[spoiler]Czy to znaczy, że lepiej poddać się niewoli? Przecież pięć minut wolności jest więcej warte niż całe życie spędzone w niewoli!!
Od początku nie mieli szans a jednak walczyli będąc w o wiele gorszej sytuacji. Dlaczego więc akurat teraz mają się poddawać?
Bo Adama się poddał?
Panie @kacperski nie masz racji - My, Polacy też nie mieliśmy szans a jednak się udało... - jesteśmy narodem niepodległym!
Uważam, że nigdy nie nalezy się poddawać w walce o słuszną sprawę! Nawet jeśli sytuacja wygląda beznadziejnie trzeba walczyc! - [b]Ja Popieram Zarack'a![/b][/spoiler]
[size=75][color=#999999]Added after 8 hours 57 minutes:[/color][/size]
Jak wam się wydaje jaki będzie koniec BSG - mam przeczucie że w wyniki rewolucji i walk cała flota zostanie zniszczona ocaleje jeden statek lub viper z prawdopodobnie z Karą na pokładzie lub Lee dryfując w kosmosie bez szans na ratunek w koncu znajdzie ją flota 13 plemienia, okaże się że przetrwali że flota była za ledwie skok od nich ale nie dali rady.
Jak wam się wydaje jaki będzie koniec BSG - mam przeczucie że w wyniki rewolucji i walk cała flota zostanie zniszczona ocaleje jeden statek lub viper z prawdopodobnie z Karą na pokładzie lub Lee dryfując w kosmosie bez szans na ratunek w koncu znajdzie ją flota 13 plemienia, okaże się że przetrwali że flota była za ledwie skok od nich ale nie dali rady.
Cyloni celowo zostali wprowadzeni do załogi, żeby uśpić naszą czujność i ich polubić. Uważamy ich czesto nawet za bardziej ludzkich niż sami ludzie. Taki był ich plan od samego początku na wypadek gdyby nie udało sie zniszczyć ludzi w sposób tradycyjny. Ludzie są naiwni - to nie do pomyślenia, że Adama - odwieczny wróg tosterów dał się nabrać na cyloński program, bo należy pamiętać, że cylonami tak naprawdę rządzi zwykły program, a co w nim jest zapisane tego nie wiedzą nawet oni sami.
Zakończenie będzie więc fatalne - przeżyje tylko mała kolonia z Zareckiem na czele, a wszyscy "popularni" odejdą wraz ze swoimi cylońskimi przyjaciółmi prosto do piekła (na własne życzenie).
[spoiler]Cyloni celowo zostali wprowadzeni do załogi, żeby uśpić naszą czujność i ich polubić. Uważamy ich czesto nawet za bardziej ludzkich niż sami ludzie. Taki był ich plan od samego początku na wypadek gdyby nie udało sie zniszczyć ludzi w sposób tradycyjny. Ludzie są naiwni - to nie do pomyślenia, że Adama - odwieczny wróg tosterów dał się nabrać na cyloński program, bo należy pamiętać, że cylonami tak naprawdę rządzi zwykły program, a co w nim jest zapisane tego nie wiedzą nawet oni sami.
Zakończenie będzie więc fatalne - przeżyje tylko mała kolonia z Zareckiem na czele, a wszyscy "popularni" odejdą wraz ze swoimi cylońskimi przyjaciółmi prosto do piekła (na własne życzenie).[/spoiler]
Ja dalej trzymam strone Adamy i spółki. I przecież tutaj nikt nikogo w niewoli nie trzyma. A co, jeśli te 4 modele są dobre, inne niż reszta? Sharon w końcu nie należała do ostatecznej czwórki, a była tylko pionkiem - to wyjaśnia jej zamach na Starego. Ale nikt z tych czterech osób nie zrobił jeszcze niczego złego, a wręcz przeciwnie. Ktokolwiek je programował zadał sobie aż tyle trudu, aby zniszczyć ludzkość "od wewnątrz"? Musiałby być w takim razie bardzo mądrym, przebiegłym i złym człowiekiem (maszyną? kimkolwiek, nieważne).
Ciekawe, jak się ten konflikt na Galactice rozwinie. Wiem tylko, że jeśli Adama odzyska władzę, to Gaeta nie bedzie mial za ciekawie
[spoiler]Ja dalej trzymam strone Adamy i spółki. I przecież tutaj nikt nikogo w niewoli nie trzyma. A co, jeśli te 4 modele są dobre, inne niż reszta? Sharon w końcu nie należała do ostatecznej czwórki, a była tylko pionkiem - to wyjaśnia jej zamach na Starego. Ale nikt z tych czterech osób nie zrobił jeszcze niczego złego, a wręcz przeciwnie. Ktokolwiek je programował zadał sobie aż tyle trudu, aby zniszczyć ludzkość "od wewnątrz"? Musiałby być w takim razie bardzo mądrym, przebiegłym i złym człowiekiem (maszyną? kimkolwiek, nieważne).
Ciekawe, jak się ten konflikt na Galactice rozwinie. Wiem tylko, że jeśli Adama odzyska władzę, to Gaeta nie bedzie mial za ciekawie :) [/spoiler]
no proszę dyskusja się zaostrza, a to moje trzy grosze...
Spoiler:
A ja uważaam,że jak zwykle wszystko rozmyje się w ulubionym przez amerykańców sosie poprawności politycznej.... że Cyloni też mają prawo do zycia, że te dwie RASY muszą się nauczyć żyć ze soba i obok siebie. Nawiasem mówiąc pojęcie toster...w momencie kiedy okazało się że Cyloni mogą rozmnażać się metodą że tak powiem "tradycyjną" , to są jeszcze maszynami czy już nie? Dziecko -cylon kiedy się urodzi, będzie równie małe, bezbronne i bezardne, jak ludzkie. Będzie wymagało takiej samej opieki, i bedzie na poczatku dysponowało tylko podstawowym zestawem LUDZKICH odruchów- jeść, spać, siku, boli i mama Wszystkiego innego będzie się uczyć w trakcie dorastania, a to czego się nauczy będzie zależało od otoczenia. W sumie ludzie też po urodzeniu mają taki genetyczny program, który brzmi - przetrwanie i rozmnażanie- to cywilizacja daje nam etykę, kulture i sztukę. Ufff
no proszę dyskusja się zaostrza, a to moje trzy grosze... :D
[spoiler]A ja uważaam,że jak zwykle wszystko rozmyje się w ulubionym przez amerykańców sosie poprawności politycznej.... że Cyloni też mają prawo do zycia, że te dwie RASY muszą się nauczyć żyć ze soba i obok siebie. Nawiasem mówiąc pojęcie toster...w momencie kiedy okazało się że Cyloni mogą rozmnażać się metodą że tak powiem "tradycyjną" :-p , to są jeszcze maszynami czy już nie? Dziecko -cylon kiedy się urodzi, będzie równie małe, bezbronne i bezardne, jak ludzkie. Będzie wymagało takiej samej opieki, i bedzie na poczatku dysponowało tylko podstawowym zestawem LUDZKICH odruchów- jeść, spać, siku, boli i mama :D Wszystkiego innego będzie się uczyć w trakcie dorastania, a to czego się nauczy będzie zależało od otoczenia. W sumie ludzie też po urodzeniu mają taki genetyczny program, który brzmi - przetrwanie i rozmnażanie- to cywilizacja daje nam etykę, kulture i sztukę. Ufff[/spoiler]
trochę przerwę burzliwą dyskusję może ale mam prośbę małą...
Czy mógłby ktoś poseedować trochę BSG "Phenomenon" i "Revealed"?
Żeby nie było że tylko to, dzięki ASD za odcinek Serial trzyma poziom od 1 sezonu
trochę przerwę burzliwą dyskusję może ale mam prośbę małą... Czy mógłby ktoś poseedować trochę BSG "Phenomenon" i "Revealed"? Żeby nie było że tylko to, dzięki ASD za odcinek :D Serial trzyma poziom od 1 sezonu :grin:
Ale panie @kacperski skoro one są dobre to po jaka cholerę były "uśpionymi komórkami" z opóźnionym zapłonem?
I jak robot może wogóle byćdobry skoro jest tylko kupa żelastwa i wykonuje kod programu linijka po linijce?
To, że Ci cyloni są dobrzy było zapisane w ich programie po to, żeby zwieść naiwnych ludzi. I mogę się o to założyć.
[spoiler]Ale panie @kacperski skoro one są dobre to po jaka cholerę były "uśpionymi komórkami" z opóźnionym zapłonem? I jak robot może wogóle byćdobry skoro jest tylko kupa żelastwa i wykonuje kod programu linijka po linijce?
To, że Ci cyloni są dobrzy było zapisane w ich programie po to, żeby zwieść naiwnych ludzi. I mogę się o to założyć.[/spoiler]
Ale panie @kacperski skoro one są dobre to po jaka cholerę były "uśpionymi komórkami" z opóźnionym zapłonem?
I jak robot może wogóle byćdobry skoro jest tylko kupa żelastwa i wykonuje kod programu linijka po linijce?
To, że Ci cyloni są dobrzy było zapisane w ich programie po to, żeby zwieść naiwnych ludzi. I mogę się o to założyć.
Spoiler:
Oj przesadzasz... Tak z robotami to bylo dawno temu, obecnie mozliwosci poznawcze robotow sa na poziomie 5-latka...
Poza tym ludzie to tez takie dziwne stworzenia, ktore dzialaja jak roboy i rowniez posluguja sie algorytmami
[quote="xvidasd"][spoiler]Ale panie @kacperski skoro one są dobre to po jaka cholerę były "uśpionymi komórkami" z opóźnionym zapłonem? I jak robot może wogóle byćdobry skoro jest tylko kupa żelastwa i wykonuje kod programu linijka po linijce?
To, że Ci cyloni są dobrzy było zapisane w ich programie po to, żeby zwieść naiwnych ludzi. I mogę się o to założyć.[/spoiler][/quote]
[spoiler]Oj przesadzasz... Tak z robotami to bylo dawno temu, obecnie mozliwosci poznawcze robotow sa na poziomie 5-latka...
Poza tym ludzie to tez takie dziwne stworzenia, ktore dzialaja jak roboy i rowniez posluguja sie algorytmami :P[/spoiler]
Problem w tym, ze Cyloni od początku byli bardziej ludzcy niż sami ludzie!
Popatrzcie jak głęboko wierzą i łakną wiary i poznawania.
Sa doskonali i przez to będą dążyć do celu bez względu na inne (pod)gatunki - dla nich jesteśmy ogniwem pośrednim więc w awaryjnych sytuacjach poświęcenie tego sojuszu będzie łatwą sprawą.
Najgorsza jest ich nieprzewidywalność - w każdej chwili może zaktywować się ich program i nie wiadomo co im może strzelić do głowy (jak z Sharon, kiedy strzeliła do Adamy) - jak więc można im zaufac?? No jak?
[spoiler]Problem w tym, ze Cyloni od początku byli bardziej ludzcy niż sami ludzie! Popatrzcie jak głęboko wierzą i łakną wiary i poznawania. Sa doskonali i przez to będą dążyć do celu bez względu na inne (pod)gatunki - dla nich jesteśmy ogniwem pośrednim więc w awaryjnych sytuacjach poświęcenie tego sojuszu będzie łatwą sprawą.
Najgorsza jest ich nieprzewidywalność - w każdej chwili może zaktywować się ich program i nie wiadomo co im może strzelić do głowy (jak z Sharon, kiedy strzeliła do Adamy) - jak więc można im zaufac?? No jak?[/spoiler]
Problem w tym, ze Cyloni od początku byli bardziej ludzcy niż sami ludzie!
Popatrzcie jak głęboko wierzą i łakną wiary i poznawania.
Sa doskonali i przez to będą dążyć do celu bez względu na inne (pod)gatunki - dla nich jesteśmy ogniwem pośrednim więc w awaryjnych sytuacjach poświęcenie tego sojuszu będzie łatwą sprawą.
Najgorsza jest ich nieprzewidywalność - w każdej chwili może zaktywować się ich program i nie wiadomo co im może strzelić do głowy (jak z Sharon, kiedy strzeliła do Adamy) - jak więc można im zaufac?? No jak?
Spoiler:
No bez przesady... A jak ludziom mozna zaufac? Dokladnie tak samo... Poza tym... wsrod ludzi tez masz calkiem sporo fanatykow. No i gwarantuje Ci, ze jak sie dobrze konkretnego czlowieka urobi to tez bedzie dzialal na jakies hasla czy sytuacje...
[quote="xvidasd"][spoiler]Problem w tym, ze Cyloni od początku byli bardziej ludzcy niż sami ludzie! Popatrzcie jak głęboko wierzą i łakną wiary i poznawania. Sa doskonali i przez to będą dążyć do celu bez względu na inne (pod)gatunki - dla nich jesteśmy ogniwem pośrednim więc w awaryjnych sytuacjach poświęcenie tego sojuszu będzie łatwą sprawą.
Najgorsza jest ich nieprzewidywalność - w każdej chwili może zaktywować się ich program i nie wiadomo co im może strzelić do głowy (jak z Sharon, kiedy strzeliła do Adamy) - jak więc można im zaufac?? No jak?[/spoiler][/quote]
[spoiler]No bez przesady... A jak ludziom mozna zaufac? Dokladnie tak samo... Poza tym... wsrod ludzi tez masz calkiem sporo fanatykow. No i gwarantuje Ci, ze jak sie dobrze konkretnego czlowieka urobi to tez bedzie dzialal na jakies hasla czy sytuacje...[/spoiler]
No ale to przecież oczywiste, że ktoś musiał mieć jakiś cel i zadał sobie wiele trudu, żeby umeścić ich wśród ludzi!
No a skoro kod ich programu uwalnia sie stopniowo, i widać w nim (np. po Sharon) że nie są to pokojowe plany to trzeba być ślepym i naiwnym głupcem, żeby im teraz ufac!
Ja wiem, że każdy sie przyzwyczaił do nich i ich polubił ale czyż nie taki właśnie miał być plan cylonów?
[spoiler]No ale to przecież oczywiste, że ktoś musiał mieć jakiś cel i zadał sobie wiele trudu, żeby umeścić ich wśród ludzi! No a skoro kod ich programu uwalnia sie stopniowo, i widać w nim (np. po Sharon) że nie są to pokojowe plany to trzeba być ślepym i naiwnym głupcem, żeby im teraz ufac!
Ja wiem, że każdy sie przyzwyczaił do nich i ich polubił ale czyż nie taki właśnie miał być plan cylonów?[/spoiler]
Ja trzymam strone Zaracka, Cyloni to cyloni, nie mozna im wierzyc. Adama dal sie zmieknac przez tigh, lee przez przyjaciol, kara przez meza itd.
Jedynie Zareck nie ma stycznosci z cylonami i zatrzymal zrdowy rozsadek.
A co do samego buntu, byl konieczny, ale przeprowadzony zbyt agresywnie. Przeciagnac wszystkich marines na swoja strone a pozniej od razu przejac na raz, mostek, hangar, szpital, sklady z bronia, stanowiska strzeleckie i komunikacje. A nie paprac sie w jakies strategie... z pozarami itd.
Koncowka serialu bedzie krwawa ! wiemy dobrzez ze Stary nie zginal w wybuchu granatu, on wyzionie ducha dopiero w ostatnim odcinku.
@xvid asd, jak mowisz ze sa az za ludzcy, popatrz na wspomnienia tej uspionej 4, ktora zyla na Ziemi. mi cos sie zdaje ze pod koniec wszyscy sie zorietuja ze "ta ocala ludzkosc" latajaca na paru okretach jest potomkami cylonow z Ziemi.
[spoiler]Ja trzymam strone Zaracka, Cyloni to cyloni, nie mozna im wierzyc. Adama dal sie zmieknac przez tigh, lee przez przyjaciol, kara przez meza itd. Jedynie Zareck nie ma stycznosci z cylonami i zatrzymal zrdowy rozsadek. A co do samego buntu, byl konieczny, ale przeprowadzony zbyt agresywnie. Przeciagnac wszystkich marines na swoja strone a pozniej od razu przejac na raz, mostek, hangar, szpital, sklady z bronia, stanowiska strzeleckie i komunikacje. A nie paprac sie w jakies strategie... z pozarami itd.
Koncowka serialu bedzie krwawa :D! wiemy dobrzez ze Stary nie zginal w wybuchu granatu, on wyzionie ducha dopiero w ostatnim odcinku.
@xvid asd, jak mowisz ze sa az za ludzcy, popatrz na wspomnienia tej uspionej 4, ktora zyla na Ziemi. mi cos sie zdaje ze pod koniec wszyscy sie zorietuja ze "ta ocala ludzkosc" latajaca na paru okretach jest potomkami cylonow z Ziemi. :D [/spoiler]
kurczę, chyba masz rację atathot.
Nawiasem mówiąc pamietacie nasz konkurs na wymyślenie zakończenia BSG? Zdaje się że wszyscy trafili jak kulą w płot
Ale z drugiej strony, fajnie że seriale jednak potrafią zaskakiwać.
:D kurczę, chyba masz rację atathot. Nawiasem mówiąc pamietacie nasz konkurs na wymyślenie zakończenia BSG? Zdaje się że wszyscy trafili jak kulą w płot :D :-p Ale z drugiej strony, fajnie że seriale jednak potrafią zaskakiwać. :grin:
Wlasnie ponownie przeyczytalem moj "spoiler" i przepraszam za moja polska pisownie (skladnia i nieodpowiednie slowa) ale j.polski nie jest moim pierwszym jezykiem, nawet jesli jestem Polakiem.
Wlasnie ponownie przeyczytalem moj "spoiler" i przepraszam za moja polska pisownie (skladnia i nieodpowiednie slowa) ale j.polski nie jest moim pierwszym jezykiem, nawet jesli jestem Polakiem.
BSG = CUDO. (Poprzedniej nierownosci zabroniła mi uzywac kolezanka )
Spoiler:
@ASD, i co? Nadal uważasz, że Zereck to ten dobry? Fajnie tak wymordować niewinnych ludzi, co? Fajnie być zwykłym draniem? Ja bym nie chciał, aby taka osoba rządziła państwem, w którym żyję.
Przyznam, był moment, w którym dosłownie zamarłem - egzekucja Adamy. Gdy okazało się, że to sen Gaius'a, aż nacisnąłem spację i odetchnąłem z ulgą.
Ten sezon ma mieć 22-24 odcinki, nie wiem dokładnie. Jestem ciekaw, czy twórcy nadal będą nam serwować tak wspaniałe akcje jak teraz, czy znowu będzie powrót do filozoficznych przemówień itp. Mam nadzieję, że sie mocno rozkręci i każdy odcinek będzie zaskakiwał. W końcu, teraz pojawił się kolejny problem - to, co zauważył Szef.
Mam pytanie: "czy BSG będzie miało teraz jeszcze jakąś przerwę w emisji, czy odcinki będą wychodzić co tydzień, aż do końca sezonu?
[spoiler] @ASD, i co? Nadal uważasz, że Zereck to ten dobry? Fajnie tak wymordować niewinnych ludzi, co? Fajnie być zwykłym draniem? Ja bym nie chciał, aby taka osoba rządziła państwem, w którym żyję.
Przyznam, był moment, w którym dosłownie zamarłem - egzekucja Adamy. Gdy okazało się, że to sen Gaius'a, aż nacisnąłem spację i odetchnąłem z ulgą.
Ten sezon ma mieć 22-24 odcinki, nie wiem dokładnie. Jestem ciekaw, czy twórcy nadal będą nam serwować tak wspaniałe akcje jak teraz, czy znowu będzie powrót do filozoficznych przemówień itp. Mam nadzieję, że sie mocno rozkręci i każdy odcinek będzie zaskakiwał. W końcu, teraz pojawił się kolejny problem - to, co zauważył Szef. [/spoiler]
Mam pytanie: "czy BSG będzie miało teraz jeszcze jakąś przerwę w emisji, czy odcinki będą wychodzić co tydzień, aż do końca sezonu?