Bionic Woman (2007)
-
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
- youtube Warszawa
Bionic Woman (2007)
NAstepna propozycja: Bionic Woman
Serial produkowany przez NBC o kobiecie ktora ma wczepione rozne genetyczne ulepszacze. Taka slaba kopia Dark angela ale moze byc ciekawe!
Bazowane na starym serialu z lat '70
http://www.nbc.com/Bionic_Woman/
http://www.imdb.com/title/tt0880557/
Serial produkowany przez NBC o kobiecie ktora ma wczepione rozne genetyczne ulepszacze. Taka slaba kopia Dark angela ale moze byc ciekawe!
Bazowane na starym serialu z lat '70
http://www.nbc.com/Bionic_Woman/
http://www.imdb.com/title/tt0880557/
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Z mojej strony wygląda to tak. Jest to taki przykład "serialu-paradoksu".
Nic się w nim nie klei, sam pomysł wyjściowy jest bez sensu - przypadkowa osoba (wspomagana przez nowoczesną technologię) staje się główną bronią jakiejś podejrzanej organizacji paramilitarnej (ot tak, jednego dnia pracuje w barze, drugiego uczestniczy w polowaniach na najstraszliwszych łobuzów - w "Dark Angel" przynajmniej była jakaś historia powstania uzasadniająca meandry psychologii głównej bohaterki), same wydarzenia są zupełnie przypadkowe, razu tu, raz tam, plus ckliwe wątki siostrzane - tak jakby serial taki trochę familijny, a trochę sensacyjny miał być. Efekty może nie najgorsze, ale w najnowszych serialach dzieje się i lepiej i więcej, więc akurat ta sfera nie może stanowić o sile serialu.
A dlaczego paradoks? Bo mimo tego, co napisałem powyżej, serial oglądam ... z przyjemnością i zainteresowaniem. Nie umiem tego uzasadnić. Owszem, aktora jest ładna, ale nie aż tak, żeby utrzymać mnie przy przeciętnym serialu (jak dzieje się to za sprawą Alby w "Dark Angel"
), tym bardziej więc nie wiem, co mnie przy nim trzyma. Czary jakieś 
Nic się w nim nie klei, sam pomysł wyjściowy jest bez sensu - przypadkowa osoba (wspomagana przez nowoczesną technologię) staje się główną bronią jakiejś podejrzanej organizacji paramilitarnej (ot tak, jednego dnia pracuje w barze, drugiego uczestniczy w polowaniach na najstraszliwszych łobuzów - w "Dark Angel" przynajmniej była jakaś historia powstania uzasadniająca meandry psychologii głównej bohaterki), same wydarzenia są zupełnie przypadkowe, razu tu, raz tam, plus ckliwe wątki siostrzane - tak jakby serial taki trochę familijny, a trochę sensacyjny miał być. Efekty może nie najgorsze, ale w najnowszych serialach dzieje się i lepiej i więcej, więc akurat ta sfera nie może stanowić o sile serialu.
A dlaczego paradoks? Bo mimo tego, co napisałem powyżej, serial oglądam ... z przyjemnością i zainteresowaniem. Nie umiem tego uzasadnić. Owszem, aktora jest ładna, ale nie aż tak, żeby utrzymać mnie przy przeciętnym serialu (jak dzieje się to za sprawą Alby w "Dark Angel"

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
co to cancel to wiem .... może faktycznie źle się wyraziłem....(sorki)Shedao Shai pisze:A wiesz co to cancel w ogóle?
Serial został zdjęty przez strajk scenarzystów, jak praktycznie wszystko.
nie zmienia to faktu że Sezon 1 dobiegł końca ze względu na strajk ...
Inna rzecz że gotowe jest 11 odcinków, nie 8, ciekawe czemu skończyli teraz?
Oglądalność niestety cały czas spada, więc sezonu 2 może nie być wogóle...
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
No cóż, serial nie ma zakończenia, ósmy - wyemitowany - odcinek niczego nie doprowadza do końca; pytanie tylko, czy w ten serial było wpisane jakieś sensowne rozwiązanie akcji.
Większość odcinków to luźne scenki z życia nowego nabytku tajemnej organizacji paramilitarnej, co nie wróży kompleksowego zamysłu twórców odnośnie zakończenia. Dla mnie wyglądało to na taki "snuj", który snuć sie może baaardzo długo, bo i jak to zakończyć: śmiercią bohaterki, utratą mocy, zmianą płci?
Ogląda się to przyjemnie, ale cudów nie ma się co spodziewać. Więcej pisałem o tym serialu parę postów wyżej, więc już kończę
Większość odcinków to luźne scenki z życia nowego nabytku tajemnej organizacji paramilitarnej, co nie wróży kompleksowego zamysłu twórców odnośnie zakończenia. Dla mnie wyglądało to na taki "snuj", który snuć sie może baaardzo długo, bo i jak to zakończyć: śmiercią bohaterki, utratą mocy, zmianą płci?
Ogląda się to przyjemnie, ale cudów nie ma się co spodziewać. Więcej pisałem o tym serialu parę postów wyżej, więc już kończę

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Shedao Shai
- Kontakt:
Hmm...
http://www.filmweb.pl/Co+dalej+z+Bionic ... s,id=39616
Szefowie stacji NBC poinformowali, że serial "Bionic Woman" nie został anulowany.
Przy okazji ciekawy opis tam dali xD
Serial opowiada o kobiecie, która zostaje poszkodowana podczas zamachu na życie swojego chłopaka. Jej jedyną nadzieją na przetrwanie jest tajemnicza technologia i nowe życie jako The Bionic Woman. - Filmweb rządzi.
Szefowie stacji NBC poinformowali, że serial "Bionic Woman" nie został anulowany.
Przy okazji ciekawy opis tam dali xD
Serial opowiada o kobiecie, która zostaje poszkodowana podczas zamachu na życie swojego chłopaka. Jej jedyną nadzieją na przetrwanie jest tajemnicza technologia i nowe życie jako The Bionic Woman. - Filmweb rządzi.
-
Wskaż do odpowiedzi
Re: Hmm...
W sumie to nawet jest tak, jak napisaliShedao Shai pisze:Przy okazji ciekawy opis tam dali xD
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Shedao Shai
- Kontakt:
Re: Hmm...
Wiesz Bostonq, mi generalnie chodziło o fragment "nowe życie jako The Bionic Woman", bo to świadczy że koleś ewidentnie serialu nie oglądał, tylko przetłumaczył z jakiejś wikipedii angielskiej, albo co. A sam serial mi się podoba.Bostonq pisze:W sumie to nawet jest tak, jak napisaliShedao Shai pisze:Przy okazji ciekawy opis tam dali xD
Serial opowiada o kobiecie, która zostaje poszkodowana podczas zamachu na życie swojego chłopaka. Jej jedyną nadzieją na przetrwanie jest tajemnicza technologia i nowe życie jako The Bionic Woman. - Filmweb rządzi.Pytanie, o czym to świadczy - o marnej stylistyce autorów portalu, czy też może o pewnych słabościach scenariusza serialu?

-
Wskaż do odpowiedzi
Bez obrazy,ale ten serialik nie wnosi wg mnie nic wartego uwagi.Uwielbiam sf szeroko pojete,ale sam pomysł na scenariusz to nie wszystko.Pomysł jest ok ,ale reszta raczej słaba.Nie twierdze,że nie mozna obejrzec,ale widziałem 2 odcinki i dla mnie wystarczy.Oczywiscie zdanie innych może byc całkiem inne.Kazdy ma inne upodobania.Pozdrawiam.
-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Kontakt:
podpisuje sie pod tym wszystkim czym tylko mogeantek1234 pisze:Bez obrazy,ale ten serialik nie wnosi wg mnie nic wartego uwagi
rowniez bylem napalony na ten serial lae po 3 czy 4 odcinkach sobie odpuscilem
nudne to i wtorne jednym slowem - kandydat na liste jako gniot roku

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Oceń ten serial