Ranking na najlepszy serial!
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
-
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi - Expert
Ale popatrzmy na to z innej strony:
Przyjmijmy, że mamy dwa seriale o takiej samej ilości głosów na tak. Jeden z nich ma jednak więcej głosów na nie niż na tak, a drugi nie ma ich praktycznie wogule. Więc jeśli nie byłoby głosów na nie to oba seriale były by na tym samym miejscu, a to nie było bo uczciwe.
Przyjmijmy, że mamy dwa seriale o takiej samej ilości głosów na tak. Jeden z nich ma jednak więcej głosów na nie niż na tak, a drugi nie ma ich praktycznie wogule. Więc jeśli nie byłoby głosów na nie to oba seriale były by na tym samym miejscu, a to nie było bo uczciwe.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Obecna lista jest bardziej ciekawa i interaktywna.
Każdy może zagłosować co by chciał a co nie - jest to taka sama praktyka stosowana w listach przebojów (np. radiowych).
Jak już pisałem to co proponujecie to zwykła ankieta.
Added after 6 minutes:
Mad Men kasuję - minęło kilka dni a nie ma podstrony.
Każdy może zagłosować co by chciał a co nie - jest to taka sama praktyka stosowana w listach przebojów (np. radiowych).
Jak już pisałem to co proponujecie to zwykła ankieta.
Added after 6 minutes:
Mad Men kasuję - minęło kilka dni a nie ma podstrony.

-
Wskaż do odpowiedzi
Nie bardzo można porównywać tę listę do listy radiowej, bo piosenkę można posłuchać w trzy minuty, a serial to już co najmniej 40 minut jednego odcinka. A jakie są skutki oglądania na wyrywki, to już wiemy choćby z przypadku "Californication"
Więc nadal uważam, że głosy na nie są niepotrzebne
Ale widać większość uważa inaczej, choć mam nieodparte wrażenie, że są i tacy, co również są na nie dla nie, jak już ktoś napisał 

-
Wskaż do odpowiedzi
Wiem @asd, że jesteś tu szefem i tu rządzisz, ale może posłuchasz głosu plebsu;p
Bo jak zauważyłem większość wpisujących się jest za zlikwidowaniem głosów na 'nie'.
Bo jak zauważyłem większość wpisujących się jest za zlikwidowaniem głosów na 'nie'.
Wydaje mi się, że głosowanie nie wygląda tak jak mówisz. Sprawa jest taka, że osoba wybiera serial, który chce żeby został wystawiony, a dla reszty z reguły głosy na 'nie', nieważne czy on jest godny uwagi. Uważam, że głosy na 'tak' rozdaję się rozsądniej niż te na 'nie'.xvidasd pisze: Każdy może zagłosować co by chciał a co nie - jest to taka sama praktyka stosowana w listach przebojów (np. radiowych).
-
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
-
Wskaż do odpowiedzi
Oczywiście, masz rację, gdyby było tak w każdym wypadku. Wtedy byłoby przejrzyście. Ale jestem przekonany na 90%, że z reguły tak nie jest i wiele głosów oddawanych jest tylko po to, by podbić serial lubiany. A to już przejrzyste nie jest
W ogóle nie wiem, co jest złego w ankiecie jako takiej. Ktoś wygrywa, bo zdobywa najwięcej głosów na tak i to dla mnie jest przejrzyste 

-
Wskaż do odpowiedzi - wciągam się
Tyle że Asd może\próbuje(tak mi to wygląda) w ten sposób wyrównać szansę mega-popularnych seriali jak i tych nieznanych.Żeby były tylko + ,to zakład że 3 edycje z rzędu wygraliby Grey's Anatomy?(nie żebym był jakoś specjalnie przeciw temu serialowi
Potem byłby jakiś ER,już chyba 15 sezon leci i tak w kółko do wariacji asd. Skoro mogą istnieć fani serialów,to pozwólmy też żyć antyfanom
.Mimo że głosowałem za GA i jak widzę przez masę minusów długo go nie będzie,pozostaje tylko jedno-przekonywac do tego serialu,prosić ludzi by dla zasady nie dawali minusa itp.To jest taka ukryta "cenzura",już prędzej niż zniesienia minusów(-) wolałbym ujawnienie tego kto na jaki serial zagłosował,pewnie byłoby trochę niespodzianek.....

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
Zostawienie samych "na +" też nie da żadnej gwarancji, że każdy z nas nie będzie klikał na wszystkie propozycje a wtedy to taka ankieta będzie już całkowicie bez sensu.
Nawet jeśli obecnie każdy kliknie tylko przy jednym na + a reszcie dając minusiki to i tak algorytm wskaze na ten serial, którego różnica punktowa będzie najbardziej korzystna dla niego.
Ale chyba wiem w czym problem - nie powinienem Wam pokazywać ilości głosów na + i tych na -
Wystarczyłoby, żebym odjął od siebie głosy na plus od tych na minus i wynik pokazywał w "procentach popularności" i wtedy wszystko będzie już ok prawda?

Nawet jeśli obecnie każdy kliknie tylko przy jednym na + a reszcie dając minusiki to i tak algorytm wskaze na ten serial, którego różnica punktowa będzie najbardziej korzystna dla niego.
Ale chyba wiem w czym problem - nie powinienem Wam pokazywać ilości głosów na + i tych na -
Wystarczyłoby, żebym odjął od siebie głosy na plus od tych na minus i wynik pokazywał w "procentach popularności" i wtedy wszystko będzie już ok prawda?
Znowu Greysi na #2 miejscu (z #5)Shedin pisze:Mimo że głosowałem za GA i jak widzę przez masę minusów długo go nie będzie,

-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
Skoro dziś piętnasty to i czas zgodnie z obietnicą zabrać sie za zwycięzce:
Hotel Babylon S1 !
A lista toczy sie nadal...
Dodam też, że można dodawać również seriale, które chociaż nie mają jeszcze kompletnych napisów ale są w trakcie tłumaczenia i min. do pierwszego odcinka są już napisy.
Należy wtedy w komentarzu dodać "PO ODCINKU"
Hotel Babylon S1 !
A lista toczy sie nadal...
Dodam też, że można dodawać również seriale, które chociaż nie mają jeszcze kompletnych napisów ale są w trakcie tłumaczenia i min. do pierwszego odcinka są już napisy.
Należy wtedy w komentarzu dodać "PO ODCINKU"

-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Oceń ten serial