napisy w notatniku i idzię zmienić wszystko raz dwa to raptem 2-3 min. Jeśli kogoś interesuje pomoc w tej sprawie a ma problemy mogę pomóc!

Chyba się subedita asie odpala :shock: w notatniku to ja bym pewno już pół filmu zaliczył zanim bym osunął wszystkie ogonki
dxe
Wskaż do odpowiedzi

Oo a co to za problem, skoro w hpku mozna doinstalowac polskie znaki ?
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

Gawith pisze: Chyba się subedita asie odpala :shock: w notatniku to ja bym pewno już pół filmu zaliczył zanim bym osunął wszystkie ogonki
Wcale nie, bardzo szybko to idzie!
Oo a co to za problem, skoro w hpku mozna doinstalowac polskie znaki ?
Też tak można tylko nie każdy ma hpka :P
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Wszystko fajnie, pięknie ale mnie chodzi o typowy odtwarzacz a nie o palmtopa.
Nie widzę sensu wydawania półtorej klocka za urządzenie, które użyję z dwa razy w miesiącu i to tylko do oglądnięcia jakiegoś odcinka serialu...
Chciałbym wydac max 600pln.

Dalej więc szukam...

Co ciekawe po zgłębieniu tematu okazuje się, że chyba nie ma produktu, który spełniał by moje wymagania... np:BOOSTER, ktory wydawał się fajny okazuje się, że nie wyświetla drugiej linijki napisów... - po prostu ją obcina.

Poszukuję urządzenia, jak najmniejszego, o wyświetlaczu 4-5", do którego beż zadnych konwersji, będę mógł wczytac nasze seriale (wraz z dołączonymi napisami *.txt).

Z wyglądu coś jak Vedia:
Obrazek
ale ona akurat nie czyta napisów do avi...

Może ktoś akurat ma takie urządzenie??
Obrazek When Dreams Come True...
dxe
Wskaż do odpowiedzi

Hrhr ... Ja za swojego palma jakies 2 lata temu dalem 600 zl (z pokrowcem, memroka, przelotka, zapasowa bateria, kolyska i masa innych gadzetow), poprostu musisz poszukac na palmtopowych forach

Wg mnie jakis stary dobry palm wyjdzie ci taniej i lepiej niz jakis dedykowany player (no i przy palnie dostajesz mozliwosc instalacji wielu fajnych aplikacji pod windowsa)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ale ma mały wyswietlacz!! Ile? 2 cale?
dxe
Wskaż do odpowiedzi

3,5, 5" to juz bardzo duzo ...
Na upartego zostaja jeszcze laptopy z 7" wyswietlaczem (po 800-1k zl najtansze nowki mozna kupic)

Np http://allegro.pl/item487378641_noteboo ... _fvat.html
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

W końcu zakupiłem! Co?
Nawigacje Smart GPS SG320

Obrazek

Po "rozblokowaniu" moim oczom ukazał się Windows CE... a Nawigacja zmieniła się w Palmtopa.

Wystarczyło dograć kilka programów (i gier :D ) i już można oglądać filmy wraz z napisami!

Obrazek

W końcu nadrobię wszelkie zaległości serialowe.

PS: Kosztowała mnie tylko... stówę!
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Steryd »

Jak się sprzęcik sprawuje? Ekran nie jest za mały? Napisy dobrze wyświetlają się?
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

wow
jakies szcegoły poprosimy
jesli wszytsko jest ok tez bym chetnie nabył
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Steryd »

grego1980 pisze:wow
jakies szcegoły poprosimy
jesli wszytsko jest ok tez bym chetnie nabył
4 stówy na allegro. IMO lepiej dopłacić i kupić PSP, o ile lubisz grać w gry. W psp ekran jest większy.
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

tyle tylko ze do psp trzeba filmy konvertować (bo avi sie zacina albo nie działa)i jeszcze zrobić hardsuby :]
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Powiem Wam jedno - długo szukałem sprzętu, który bym nie zadowolił w 110% i spełnił moje oczekiwania.

Powiem też Wam drugie - nie słuchajcie opinii (nie czytajcie w necie) osób, które mają wiele do powiedzenia a nie sprawdzili tego osobiście gdyż większość to bzdury gdzieś tam zasłyszane...

Jeśli interesuje Was mobilne oglądanie seriali (XviD asd) (plików avi) z napisami to chętnie założę osobny dział "Mobile" na Forum, gdzie powiem Wam jaki sprzęt się do tego nadaje, jak rozblokowywać tego typu nawigacje czy też jak poprawnie przygotowywać napisy.
Mogę również służyć wszelkiego rodzaju softem itp...

Pytanie tylko czy jest na to popyt?
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Szczerze wg. mnie zakłądnie nowego działu do tego typu sprw mija się z celem. Ale nic nie stoi na przeszkodzie by dyskusję ciagnąć w tym watku. Bo temat wydaje się ciekawy, nie sądze jednak by był na tyle obszerny by zakladac nowy dział. Sam jestem ciekawy jak to funkcjonuje.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No nie wiem... - komu bym nie pokazał mojej "nawigacji", w której śmigają seriale z napisami to mówi: "jak to możliwe?"
Jak rozblokować fabryczne zabezpieczenia?
Jakiego softu użyć do prawidłowej konwersji napisów?
A wogóle czy jest jakiś player, który czyta aviki wraz z napisami? i gdzie go dostac?
W polsce rynek palmtopów (etc.) dopiero raczkuje... a ja widzę w tym nowy potencjał bo "nasze" seriale śmigają już nawet na słabszych procesorach montowanych w tego typu urządzeniach...

Wiele osób zrażonych kupnem MP4 i przymusową konwersją plików avi o musie rendrowania hardsubów już nie wspominając może być zrażonych do tego typu sprzętów... Ale jeśli wystarczy po prostu przegrać plik avi do przenośnego urządzenia i w prosty sposób przekonwertować napisy i równierz wrzucić je do tego urządzenia i już cieszyc się płynnym oglądaniem?
Nie brzmi ciekawie?
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

A ja mysle ze taki dzial ma sens....
Sama bylam "lekko" zdziwiona tym co asd zrobil, ze tak sie da i widzialam na wlasne oczy, ze to swietna sprawa, oglada sie jak na malym telewizorku
Warto stworzyc taki dzial, przynajmniej sprobowac :)
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

No cóż jeśli myślisz że taki dział bedzie miał prowo bytu - stwórz go, ja Ci nie wróg. Jak po jakimś czasie nie umrze śmiercią naturalną to z pewnością przyznam się do błędu. Po prostu myślę że po opisaniu wszytkiego przez ciebie, po jakimś czasie dział bedzie stał. Ale tak jak powiedziałem temat jest ciekawy i sam z chęcą go zgłębie, ba może nawet zainwestuje i kupie sprzęt jak się przekonam.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ