Lie to Me
-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Ja tez już obejrzałem wszystkie, serial mi się podoba. Można go oceniać w 2 warstwach:
serial - rozrywka: bardzo dobry.
realizm - naukowość
: średnio dobrze, czasem są przegięcia, no i brak takiej informacji że wszelkie zachowania najlepiej rozpatrywać w kontekście innych, w zestawieniu, bo inaczej może dojść do pomyłki w interpretacji. Zresztą i podobne sytuacje się w serialu zdarzają więc nie jest nie dobrze:)
Podsumowując polecam serial
I czekam na dalsze odcinki 
serial - rozrywka: bardzo dobry.
realizm - naukowość

Podsumowując polecam serial

-
Wskaż do odpowiedzi
Serial jest świetny. Wiadomym jest, że nie można od razu myśleć "ooo ktos podrapal sie po nosie, napewno mnie okłamuje!". Tam akurat pasowalo to do kontekstu - facet ktory wykreca sie od zwiazku z kobieta, i akurat wykonuje gest ktory moze swiadczyc o klamstwie 
Mi glowny aktor bardzo odpowiada, jest taki charakterystyczny, inny. Mysle ze jeszcze sie serialik rozkreci

Mi glowny aktor bardzo odpowiada, jest taki charakterystyczny, inny. Mysle ze jeszcze sie serialik rozkreci

-
AreQ_BAH
- Kontakt:
A mnie ten serial przypomina film "88 minut" z Alem Pacino, tak samo jak główny aktor samego Ala trochę przypomina 
Tu krótki opis filmu gdyby ktoś nie pamiętał:
http://pl.wikipedia.org/wiki/88_minut
na marginesie dobry film

Tu krótki opis filmu gdyby ktoś nie pamiętał:
http://pl.wikipedia.org/wiki/88_minut
na marginesie dobry film

-
piotr_cebo
-
Wskaż do odpowiedzi
Analiza oczywiście nie jest zła, ale faktycznie, trzeba pamiętać, że twórcy takiego serialu muszą balansować na granicy między naukowością a rozrywkowością. Zbytnie trzymanie się ram naukowych doprowadziłoby do tego, że serial byłby zwyczajnie nudny. Wyobraźcie sobie, że w przypadku CSI procedury trwałyby w czasie rzeczywistym... No jak realizm, to realizmndb pisze:Mysle ze za bardzo go analizujecie, wiadomo to tylko rozrywka i tak trzeba do tego podejsc.

-
Wskaż do odpowiedzi
W analizowaniu nie widzę nic złego, a serial traktuje jako formę rozrywki, a nie źródło informacji. Nie sądzę jednak by komentowanie, tego co dzieję się w kolejnych epizodach, było oznaka ślepego zapatrzenia w serial i traktowania go jak dokumentu
To chyba dobrze gdy rozrywka prowadzi do dalszych rozważań... :pirat:
A propos analizowania...
Odczytywanie zachowania, emocji z postawy jest niezasadne empirycznie - może być wiele powodów, dla których np. wzruszyliśmy ramieniem itd.

A propos analizowania...
Odczytywanie zachowania, emocji z postawy jest niezasadne empirycznie - może być wiele powodów, dla których np. wzruszyliśmy ramieniem itd.

-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
piotr_cebo
-
Wskaż do odpowiedzi
Dzięki za kolejny świetny serial!!! :bounce: :cheers: ... dla tych co podoba się temat tego serialu podaję linka do filmiku związanego z interpretacją mimiki wg NLP
http://video.google.com/videoplay?docid ... 6125&hl=pl
...(dla osób leworęcznych dane opisy interpretuje się odwrotnie, czyli to co po lewej powinno być po prawej
)
mam nadzieję, że nie było offtopikowo
http://video.google.com/videoplay?docid ... 6125&hl=pl
...(dla osób leworęcznych dane opisy interpretuje się odwrotnie, czyli to co po lewej powinno być po prawej

mam nadzieję, że nie było offtopikowo
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
AreQ_BAH pisze:Fajne, prosze o więcej
Ale co to z NLP ma wspólnego?
Aby nie pomotać się pozwole zacytować "Wstęp do NLP" :-]
"(...)Poruszamy oczami w różnych kierunkach, zależnie od sposobu, w jakim myślimy. Badania neurolingwistyczne pokazują, że ruchy oczu, zarówno boczne, jak i wertykalne, są związane z aktywacją różnych części mózgu. Ruchy te w literaturze neurolingwistycznej nazywa się ruchami bocznymi oczu (LEM). W NLP nazwano je wzrokowymi wskazówkami systemu reprezentacji, ponieważ dostarczają nam sygnałów umożliwiających rozpoznanie sposobów, jakimi ludzie zdobywają informacje (...) "
...no

...a co do serialu to po ostatnim odcinku widać, że nie będzie taki płytki jakby się mogło zdawać, powiedzmy, że posiada drugie dno i tym samym coraz bardziej mi się podoba
Oceń ten serial