🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Dollhouse

a long, long time ago..
ogame
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: ogame »

Nie skasuja nie skasuja, popieram Helventisa, 2 odcinek juz naprawde jest super, z tego co mi wiadomo 11 odcinkow njest juz zrobionych...

Hmm Propozycja zostala usunieta z powodu braku wystarczajacych linkow, no coz no to zapoadje linki i znow porpozycje ;]

IMDB
Strona Domowa
TV.com
FDB
epguides
Filmweb
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Ja się zaraz zabieram za 2 epek tymczasem naszła mnie myśl, że przecież terminator ma gorszą oglądalność więc jak coś pójdzie najpierw do odstrzału to właśnie on :D
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Mam za sobą oba odcinki i powiem że serial ma potencjał. Spodobał mi się i mam nadzieję, że amerykanie będą go oglądać bo tylko wtedy będzie żył. Narazie z oglądalnością kiepsko niewiele ponad 4 mln, ale trzeba być dobrej myśli.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Ja tam wciąż myślę, że niedługo poleci. A szkoda, bo mi się bardzo podoba.
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

A mnie nie zachwycił, może ściągne jeszcze ze dwa odcinki, żeby sięupewnić w jego słabości, ale to już jak będzie w asd.
Obrazek
Serafin666
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Serafin666 »

Odcinki 6 i 7 kręcone już bez nadzoru Foxa są bardzo dobre :smile: Ósmy odcinek wogóle zapowiada się rewelacyjnie. Tylko co z tego skoro serial raczej na pewno dostanie cancela. Jestem już gotowy na majowe pożegnanie z serialem.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

@fluid czy ty będziesz wystawiał ten serial czy może dopisać go do listy? ;>
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

serial wstawie w calosci na 100%
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Nadrobiłem sobie i jestem na bieżąco; wciąż podoba mi się.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

szukam chetnego do napisania opisu bo ja nie bede ogladal tego serialu ale wstawic go mam zamiar :D
pisze sie ktos?
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Czyli tak krótko: miał być hit a jest.. gniot :(? Bo nie miałem okazji jeszcze obejrzeć ani jednego odcinka..
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Dla mnie jest fajnie, serial się rozkręcił. Tyle, że to już chyba mu nic nie da :cry:
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Na kilku serwisach przeczytałem info, że jednak może będzie sezon 2;)

Added after 2 minutes:

Info:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... p?wi=54166
http://hatak.pl/news/5560/Joss_Whedon_o ... Dollhouse/
Sott23
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sott23 »

Co jakiś czas sobie oglądam jeden odc. W sumie jakoś specjalnie ciekawe to nie jest ale pomysł jest dobry, tylko realizacja mogła by być trochę ciekawsza :- )
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

No proszę. Finał sezonu przeszedł bez echa :D

ogólnie rzecz biorąc serial jest OK, pierwszych parę odcinków zamula ale potem się rozkręca i jest w porządku.

No i przed chwilą ogłosili że ku zdziwieniu wszystkich FOX zamówił 2 sezon... ja nie wiem co Whedon zrobił żeby ich przekonać ale boję się tej prawdy :D
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Biorąc pod uwagę ogrom zainteresowania i komentarzy na forum, to nic, tylko zacząć oglądać ;) Choć z drugiej strony u nas i finał "Losta" przeszedł bez echa. To jak w końcu z tym serialem jest? Warto, nie warto? (ale tak szerzej w uzasadnieniu, a nie, że "fajny", "kiepski") :)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Bostonq pisze:Biorąc pod uwagę ogrom zainteresowania i komentarzy na forum, to nic, tylko zacząć oglądać ;) Choć z drugiej strony u nas i finał "Losta" przeszedł bez echa. To jak w końcu z tym serialem jest? Warto, nie warto? (ale tak szerzej w uzasadnieniu, a nie, że "fajny", "kiepski") :)
No właśnie to jest taki serial, że nie bardzo chce mi się o nim pisać coś więcej poza fajny/kiepski (już to ci powinno coś powiedzieć), no ale dla ciebie się wysilę bo oglądamy dużo podobnych rzeczy ;)

Początek Dollhouse ma kiepski, a to z kilku powodów: każdy odcinek to one-stand, typu dostajemy misję-są duże trudności ale zajebista Echo daje sobie radę-koniec, dopiero tak od połowy akcja zrobiła się ciągła, nie do końca, ale dotyczyła ciekawszych spraw (dochodzenie agenta próbującego znaleźć Dollhouse - granego przez Helo z BSG - nabrało rozpędu, ujawniono kilka ciekawych informacji o samej organizacji) - serial się po prostu "rozkręcił".

Eliza Dushku była błędem castingowym; zupełnie nie pasuje do roli Echo - która jest stylizowana na twardą kobietę, wojowniczkę z systemem, która radzi sobie w każdej sytuacji (nawet jak jej imprint zawiedzie itd) - Dushku jest na to za ładna, za słodka, nie przekonuje mnie ani trochę i dopiero pod koniec przestała tak kłuć w oczy (kwestia przyzwyczajenia).

Z resztą obsady nie jest wcale lepiej - właściwie najlepszym punktem obsady jest Tahmoh Penikett [wspominany już Helo z BSG], jet moją ulubioną postacią z tego serialu bo gra bdb, tak samo bdb jest dopasowany do swojej roli. Dalej jest już tylko gorzej: geekowaty, znerwicowany naukowiec-geniusz (sztampa jakich mało), opiekun Echo - kompletnie niewyrazisty, the list goes on. Całkiem nieźle jeszcze wypada Victor - jedna z "lalek" oraz Dollhouse'owa lekarka - niby oszpecona a też jakaś taka słodka i mi się podobała.. Ale to tyle.

Oczekiwałem od tego serialu wiele, nie dostałem tego, ale wciąż ogląda się go przyjemnie (mimo mojego marudzenia). Nie jest to serial z gatunku LOST czy Supernatural, gdzie na każdy odcinek czeka się z zegarkiem o 4 w nocy, tylko jest to bardziej tak: "o, sobota, co to dziś jest... aaa, Dollhouse. No to sobie wieczorem do piwka zobaczę".

Podsumowując! Czy ci polecam? Zależy jak dużo wolnego czasu masz :) ja tam sobie będę drugi sezon spokojnie oglądał.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

O, dziękuję :) No to z czystym sumieniem mogę nie oglądać, aż tyle czasu to nie mam :) Poczekam na coś, co jednak będzie mocniej poniewierało :)
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Bostonq pisze:O, dziękuję :) No to z czystym sumieniem mogę nie oglądać, aż tyle czasu to nie mam :) Poczekam na coś, co jednak będzie mocniej poniewierało :)
Oglądaj !! końcówka sezonu jest już naprawdę niezła a oficjalne info głosi, że 2 sezon jednak będzie!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Broń Boże nie rozstrzygam, czy serial jest dobry, czy nie. Chodzi mi tylko o to, że jest tyle bieżących, co oglądam, a nawet, jak się skończą, to wreszcie może dokończę np. "Supernatural", więc nie chcę niczego nowego, o ile nie jest to szczególnie porywające. A ten chyba - sądząc po większości opinii i ich ilości - taki nie jest :) Może kiedyś :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ