Knight Rider

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

USA Knight Rider

Post autor: Yogi_18 »

Przeglądając sobie dzisiaj filmweb natrafiłem na kolejny serial :shock:
Oto co zobaczyłem:
Knight Rider

Obrazek

Produkcja: USA
Gatunek: Komedia, Akcja
Opis (pobrany z filmweb):
"Knight Rider" to serial powstający dla stacji NBC. Premiera odcinka pilotowego zaplanowana jest na luty przyszłego roku. Główną postacią jest Mike Traceur, syn bohatera serialu NBC z lat 80-tych "Nieustraszony". Podobnie jak ojciec tak i on posiada samochód obdarzony inteligencją i zdolnością komunikacji. Razem tworzą drużynę rozprawiającą się ze złoczyńcami.

ObrazekObrazek
Nieustraszony w nowej wersji :?: :!: Jakoś mam mieszane uczucia :?
Może wyjdzie coś ciekawego, a może kolejny serial będzie tylko odgrzany na 1 lub nawet na pół sezonu.

PS. Plakatu z filmu nigdzie nie znalazłem (jak na razie), a zdjęcie tego auta jest podane w angielskiej wersji wikipedi ==> klik
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2008, 20:08 przez Yogi_18, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

Jak miałem pięć (no może parę więcej) lat to oglądałem ten serial, ostatnio też gdzieś w TV widziałem, wytrzymałem może ze 2 minuty. Jak to będzie wyglądało tak jak ta stara wersja, tylko trochę odświeżona, to ja dziękuje. Chyba, że naprawdę zrobią jakąś porządną metamorfozę.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

heh z ciekawosci zobacze sobie napewno
jesli podejda do tego z głowa moze byc niezła rozrywka
to czego mozna oczekiwac to dobra komedio-sensacja
troche poscigow, ładnych dziewczyn, strzelaniny i bijatyk
do tego troche humoru i tyle
jakos nie wierze w ten serial
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Jestem pełen optymistycznych myśli... Nieustraszony serial to mój ulubiony serial z dzieciństwa i jeśli teraz wyszło by im kawał dobrego kina, to z przyjemnością bym oglądał go znowu już jako dorosły człowiek :)
Super sprawa :)
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Serial zapowiedziany już jakiś czas temu, nawet powróci David H., tyle że jako chyba ojciec głównego bohatera czy jakoś tak. W każdym razie jeśli zrobią coś w rodzaju serialu "z przymróżeniem oka" to będzie OK. W każdym innym przypadku zanosi się na porażkę, bo oryginał to jeden z najbardziej tandetno-kiczowatych (to niekoniecznie musi być negatywne wyrażenie, np. muzyka z tamtych lat jest uznawana za kicz, ale i szanowana) seriali - główny bohater z rozpiętą kurtką/koszulą prezentujący dżunglę na klacie i ten gadający samochód...
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Szczerze mówiąc wolałam Vipera, był chyba sensowniejszy- chociaż od takiego serialu raczej nie można wymagać sensu. :lol:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
elmo
Wskaż do odpowiedzi

O! Viper też był super, ale jednak Nieustraszony był najlepszy :) Ten serial obok A-Team najbardziej wyrył się w mojej pamięci :)
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Ehh... nie znosiłam tego serialu. Nie wiem czy takie 'odgrzewane' seriale mają sens.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Fantastycznie!
Jestem bardzo ciekawy co z tego wyjdzie.
Traktuję go jednak na "pół serio" - będzie na stronie :)
Obrazek When Dreams Come True...
elmo
Wskaż do odpowiedzi

TO już się cieszę :) Więc tylko pozostaje nam czekać na premierą, pierwsze napisy i wstawkę od asd :D
mareczek82
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mareczek82 »

z podobnych seriali był jeszcze o super motorze-nocny jastrząb chyba.
viper był fajny, ale po latach wole jednak michaela knighta i jego k.i.t.'a.
a co do remeake'a to jeżeli wyjdzie takie badziewie jak nowy robin to ja dziękuję
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Tez pamiętam Nocnego Jastrzębia, ale z tego co sobie przypominam to nie przepadałem za nim i gdy tylko widziałem czołówkę w tv, to od razu przełączałem na inną stację. A z tej trójki wymienionych seriali i tak Nieustraszony wygrywa. :)

A co do Vipera, bo dopiero teraz sobie przypomniałem, a raczej uświadomiłem. Nie ma sensu porównywać tych seriali bo chyba Viper jest znacznie młodszy od Knight Ridera :P
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Młodszy i to sporo, no i samochód zdaje się bardziej małomówny był :wink: Ogólnie "Viper" nie był zły, ale samochód to generalnie tylko dodatkiem był, sporo akcji działo się bez niego.
Awatar użytkownika
zmora
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: zmora »

hmm ciekawe co im z tego wyjdzie. Czas pokaże, także miło wspominam ten serial :wink:
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

Jeśli zrobią go na współczesne warunki i dodacą cosik więcej niż w pierwowzorze to daje mu szanse ale jeśli to będzie cd Nieustraszonego to raczej długo nie pożyje. Pozostaje mie nadzieje :)
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
qwertz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: qwertz »

PaulinAna pisze:Jeśli zrobią go na współczesne warunki i dodacą cosik więcej niż w pierwowzorze
Czyli samochodzik zagra tylko w scenach z aktorami, a wszelkie pościgi, skoki będą w komputerze? Taki Szybki w wściekły nieustraszony? Z góry dziękuję za takie coś. Marzy mi się serial ze scenami rodem z amerykańskich produkcji lat 70-tych, czyli zero komputerów. W takim "Gone in 60 seconds" z 1974 roku większa część słynnego pościgu była kręcona "na żywca", bez dubli. I to jest prawdziwe kino samochodowe, a nie te japońskie plastik-fantastic produkcje.
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

A kto powiedział, że dzisiejsze filmy opierają się na CGI? Fakt, jest sporo retuszu komputerowgo, ale to tylko w post-produkcji. Coś jak zdjęcie, które najpierw jest robione tradycyjną metodą, a dopiero potem do głosu dochodzą spece od Photoshopa. Generowanie za pomocą kompów (stacji graficznych) samego samochodu i całej sceny jest teraz w zasadzie widoczne tylko w wyjątkowo tandetnych i niskobudżetowych produkcjach. Zrobienie takiej sceny porządnie, czyli tak aby nikt nie miał większych zastrzeżeń, wymaga kilku miesięcy pracy kilkudziesięciu ludzi i jest znacznie bardziej czasochłonne i... kosztowne niż metoda jaką się stosuje obecnie nawet w najdroższych blockbusterach.

PS. Sceny w "Fast & The Furious" wcale nie są sztuczne (tj. generowane), są kręcone, z tym że mają być kolorowo-efektowne, tak aby trafić do mało wymagającego widza (np. 2. i 3. część to takie typowe filmy dla 13-latków).
Dla porównania sprawdź scenę na torach kolejowych w xXx 2 - bleee.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Mnie tam akurat komputery nie obchodzą, ważne jest co innego: dobór samochodów. Porównajcie sobie takiego Dodge'a Challengera z "Vanishing Point" czy Forda Mustanga Mach 1 z wspomnianego wyżej "Gone in 60 Seconds" do tych cukierkowych stunningowanych auteczek z Szybkich i wściekłych i myślę że różnicę dostrzegą wszyscy, nawet niezainteresowani motoryzacją.

PS. Bardzo adekwatna tu jest końcówka trzeciego odcinka "Drive", gdzie bohater dostaje Challengera i potem w ok. 3minutowej sekwencji wyprzedza całą resztę konkurencji - miodzio, oglądam sobie tę scenę co jakiś czas :)
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Nowe 30 sek. promo zrealizowane w formie reklamy samochodu. Można usłyszeć głos K.I.T.T.a (chyba tak się to pisze) i dzięki Bogu nie jest to ten sam co kiedyś. Poza tym auto same siebie zachwala wyliczając po kolei jakie ma "bajery". A.I. to "oczywista oczywistość", za to jedno mnie nieco rozbawiło - self regeneration.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Kurcze naprawdę serial może być niezły...
Dobrze usłyszałem? Premiera w lutym?
Obrazek When Dreams Come True...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ