mp3? mp4? palmtop? przenośny divix?
-
despo
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
-
Wskaż do odpowiedzi
Wg mnie problem polskich napisów to nie problem jeśli ktoś umie czytać zamiast ą-a; ć-c; ó-o itp. Poprostu odpala się napisy w notatniku i idzię zmienić wszystko raz dwa to raptem 2-3 min. Jeśli kogoś interesuje pomoc w tej sprawie a ma problemy mogę pomóc!dxe pisze:HP IPAQ H4155
W ostatnim razi brak polskich znakow, ale zrzuty robilem na szybko, a ze po padnieciu backup battery nie mialem czasu ich doinstalowac, to jest jak jest ;p
Zrzuty dokladnie takie jak na pda
-
Gawith
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Kontakt:
Wg mnie problem polskich napisów to nie problem jeśli ktoś umie czytać zamiast ą-a; ć-c; ó-o itp. Poprostu odpala się napisy w notatniku i idzię zmienić wszystko raz dwa to raptem 2-3 min. Jeśli kogoś interesuje pomoc w tej sprawie a ma problemy mogę pomóc!
Chyba się subedita asie odpala

-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Wszystko fajnie, pięknie ale mnie chodzi o typowy odtwarzacz a nie o palmtopa.
Nie widzę sensu wydawania półtorej klocka za urządzenie, które użyję z dwa razy w miesiącu i to tylko do oglądnięcia jakiegoś odcinka serialu...
Chciałbym wydac max 600pln.
Dalej więc szukam...
Co ciekawe po zgłębieniu tematu okazuje się, że chyba nie ma produktu, który spełniał by moje wymagania... np:BOOSTER, ktory wydawał się fajny okazuje się, że nie wyświetla drugiej linijki napisów... - po prostu ją obcina.
Poszukuję urządzenia, jak najmniejszego, o wyświetlaczu 4-5", do którego beż zadnych konwersji, będę mógł wczytac nasze seriale (wraz z dołączonymi napisami *.txt).
Z wyglądu coś jak Vedia:

ale ona akurat nie czyta napisów do avi...
Może ktoś akurat ma takie urządzenie??
Nie widzę sensu wydawania półtorej klocka za urządzenie, które użyję z dwa razy w miesiącu i to tylko do oglądnięcia jakiegoś odcinka serialu...
Chciałbym wydac max 600pln.
Dalej więc szukam...
Co ciekawe po zgłębieniu tematu okazuje się, że chyba nie ma produktu, który spełniał by moje wymagania... np:BOOSTER, ktory wydawał się fajny okazuje się, że nie wyświetla drugiej linijki napisów... - po prostu ją obcina.
Poszukuję urządzenia, jak najmniejszego, o wyświetlaczu 4-5", do którego beż zadnych konwersji, będę mógł wczytac nasze seriale (wraz z dołączonymi napisami *.txt).
Z wyglądu coś jak Vedia:

ale ona akurat nie czyta napisów do avi...
Może ktoś akurat ma takie urządzenie??

Hrhr ... Ja za swojego palma jakies 2 lata temu dalem 600 zl (z pokrowcem, memroka, przelotka, zapasowa bateria, kolyska i masa innych gadzetow), poprostu musisz poszukac na palmtopowych forach
Wg mnie jakis stary dobry palm wyjdzie ci taniej i lepiej niz jakis dedykowany player (no i przy palnie dostajesz mozliwosc instalacji wielu fajnych aplikacji pod windowsa)
Wg mnie jakis stary dobry palm wyjdzie ci taniej i lepiej niz jakis dedykowany player (no i przy palnie dostajesz mozliwosc instalacji wielu fajnych aplikacji pod windowsa)
-
asd
-
Expert
3,5, 5" to juz bardzo duzo ...
Na upartego zostaja jeszcze laptopy z 7" wyswietlaczem (po 800-1k zl najtansze nowki mozna kupic)
Np http://allegro.pl/item487378641_noteboo ... _fvat.html
Na upartego zostaja jeszcze laptopy z 7" wyswietlaczem (po 800-1k zl najtansze nowki mozna kupic)
Np http://allegro.pl/item487378641_noteboo ... _fvat.html
-
asd
-
Expert
W końcu zakupiłem! Co?
Nawigacje Smart GPS SG320

Po "rozblokowaniu" moim oczom ukazał się Windows CE... a Nawigacja zmieniła się w Palmtopa.
Wystarczyło dograć kilka programów (i gier
) i już można oglądać filmy wraz z napisami!

W końcu nadrobię wszelkie zaległości serialowe.
PS: Kosztowała mnie tylko... stówę!
Nawigacje Smart GPS SG320

Po "rozblokowaniu" moim oczom ukazał się Windows CE... a Nawigacja zmieniła się w Palmtopa.
Wystarczyło dograć kilka programów (i gier

W końcu nadrobię wszelkie zaległości serialowe.
PS: Kosztowała mnie tylko... stówę!

-
Wskaż do odpowiedzi
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi - Expert
-
asd
-
Expert
Powiem Wam jedno - długo szukałem sprzętu, który bym nie zadowolił w 110% i spełnił moje oczekiwania.
Powiem też Wam drugie - nie słuchajcie opinii (nie czytajcie w necie) osób, które mają wiele do powiedzenia a nie sprawdzili tego osobiście gdyż większość to bzdury gdzieś tam zasłyszane...
Jeśli interesuje Was mobilne oglądanie seriali (XviD asd) (plików avi) z napisami to chętnie założę osobny dział "Mobile" na Forum, gdzie powiem Wam jaki sprzęt się do tego nadaje, jak rozblokowywać tego typu nawigacje czy też jak poprawnie przygotowywać napisy.
Mogę również służyć wszelkiego rodzaju softem itp...
Pytanie tylko czy jest na to popyt?
Powiem też Wam drugie - nie słuchajcie opinii (nie czytajcie w necie) osób, które mają wiele do powiedzenia a nie sprawdzili tego osobiście gdyż większość to bzdury gdzieś tam zasłyszane...
Jeśli interesuje Was mobilne oglądanie seriali (XviD asd) (plików avi) z napisami to chętnie założę osobny dział "Mobile" na Forum, gdzie powiem Wam jaki sprzęt się do tego nadaje, jak rozblokowywać tego typu nawigacje czy też jak poprawnie przygotowywać napisy.
Mogę również służyć wszelkiego rodzaju softem itp...
Pytanie tylko czy jest na to popyt?

-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
No nie wiem... - komu bym nie pokazał mojej "nawigacji", w której śmigają seriale z napisami to mówi: "jak to możliwe?"
Jak rozblokować fabryczne zabezpieczenia?
Jakiego softu użyć do prawidłowej konwersji napisów?
A wogóle czy jest jakiś player, który czyta aviki wraz z napisami? i gdzie go dostac?
W polsce rynek palmtopów (etc.) dopiero raczkuje... a ja widzę w tym nowy potencjał bo "nasze" seriale śmigają już nawet na słabszych procesorach montowanych w tego typu urządzeniach...
Wiele osób zrażonych kupnem MP4 i przymusową konwersją plików avi o musie rendrowania hardsubów już nie wspominając może być zrażonych do tego typu sprzętów... Ale jeśli wystarczy po prostu przegrać plik avi do przenośnego urządzenia i w prosty sposób przekonwertować napisy i równierz wrzucić je do tego urządzenia i już cieszyc się płynnym oglądaniem?
Nie brzmi ciekawie?
Jak rozblokować fabryczne zabezpieczenia?
Jakiego softu użyć do prawidłowej konwersji napisów?
A wogóle czy jest jakiś player, który czyta aviki wraz z napisami? i gdzie go dostac?
W polsce rynek palmtopów (etc.) dopiero raczkuje... a ja widzę w tym nowy potencjał bo "nasze" seriale śmigają już nawet na słabszych procesorach montowanych w tego typu urządzeniach...
Wiele osób zrażonych kupnem MP4 i przymusową konwersją plików avi o musie rendrowania hardsubów już nie wspominając może być zrażonych do tego typu sprzętów... Ale jeśli wystarczy po prostu przegrać plik avi do przenośnego urządzenia i w prosty sposób przekonwertować napisy i równierz wrzucić je do tego urządzenia i już cieszyc się płynnym oglądaniem?
Nie brzmi ciekawie?

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
No cóż jeśli myślisz że taki dział bedzie miał prowo bytu - stwórz go, ja Ci nie wróg. Jak po jakimś czasie nie umrze śmiercią naturalną to z pewnością przyznam się do błędu. Po prostu myślę że po opisaniu wszytkiego przez ciebie, po jakimś czasie dział bedzie stał. Ale tak jak powiedziałem temat jest ciekawy i sam z chęcą go zgłębie, ba może nawet zainwestuje i kupie sprzęt jak się przekonam.