🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Bionic Woman (2007)

a long, long time ago..
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy
youtube Warszawa

Bionic Woman (2007)

Post autor: atathoth »

NAstepna propozycja: Bionic Woman

Serial produkowany przez NBC o kobiecie ktora ma wczepione rozne genetyczne ulepszacze. Taka slaba kopia Dark angela ale moze byc ciekawe!

Bazowane na starym serialu z lat '70

http://www.nbc.com/Bionic_Woman/
http://www.imdb.com/title/tt0880557/
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

Chętnie się za to zabiorę bo już dawno miałem zamiar to obejrzeć ale co się odwlecze to nie uciecze!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Z mojej strony wygląda to tak. Jest to taki przykład "serialu-paradoksu".

Nic się w nim nie klei, sam pomysł wyjściowy jest bez sensu - przypadkowa osoba (wspomagana przez nowoczesną technologię) staje się główną bronią jakiejś podejrzanej organizacji paramilitarnej (ot tak, jednego dnia pracuje w barze, drugiego uczestniczy w polowaniach na najstraszliwszych łobuzów - w "Dark Angel" przynajmniej była jakaś historia powstania uzasadniająca meandry psychologii głównej bohaterki), same wydarzenia są zupełnie przypadkowe, razu tu, raz tam, plus ckliwe wątki siostrzane - tak jakby serial taki trochę familijny, a trochę sensacyjny miał być. Efekty może nie najgorsze, ale w najnowszych serialach dzieje się i lepiej i więcej, więc akurat ta sfera nie może stanowić o sile serialu.

A dlaczego paradoks? Bo mimo tego, co napisałem powyżej, serial oglądam ... z przyjemnością i zainteresowaniem. Nie umiem tego uzasadnić. Owszem, aktora jest ładna, ale nie aż tak, żeby utrzymać mnie przy przeciętnym serialu (jak dzieje się to za sprawą Alby w "Dark Angel" :wink: ), tym bardziej więc nie wiem, co mnie przy nim trzyma. Czary jakieś :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Mi to się kojarzy z "supermenami" i tym podobnymi "Hulkami" więc ja sieza to nie wezme - bleee
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Ja tez odpuszczam, sam tytuł mnie odzuca ze tak powiem

ale co kto lubi
ja np. katuje chuka-serial tez tego pokroju i polubiłem go
dobra rozrywka po stresujacym dniu :lol:
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Jeśli nikt nie widzi przeszkód - to wezmę ten serial. Jak wyjdzie cały sezon to będzie i (Xvid asd) ;P
scypion
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: scypion »

djjasiek pisze:Jeśli nikt nie widzi przeszkód - to wezmę ten serial. Jak wyjdzie cały sezon to będzie i (Xvid asd) ;P
no i już jest cały tylko 8 z 11 episodów... serial dostał cancela
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

A wiesz co to cancel w ogóle?
Serial został zdjęty przez strajk scenarzystów, jak praktycznie wszystko.
scypion
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: scypion »

Shedao Shai pisze:A wiesz co to cancel w ogóle?
Serial został zdjęty przez strajk scenarzystów, jak praktycznie wszystko.
co to cancel to wiem .... może faktycznie źle się wyraziłem....(sorki)
nie zmienia to faktu że Sezon 1 dobiegł końca ze względu na strajk ...
Inna rzecz że gotowe jest 11 odcinków, nie 8, ciekawe czemu skończyli teraz?
Oglądalność niestety cały czas spada, więc sezonu 2 może nie być wogóle...
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Może i dobrze. Na miejsce tego wejdzie inny, może (podkreślam to słowo ;)) ciekawszy serial. Bionic Woman nigdy nie wróżyłem przyszłości, już pierwsze zwiastuny i opisy raczej mnie odpychały, niźli przyciągały :P
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Mam pytanie, jak to w końcu jest? Bo już się troszeczkę pogubiłem w tym serialu. Będzie jeszcze emitowany czy już nie? Zamknięty jest pierwszy sezon? jeśli tak, to niedługo spodziewajcie się releasa.
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

Serial dostał cancela czyli może nie być nawet zakończenia ale fani chcą walczyć o jego przywrócenie.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No cóż, serial nie ma zakończenia, ósmy - wyemitowany - odcinek niczego nie doprowadza do końca; pytanie tylko, czy w ten serial było wpisane jakieś sensowne rozwiązanie akcji.

Większość odcinków to luźne scenki z życia nowego nabytku tajemnej organizacji paramilitarnej, co nie wróży kompleksowego zamysłu twórców odnośnie zakończenia. Dla mnie wyglądało to na taki "snuj", który snuć sie może baaardzo długo, bo i jak to zakończyć: śmiercią bohaterki, utratą mocy, zmianą płci?

Ogląda się to przyjemnie, ale cudów nie ma się co spodziewać. Więcej pisałem o tym serialu parę postów wyżej, więc już kończę :)
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Może by ktoś pomógł w napisaniu opisu do tego serialu? Bo skoro ósmy odcinek jest ostatnim, to niedługo możecie spodziewać się releasu ;P
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Hmm...

http://www.filmweb.pl/Co+dalej+z+Bionic ... s,id=39616

Szefowie stacji NBC poinformowali, że serial "Bionic Woman" nie został anulowany.

Przy okazji ciekawy opis tam dali xD
Serial opowiada o kobiecie, która zostaje poszkodowana podczas zamachu na życie swojego chłopaka. Jej jedyną nadzieją na przetrwanie jest tajemnicza technologia i nowe życie jako The Bionic Woman. - Filmweb rządzi.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Re: Hmm...

Shedao Shai pisze:Przy okazji ciekawy opis tam dali xD
Serial opowiada o kobiecie, która zostaje poszkodowana podczas zamachu na życie swojego chłopaka. Jej jedyną nadzieją na przetrwanie jest tajemnicza technologia i nowe życie jako The Bionic Woman. - Filmweb rządzi.
W sumie to nawet jest tak, jak napisali :wink: Pytanie, o czym to świadczy - o marnej stylistyce autorów portalu, czy też może o pewnych słabościach scenariusza serialu? :wink:
Pawel
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pawel »

Serial nie został anulowany ale NBC nie zamówiło także pełnego sezonu. Więc, biorąc pod uwagę lecącą na łeb na szyję oglądalność, raczej skończy się to góra na 1 sezonie.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Re: Hmm...

Bostonq pisze:
Shedao Shai pisze:Przy okazji ciekawy opis tam dali xD
W sumie to nawet jest tak, jak napisali :wink: Pytanie, o czym to świadczy - o marnej stylistyce autorów portalu, czy też może o pewnych słabościach scenariusza serialu? :wink:
Wiesz Bostonq, mi generalnie chodziło o fragment "nowe życie jako The Bionic Woman", bo to świadczy że koleś ewidentnie serialu nie oglądał, tylko przetłumaczył z jakiejś wikipedii angielskiej, albo co. A sam serial mi się podoba. :)
antek1234
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: antek1234 »

Bez obrazy,ale ten serialik nie wnosi wg mnie nic wartego uwagi.Uwielbiam sf szeroko pojete,ale sam pomysł na scenariusz to nie wszystko.Pomysł jest ok ,ale reszta raczej słaba.Nie twierdze,że nie mozna obejrzec,ale widziałem 2 odcinki i dla mnie wystarczy.Oczywiscie zdanie innych może byc całkiem inne.Kazdy ma inne upodobania.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

antek1234 pisze:Bez obrazy,ale ten serialik nie wnosi wg mnie nic wartego uwagi
podpisuje sie pod tym wszystkim czym tylko moge
rowniez bylem napalony na ten serial lae po 3 czy 4 odcinkach sobie odpuscilem
nudne to i wtorne jednym slowem - kandydat na liste jako gniot roku :cry:
Obrazek