🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Ranking na najlepszy serial!

Historyczne posty.
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Merlin_ »

Zbytnio sie nie rozpisując - popieram przedmówców.
wucash
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wucash »

Głosom na nie mówimy nie :-]
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Ale popatrzmy na to z innej strony:
Przyjmijmy, że mamy dwa seriale o takiej samej ilości głosów na tak. Jeden z nich ma jednak więcej głosów na nie niż na tak, a drugi nie ma ich praktycznie wogule. Więc jeśli nie byłoby głosów na nie to oba seriale były by na tym samym miejscu, a to nie było bo uczciwe.
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

A to niby dlaczego? Co jest nieuczciwego w tym, że dwa seriale cieszą się taką samą popularnością? Jeśli by nie mogły być jednocześnie wystawione, zrobiłoby się dogrywkę tylko między tymi dwoma :)
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Ja bym proponował nie martwić się na zapas. Jeśli by była naprawdę stykowa sytuacja na szczycie listy, a seriale byłyby naprwdę dobrej jakości myślę, że znaleźli by się chętni na wystawienie i tej 2 pozycji oprócz obiecanego zwycięzcy.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Bostonq pisze: Najczęściej jest pewnie tak, że głosują dla zasady, by wyżej uplasował się serial, który chcą. Nie jest to za bardzo uczciwe.
to jest chyba sedno problemu
alvares
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: alvares »

No dokładnie tak, te głosy na nie to troche nie halo. Zreszta kiedy zobaczyłem liste 1 raz własnie sie zdziwiłem ze taka opcja głosowania jest
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Obecna lista jest bardziej ciekawa i interaktywna.
Każdy może zagłosować co by chciał a co nie - jest to taka sama praktyka stosowana w listach przebojów (np. radiowych).

Jak już pisałem to co proponujecie to zwykła ankieta.

Added after 6 minutes:

Mad Men kasuję - minęło kilka dni a nie ma podstrony.
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Nie bardzo można porównywać tę listę do listy radiowej, bo piosenkę można posłuchać w trzy minuty, a serial to już co najmniej 40 minut jednego odcinka. A jakie są skutki oglądania na wyrywki, to już wiemy choćby z przypadku "Californication" ;) Więc nadal uważam, że głosy na nie są niepotrzebne :) Ale widać większość uważa inaczej, choć mam nieodparte wrażenie, że są i tacy, co również są na nie dla nie, jak już ktoś napisał :)
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Wiem @asd, że jesteś tu szefem i tu rządzisz, ale może posłuchasz głosu plebsu;p
Bo jak zauważyłem większość wpisujących się jest za zlikwidowaniem głosów na 'nie'.
xvidasd pisze: Każdy może zagłosować co by chciał a co nie - jest to taka sama praktyka stosowana w listach przebojów (np. radiowych).
Wydaje mi się, że głosowanie nie wygląda tak jak mówisz. Sprawa jest taka, że osoba wybiera serial, który chce żeby został wystawiony, a dla reszty z reguły głosy na 'nie', nieważne czy on jest godny uwagi. Uważam, że głosy na 'tak' rozdaję się rozsądniej niż te na 'nie'.
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

Ja uważam, że głosy na "nie" są jak najbardziej OK. Seriale, które chcę zobaczyć dostają "tak", te których nie lubię "nie" a na te których nie znam bądź są mi obojętne nie dostają nic. Dla mnie jest to jasne, przejrzyste i jak najbardziej poprawne.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Oczywiście, masz rację, gdyby było tak w każdym wypadku. Wtedy byłoby przejrzyście. Ale jestem przekonany na 90%, że z reguły tak nie jest i wiele głosów oddawanych jest tylko po to, by podbić serial lubiany. A to już przejrzyste nie jest :) W ogóle nie wiem, co jest złego w ankiecie jako takiej. Ktoś wygrywa, bo zdobywa najwięcej głosów na tak i to dla mnie jest przejrzyste :)
Shedin
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Shedin »

Tyle że Asd może\próbuje(tak mi to wygląda) w ten sposób wyrównać szansę mega-popularnych seriali jak i tych nieznanych.Żeby były tylko + ,to zakład że 3 edycje z rzędu wygraliby Grey's Anatomy?(nie żebym był jakoś specjalnie przeciw temu serialowi :) Potem byłby jakiś ER,już chyba 15 sezon leci i tak w kółko do wariacji asd. Skoro mogą istnieć fani serialów,to pozwólmy też żyć antyfanom :grin: .Mimo że głosowałem za GA i jak widzę przez masę minusów długo go nie będzie,pozostaje tylko jedno-przekonywac do tego serialu,prosić ludzi by dla zasady nie dawali minusa itp.To jest taka ukryta "cenzura",już prędzej niż zniesienia minusów(-) wolałbym ujawnienie tego kto na jaki serial zagłosował,pewnie byłoby trochę niespodzianek.....
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

To jest jakiś argument, tyle że właśnie to te nieznane seriale sporo tracą, bo wielu z nas to leniuszki i jak o serialu nie słyszeliśmy, to nawet nie sprawdzimy, z czym go się je :) Więc tak czy siak, hity mają większą siłę przebicia - z minusami czy też bez :)
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

hm...może więc jakaś ankieta?
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Shedin pisze:to zakład że 3 edycje z rzędu wygraliby Grey's Anatomy?(nie żebym był jakoś specjalnie przeciw temu serialowi :) Potem byłby jakiś ER,już chyba 15 sezon leci i tak w kółko do wariacji asd.
Zawsze można wprowadzić warunek 'niepowtarzalności' serialu, który był ostatnim zwycięzcą;p
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Zostawienie samych "na +" też nie da żadnej gwarancji, że każdy z nas nie będzie klikał na wszystkie propozycje a wtedy to taka ankieta będzie już całkowicie bez sensu.

Nawet jeśli obecnie każdy kliknie tylko przy jednym na + a reszcie dając minusiki to i tak algorytm wskaze na ten serial, którego różnica punktowa będzie najbardziej korzystna dla niego.

Ale chyba wiem w czym problem - nie powinienem Wam pokazywać ilości głosów na + i tych na -
Wystarczyłoby, żebym odjął od siebie głosy na plus od tych na minus i wynik pokazywał w "procentach popularności" i wtedy wszystko będzie już ok prawda?
Shedin pisze:Mimo że głosowałem za GA i jak widzę przez masę minusów długo go nie będzie,
Znowu Greysi na #2 miejscu (z #5) :smt093 ;)
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

xvidasd pisze:Znowu Greysi na #2 miejscu (z #5) :smt093 ;)
mam nadzieje, ze jak wroce beda na pierwszym :-p
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Skoro dziś piętnasty to i czas zgodnie z obietnicą zabrać sie za zwycięzce:

Hotel Babylon S1 !

A lista toczy sie nadal...

Dodam też, że można dodawać również seriale, które chociaż nie mają jeszcze kompletnych napisów ale są w trakcie tłumaczenia i min. do pierwszego odcinka są już napisy.
Należy wtedy w komentarzu dodać "PO ODCINKU"
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Czy można i jesli tak to kiedy na 2gi sezon liczyć? o 1wszy w TV widziałem, i polecam :)
Obrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ