Pingwiny z Madagaskaru
-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-
sHChypp
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
- Ulubiony Serial: SoA
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
Nie wiem czemu ale wszelkiego rodzaju "bajki" lubię oglądać z dubbingiem - przyzwyczaiłem się do wysokiego poziomu dubbingowania po Shreku i tak mi pozostało. Również Madagaskary oglądnąłem w Polskiej wersji językowej i teraz słuchając jak Pingwiny i spółka mówią po angielsku jakośmi nie pasuje... Dlatego pingwiny choć fajne jednak jakoś mnie nie ciągną... - z napisami to już nie to samo.

-
Yugi_2142
- Kontakt:
Nie zagadzam się. Prawdą jest że Shrek posiadał wysokiej klasy dubbing jednak jak dobrze dubbing nie był by zrobiony zawsze pozostanie kopią, próbą naśladowania oryginału i z tego powodu bedzie gorszy (bądź w ekstremalnych przypadkach: równie dobry). Na poparcie mojej tezy: przez jakiś czas oglądałem na przemian angielską i niemiecką wersję Scrubs'ów i pomimo tego że niemiecki dubbing był doskonały wydaje mi się że angielska wersja wersja była o drobinę lepsza. Dlatego jeśli będę miał do wyboru wersję angielską i wersję zdubbingowaną zawsze zdecyduję się na angielską.
Ignorance is a virtue.
-
asd
-
Expert
Zgadzam się z Tobą ale wszystko zależy jeszcze od tego, co oglądniesz najpierw (i do czego się przyzwyczaisz). Jak jużpisałem Madaskary oglądnąłem z PLDubbingiem i dlatego teraz gorzej ogląda mi się Pinginy w języku angielskim.
I jeszcze raz powtórzę, że kwestia ta w moim przypadku dotyczy tylko bajek - oglądanie filmów z polskim, czy innym (niemieckim brrr) dubbingiem jest koszmarem (zawsze skupiam się wtedy na obserwowaniu warg aktorów i wyłapywaniu nieścisłości).
I jeszcze raz powtórzę, że kwestia ta w moim przypadku dotyczy tylko bajek - oglądanie filmów z polskim, czy innym (niemieckim brrr) dubbingiem jest koszmarem (zawsze skupiam się wtedy na obserwowaniu warg aktorów i wyłapywaniu nieścisłości).

-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
-
Yugi_2142
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
-
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi - znam się
-
asd
-
Expert
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Re: Penguins of Madagascar
Czy są szanse, że precedens ze wstawki KPLOA (wersja angielska i z polskim dubbingiem) znajdzie też zastosowanie do pingwinów? ![:]](./images/smilies/krzywy.gif)
![:]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ignorance is a virtue.
-
asd
-
Expert
Re: Penguins of Madagascar
Chyba nie z prostej przyczyny - Pingwiny lecą już w "setkach" - pierwszy sezon to 47 odcinków, drugi to 68 a wszystkie musiałbym wystawiać podwójnie (DubbingPL i EnglishV). Ale to mnie nie zniechęca tylko bałagan jaki jest z numerację polskich odcinków - na jaką stronę nie wejdziesz to ten sam odcinek tu jest z takim numerem, tam jest z innym, a jeszcze gdzieś indziej jest w innym sezonie - bałagan. A każdy w innej wielkości i formacie: jedne odcinki po 150mb a inne po 400... Jedne avi inne rmvb...
Nie chce mi się znowu "wyłuskiwać" aż tylu odcinków, sprawdzać i dopasowywać itp...
Chyba, że wskażesz mi taki link, gdzie będą np. wszystkie odcinki z pierwszego sezonu i każdy będzie miał podobną wielkość, wszystkie będą ściągalne. Oczywiście mówimy o wersji dubbingowanej (z oryginałem nie ma problemu) - wtedy mogę podjąć trudy kompresji i układania odcinków wg. kolejności...
Nie chce mi się znowu "wyłuskiwać" aż tylu odcinków, sprawdzać i dopasowywać itp...
Chyba, że wskażesz mi taki link, gdzie będą np. wszystkie odcinki z pierwszego sezonu i każdy będzie miał podobną wielkość, wszystkie będą ściągalne. Oczywiście mówimy o wersji dubbingowanej (z oryginałem nie ma problemu) - wtedy mogę podjąć trudy kompresji i układania odcinków wg. kolejności...

-
atrixa
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
Re:
No, byś się zdziwił. W ten sposób oglądają osoby niesłyszące. Nie zgodzę się, że w ten sposób jest to "gorsza" wersja a tym bardziej bezcelowa. Nie zdajesz sobie sprawy, jak niesłyszący czekają właśnie na taką możliwość, gdy coś jest z dubbingiem i chcieliby to obejrzeć, ale tego nie mogą zrobić, bo nie ma napisów.xvidasd pisze:(...)
Oglądanie tego z napisami jak dostępna jest wersja z dubbingiem jest bezcelowa.
Dlatego nie będę wystawiał "gorszej" wersji z napisami.
No, ale rozumiem, co chciałeś przez to powiedzieć

Co oglądam:
Dużo....
Dużo....

Oceń ten serial