kurde wlasnie po 14 i 15. Naprawde niesamowite. BSG przejdzie do historii jako najlepszy serial wszechczasow
odcinek 14 wywolal u mnie (i tu sie nie smiac ) taki skok andrenaliny ze az nogi mi sie trzesly!
co do 15... ciekawe zblizamy sie do konca!
@Kacperski:
Spoiler:
dobrze ze przeczytalem tylko czesc Twego spoilera , ja po przeczytaniu :to sen Baltanara" sadzilem ze to caly bunt to sen, a nie tylko egzekucja starego! Fiuu cale szczescie!!!
Spoiler:
ale razem z przypomnieniem sobie wydazen na ziemii meza Kary moj pomysl ze wszyscy sa cylonami padl,,,,
kurde wlasnie po 14 i 15. Naprawde niesamowite. BSG przejdzie do historii jako najlepszy serial wszechczasow odcinek 14 wywolal u mnie (i tu sie nie smiac :P) taki skok andrenaliny ze az nogi mi sie trzesly! co do 15... ciekawe zblizamy sie do konca!
@Kacperski: [spoiler]dobrze ze przeczytalem tylko czesc Twego spoilera , ja po przeczytaniu :to sen Baltanara" sadzilem ze to caly bunt to sen, a nie tylko egzekucja starego! Fiuu cale szczescie!!! [/spoiler]
[spoiler]ale razem z przypomnieniem sobie wydazen na ziemii meza Kary moj pomysl ze wszyscy sa cylonami padl,,,, [/spoiler]
A ja, gdy na początku pojawiały się napisy "to juz sie wydarzylo, i wydarzy sie ponownie" mialem od razu skojarzenie z moją napisaną końcówką xD
Tylko teraz jest taki mały problem, wstyd sie przyznac, ale ja już sie w tej fabule troche pogubilem . Mógłby ktos tak jakos przystepnie napisac jak to w koncu jest z tymi Cylonami? To w koncu na tej Ziemi mieszkali ludzie czy cylony? Czy moze i to i to? Pogubilem sie -_-"
A ja, gdy na początku pojawiały się napisy "to juz sie wydarzylo, i wydarzy sie ponownie" mialem od razu skojarzenie z moją napisaną końcówką xD
Tylko teraz jest taki mały problem, wstyd sie przyznac, ale ja już sie w tej fabule troche pogubilem :scratch: . Mógłby ktos tak jakos przystepnie napisac jak to w koncu jest z tymi Cylonami? To w koncu na tej Ziemi mieszkali ludzie czy cylony? Czy moze i to i to? Pogubilem sie -_-" [/spoiler]
No przecież jak badali dna na Ziemi to wyszło im ze jest ona w 100% cylońska. Ja się zgubiłem w wątku z ta "nowa" cylonką to sie dzieje wcześniej czy w tym samym czasie co reszta? Mi to wygląda jakby na siłę dodawany wątek. Mam nadzieje, że w przyszłości nie odkryją że cylonów jest 100 albo i więcej.
[spoiler]No przecież jak badali dna na Ziemi to wyszło im ze jest ona w 100% cylońska. Ja się zgubiłem w wątku z ta "nowa" cylonką to sie dzieje wcześniej czy w tym samym czasie co reszta? Mi to wygląda jakby na siłę dodawany wątek. Mam nadzieje, że w przyszłości nie odkryją że cylonów jest 100 albo i więcej.[/spoiler]
15 epizod jest rewelacyjny. W końcu to co wydawało się troszkę dziwne zaczyna się wyjaśniać. Ukłony dla twórców serialu za tak przemyślane rozwiązania. Nie ma tu miejsca na głupoty, które można oglądać w innych serialach, które są kręcone "na siłę". Tu wszystko jest zaplanowane do samego końca.
Spoiler:
no to mamy całą ostateczną piątkę. Można się było domyślić po wizji Saula na Ziemi, że chodzi tutaj o Helen. Coś mi się jednak wydaję, że istnieje trzynaście modeli. Ostatnim modelem jest Starbuck.
15 epizod jest rewelacyjny. W końcu to co wydawało się troszkę dziwne zaczyna się wyjaśniać. Ukłony dla twórców serialu za tak przemyślane rozwiązania. Nie ma tu miejsca na głupoty, które można oglądać w innych serialach, które są kręcone "na siłę". Tu wszystko jest zaplanowane do samego końca.
[spoiler]no to mamy całą ostateczną piątkę. Można się było domyślić po wizji Saula na Ziemi, że chodzi tutaj o Helen. Coś mi się jednak wydaję, że istnieje trzynaście modeli. Ostatnim modelem jest Starbuck.[/spoiler]
tak tez mi sie wydaje ze jest 13cie modeli, i tym ostatnim jest Starbuck a jej imie cylonskie to Daniel.
Helen mowila johnowi ze ta soidemka miala zdolnosci artystyczne i byla wrazliwa na swiat
A czemu nasza droga Kara maluje kregi i dziwne malowidla ?
[spoiler]tak tez mi sie wydaje ze jest 13cie modeli, i tym ostatnim jest Starbuck a jej imie cylonskie to Daniel. Helen mowila johnowi ze ta soidemka miala zdolnosci artystyczne i byla wrazliwa na swiat A czemu nasza droga Kara maluje kregi i dziwne malowidla :) ?[/spoiler]
O ile mi wiadomo, to Starbuck nie ma jajec na wierzchu xD
Zgadzam się co do tego, ale jest wyraźnie powiedziane, że jeden z modeli Cylonów został w czasie produkcji "zanieczyszczony". Może spowodowało to zmianę płci?
[spoiler] [quote]O ile mi wiadomo, to Starbuck nie ma jajec na wierzchu xD[/quote] Zgadzam się co do tego, ale jest wyraźnie powiedziane, że jeden z modeli Cylonów został w czasie produkcji "zanieczyszczony". Może spowodowało to zmianę płci?[/spoiler]
Widziałaś kiedyś supernovą?
Widziałem eksplozję gwiazdy wysyłającą budulec dla całego wszechświata.
Innych gwiazd, innych planet, ewentualnie, innego życia.
Supernova. Stworzenie we własnej osobie.
Chciałem tam być Chciałem to zobaczyć.
Być częścią chwili.
I wiesz jak oglądałem jedno z najwspanialszych wydarzeń we wszechświecie?
Tymi śmiesznymi kulkami w mojej czaszce.
Oczami stworzonymi do odbierania jedynie niewielką część spectrum EM.
Uszami wychwytującymi tylko wibracje powietrza.
Chcę widzieć promienie gamma.
Chcę słyszeć promienie X.
I chcę...
chcę poczuć czarną materię.
Jeśli chcecie zobaczyć o czym mówił polecam oglądnąć serial The Universe - zostanie wystawiony jak tylko będzie komplet napisów.
[spoiler][i]Widziałaś kiedyś supernovą? Widziałem eksplozję gwiazdy wysyłającą budulec dla całego wszechświata. Innych gwiazd, innych planet, ewentualnie, innego życia. Supernova. Stworzenie we własnej osobie. Chciałem tam być Chciałem to zobaczyć. Być częścią chwili. I wiesz jak oglądałem jedno z najwspanialszych wydarzeń we wszechświecie? Tymi śmiesznymi kulkami w mojej czaszce. Oczami stworzonymi do odbierania jedynie niewielką część spectrum EM. Uszami wychwytującymi tylko wibracje powietrza. Chcę widzieć promienie gamma. Chcę słyszeć promienie X. I chcę... chcę poczuć czarną materię.[/i][/spoiler] Jeśli chcecie zobaczyć o czym mówił polecam oglądnąć serial The Universe - zostanie wystawiony jak tylko będzie komplet napisów.
O dziwo, 16ty odcinek nie robi zbytniej furory. Ciężko mi to przyznać, ale jak dla mnie to był średniak. Nic ciekawego sie zbytnio nie wydarzylo, albo może mi sie tak tylko wydaje...
[spoiler] O dziwo, 16ty odcinek nie robi zbytniej furory. Ciężko mi to przyznać, ale jak dla mnie to był średniak. Nic ciekawego sie zbytnio nie wydarzylo, albo może mi sie tak tylko wydaje... [/spoiler]
Moim zdaniem odcinek może i był mało dynamiczny, ale
Spoiler:
powrót Gaiusa do fabuły serialu jest dobry, zwłaszcza że Baltar jest postacią wielce przynajmniej dla mnie intrygującą. Teraz pozostaje nam czekać na wykorzystanie broni przez jego waleczną sektę
Moim zdaniem odcinek może i był mało dynamiczny, ale [spoiler]powrót Gaiusa do fabuły serialu jest dobry, zwłaszcza że Baltar jest postacią wielce przynajmniej dla mnie intrygującą. Teraz pozostaje nam czekać na wykorzystanie broni przez jego waleczną sektę :D[/spoiler]
No to wygląda na to, że będziemy mieli ekscytującą końcówka. Po porwaniu Hery musi dojść do konfrontacji z Cylonami. Ciekawe jak to się wszystko zakończy
[spoiler]No to wygląda na to, że będziemy mieli ekscytującą końcówka. Po porwaniu Hery musi dojść do konfrontacji z Cylonami. Ciekawe jak to się wszystko zakończy :)[/spoiler]
Kurde ale tego serialu bedzie mi brakowac! Kazdy sezon trzyma w napieciu!Nie tak jak z innymi serialami ze 2 lub 3ci sezon a najczesciej 5ty to szmaty. Ten serial ma to COS
Spoiler:
ta akcja z Hera wow! Najpierw sadzilem ze Szef wie ze Hera odlatuje! Co za odcinek! No i wreszcie po pani Prezydent RIP!!
Ale na 100% odpowiedz na pytania Cylonskie i Ludzi znajduja sie przy Herze i Starbuck!
Kurde ale tego serialu bedzie mi brakowac! Kazdy sezon trzyma w napieciu!Nie tak jak z innymi serialami ze 2 lub 3ci sezon a najczesciej 5ty to szmaty. Ten serial ma to COS :D
[spoiler]ta akcja z Hera wow! Najpierw sadzilem ze Szef wie ze Hera odlatuje! Co za odcinek! No i wreszcie po pani Prezydent RIP!! Ale na 100% odpowiedz na pytania Cylonskie i Ludzi znajduja sie przy Herze i Starbuck![/spoiler]